Video Aspect Ratio: 4:1

Privé Sauna Overijssel

Direct een privé sauna vinden in Overijssel?

Als je in Overijssel woont, heb je geluk, want er zijn vier privé-sauna’s, die allemaal verspreid in de provincie liggen. Waar je dus ook vandaan komt, in Overijssel is er altijd een plek bij je in de buurt, middenin de rijke natuur die de provincie kent, maar toch bij de stad. Dit gebied in Oost-Nederland is al negenduizend jaar bewoond en de eerste bron die het noemt is uit het jaar 1336.

Prive Sauna Zwolle

Zwolle

Prive sauna Enschede

Enschede

Prive sauna Deventer
Deventer
Partner Overijssel

Voor deze regio zoeken wij nog een unieke partner

Ontdek alle voordelen van een uniek partnership met PriveSauna.com

Bekijk privé sauna's in Overijssel

Secret Wellness Holten

Secret Wellness in Holten

Privé-sauna Secret Wellness in Holten ligt diep verscholen in het bos in een prachtige, grote afgeschermde tuin en kan acht mensen herbergen. Je kunt er ook overnachten, maar dat is voor maximaal vier personen. Wil je toch met zijn allen blijven slapen, dan zijn er plenty hotels en B&B’s in de directe omgeving, want dit is een populaire vakantiebestemming. De sauna heeft niet heel veel faciliteiten, maar wel heel bijzondere. Ten eerste is er in de tuin een originele ronde Finse barrel-sauna, die op zijn ouderwets met hout wordt gestookt, wat een ervaring is die je eigenlijk niet kan missen. Buiten is verder ook de overdekte jacuzzi, die plaats biedt voor vijf personen en in de zomer is het heerlijk relaxen in de zonnige tuin.


Wat zijn de faciliteiten binnen?

Binnen vind je een wel heel speciale high-tech infrarood-sauna met drie verschillende verlichtingsmogelijkheden. Je kunt kiezen voor keramische verlichting, wat je eigenlijk alleen tot vijf centimeter onder je huid verwarmt, maar ook voor lampen van magnesium-oxyde, die heel diep doordringen en dé remedie zijn voor spanning, stress, moeheid, hoofdpijn en spierpijn. Het summum is de Full Spectrum verlichting, die met beide soorten lampen werkt en ook wordt gebruikt tegen aandoeningen als reuma of fybriomyalgie en dus zeer effectief is. 

Verder is er natuurlijk een rustruimte en wordt je verwend met lekkere drankjes en zoete en zoute culinaire hapjes. Roken mag, maar alleen buiten, en een badjas en slippers zijn verplicht, dus die moet je zelf meenemen. Verder krijg je natuurlijk een goed ontbijt als je blijft overnachten, maar voor het diner moet je buiten de deur zijn, in Holten zelf of in de steden.

Prive sauna Ishidoro Holten

Privé sauna Ishidiro

Privé-sauna Ishidiro is een spiksplinternieuwe luxe sauna met veel mogelijkheden, maar je kunt er niet overnachten, daarvoor moet je in Holten zijn. In dit toeristische gebied is natuurlijk volop  accommodatie te vinden en het hoeft niet eens zo duur te zijn. Sauna Ishidiro heeft een Finse sauna voor acht personen, een infrarood-sauna voor vier personen, een stoombad voor zes personen, een doucheruimte met een stortdouche, een whirlpool voor zes personen, een lounge met een open haard, een prachtig aangelegde tuin waar geen inkijk is en waar je lekker kunt uitrusten op de ligbedden of gezellig kletsen in een zitje op een van de twee terrassen. Verder is een een goed uitgeruste keuken en een gevulde koelkast met alle mogelijke drankjes. Verder kun je kiezen uit twee soorten massages, een duo-massage en zelfs een heel massage-arrangement. 


Hoe zijn de sauna’s bij Ishidiro?

Heel apart is de bio-sauna, die wat milder en natter is dan de Finse droge sauna en waar je met zes personen in kunt. Het is een soort kruising tussen een stoombad en een sauna, met een temperatuur van 65 graden en een luchtvochtigheid van 30 procent en voorzien van lichttherapie en aromatherapie. De temperatuur in een Finse sauna kan oplopen tot wel 120 graden en de luchtvochtigheid in een stoombad ligt tussen de 80 en de 100 graden, dus een bio-sauna is wat minder heftig en vooral voor beginners geschikt. Voor de rest is het rust, ruimte en een ontspannen sfeer, en dat is toch wat je zoekt in een privé-sauna!

Wellnesshoeve Butterfly

Privé sauna Hoeve Butterfly in Zuidveen

Deze sauna behoort tot de toppers in Nederland en je kunt er ook overnachten, in de zogenaamde Love Suite, maar met maximaal twee personen. Als je er alleen een dagdeel boekt, kun je met zijn vieren terecht in deze wellness-boerderij aan de rand van Steenwijk, niet ver van het idyllische waterdorpje Giethoorn. Dit is dé plek om je geliefde eens lekker te verwennen, je trouwdag te vieren, lekker te chillen met je partner of een romantisch rendez-vous te hebben en de omgeving is zeer de moeite waard voor een dagje of weekendje weg. Zuidveen is een piepklein dorpje met maar 610 inwoners en valt binnen de bebouwde kom van Steenwijk, precies in het midden tussen te natuur en de stad. 

Het landschap hier wordt bepaald door de rijke natuur en Zuidveen ligt aan de rand van het nationale park De Weerribben-Wieden. Dit reservaat is een moerassig laagveen-gebied, wat is ontstaan door de winning van turf  in een nog niet nog niet zo lang verleden. De flora kenmerkt zich niet alleen door akkerland, maar ook door grachten, meren, plassen, moerasbossen, veel riet, loofbossen en hooiland. Hier bloeit de waterlelie uitbundig in de zomer en je ziet er bijzondere insecten, zoals de vuurvlinder en de libelle, en de bermen van het akkerland kleuren van de bloemenpracht. Dit landelijke schoon alleen al is de perfecte manier om al je kopzorgen los te laten!

Prive sauna Haaksbergen

Privé sauna Haaksbergen in Haaksbergen

Onder de rook van de stad Enschede, in het oosten van Overijssel, ligt deze privé-sauna in het bos, waar je met vijf personen terecht kunt en waar je ook kunt overnachten. In de moderne en luxe bungalow vind je alles om even tot rust te komen, weg van je drukke werk, je studie en de hectiek van de stad. Haaksbergen is een klein stadje in het uiterste zuidoosten van Overijssel,  wat 12 kilometer van Enschede ligt, aan de rand van de grens met Duitsland. 

De omgeving hier kenmerkt zich door beeklandschap, zandgebied en naaldbos en de sauna ligt dus verstopt tussen de dennen. In de stad vind je een groot park, het Park Scholtenhagen, waar van alles te doen is op het gebied van sport, kunst en eten en drinken rond de grote vijver in het midden van het park. Verder zijn er zes restaurants, drie kroegen en een theater, De Kappen, dus het uitgaansleven is hier niet uitgebreid, daarvoor moet je in de studentenstad Enschede zijn.

Prive sauna De Beerze Bulten

Privé sauna de Beerze Bulten in Beerze

Deze sauna ligt in het piepkleine dorpje Beerze, wat maar 220 inwoners heeft en eigenlijk deel uitmaakt van Ommen, een stadje in de streek Salland. De dichtstbijzijnde stad is Almelo, wat op twintig kilometer afstand ligt. Ommen is zeer natuurrijk door de ligging bij het Nationale Park de Sallandse Heuvelrug. Het landschap wordt gekenmerkt door bos, heide, zandverstuivingen en de rivier de Vecht met haar weidse uiterwaarden. Het stadje heeft 18.000 inwoners en werd in 1248 een Hanzestad, waardoor het een schilderachtig historisch centrum heeft. Het oudste gebouw is de Kerk, die middenin de binnenstad ligt en gebouwd is in het jaar 1150. 

De lokale keuken is bourgondisch en voor zo’n kleine stad heeft Ommen veel cultuur, met vier musea en een groot aantal ateliers. Imposant is het Kasteel Eerde, dat gebouwd is in 1715 en omgeven is door een gigantisch park in de stijl van de barok en verder zie je hier voornamelijk heel veel bos. Wil je toch wat cultuur opsnuiven of het uitgaansleven in, dan moet je in de steden Almelo of Zwolle zijn. 

Er is dus genoeg te doen in Overijssel!

Tot zover de privé-sauna’s in Overijssel, het zal duidelijk zijn dat hier heel wat te genieten is en niet alleen maar in de sauna! De natuur rond deze privé-sauna’s is zonder meer verrukkelijk. Ook zijn de historische steden van een schilderachtige schoonheid en bruisen van het leven. Ga dus maar vast boeken, want privé-saunas zijn helemaal je van het tegenwoordig! Het zit zo vol, dus je kunt maar het beste ruim van tevoren reserveren!

Zijn er sauna’s in Overijssel?

Overijssel kent verder drie landstreken, namelijk de Kop van Overijssel in het noordwesten, Salland in het midden en Twente in het oosten, tegen de Duitse grens aan. De grootste stad is Enschede, die in het zuidoosten ligt, en de hoofdstad is Zwolle, een stad met een charmant middeleeuws centrum in het noordwesten van de provincie. Andere leuke historische steden zijn Deventer en Kampen, maar eigenlijk is heel Overijssel bezaaid met pittoreske stadjes en dorpen met een intact middeleeuws centrum.

Woon je meer aan de grens van Overijssel? Er zijn genoeg privé-sauna’s in Nederland! Ook in Friesland, Flevoland, Drenthe en Gelderland!

De natuur van Overijssel

Behalve de interessante steden is er in Overijssel heel veel mooie natuur, die vooral zeer divers is. Wat opvalt, zijn de vele rivieren met uiterwaarden, zoals de IJssel, die de grens met Gelderland vormt, de Vecht, het Zwartewater en de Regge. In de zomer kun je hier watersporten en in de winter kun je schaatsen op de uitgestrekte uiterwaarden. Maar er is meer natuur in Overijssel dan rivieren en gras met riet en sloten, je vindt hier ook bosgebieden, moerasbossen, heidevelden en hooilanden en er zijn twee nationale parken, een in de Kop van Overijssel en een in Salland, die heel verschillend zijn, maar waar wel bijna alle privé-sauna’s liggen!

En hoe is het in Deventer?

 Deventer is juist een heel oude stad, waar al bewoning was in het Romeinse tijdperk en die in het jaar 925 stadsrechten verwierf. De stad ligt aan de IJssel, waardoor Deventer in de middeleeuwen een belangrijke Hanzestad was. Het monumentale centrum en de middeleeuwse stadswijken hebben de Tweede Wereldoorlog overleefd.en zijn een lust voor het oog, met gothische en romaanse kerken, de Waag, wat nu een museum is, en het langgerekte marktplein de Brink, wat omringd is door bomen. 

Deventer heeft een groot centrum, waar veel winkels zijn en waar ook het levendige uitgaanscircuit zich concentreert. Je vindt hier veel leuke winkeltjes en een groot winkelcentrum, De Boreel. Verder zijn er tientallen kroegjes, barretjes, Grand Café’s, danscafé’s en een discotheek, Luxor Plaza. Lokaal bekend is het poppodium het Burgerweeshuis, waar de muziekscene zich afspeelt. Er zijn bijna twintig hotels en B&B’s en verder kent Deventer een Stadsschouwburg, een filmhuis en een bioscoop. 

De grote stad Enschede

Enschede is de grootste stad in Overijssel en bestaat al sinds de vroege middeleeuwen. In het jaar 1300 kreeg de plaats stadsrechten en werden er twee grachtengordels en twee poorten gebouwd, die helaas de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog niet hebben overleefd.  De stad wordt doorkruist door beken en er zijn vijf parken binnen de stadsgrenzen. Je vindt hier ook een overvloed aan landgoederen met mooie parken en tuinen, het zijn er maar liefst negen en ze zijn van alle tijdperken en bouwstijlen. Met een universiteit en een kunstacademie is Enschede een echte studentenstad en er is veel te doen.

Verder is Steenwijk bekend door de  motorclub van de stad, die zowel beroemd als berucht is. Het uitgaansleven is bescheiden, met een vijftiental kroegen en café’s, zes restaurants, een theater-annex-bioscoop genaamd het Rabotheater, een danscafé en twee discotheken. 

Wil je wat bekijken?

Voor theater en muziek moet je bij het Nationaal Muziekkwartier zijn, wat zowel theater, opera, orkesten als popconcerten aanbiedt en ook als conservatorium dient. Voor beeldende kunst is vooral het Concordia Centrum interessant, want dit complex herbergt verschillende musea, een tiental expositieruimtes en acht galeries. Uitgaan in Enschede is een belevenis, of je nou naar de kroeg wilt of uit eten, er is keus te over. 

Wat kan je in de stad doen?

Opvallend is het grote aantal biologische en vegetarische eettentjes, maar je kunt in Enschede ook terecht voor een driegangendiner met een verse biefstuk. In en rond het centrum bevinden zich ruim veertig kroegen, cafés en nachtclubs, waar vaak live muziek wordt gespeeld, want Enschede heeft een levendige muziekscene en er zijn veel lokale bands. Het summum is het poppodium Atak, wat aan 1200 mensen plaats kan bieden en een zeer gevarieerd aanbod heeft.

De stad Steenwijk

Maar ook de stad Steenwijk heeft een hoop te bieden en een bezoekje aan het waterdorpje Giethoorn, zo’n twintig kilometer verderop, is een ervaring die je eigenlijk niet mag missen. Steenwijk is een redelijk grote stad met 200.000 inwoners en is oorspronkelijk een vesting geweest, met grachten en wallen die nog steeds te bewonderen zijn. De eerste bron die de stad noemt, is uit het jaar 1141 en in 1255 kreeg Steenwijk stadsrechten. Het heeft dan ook een prachtig historisch centrum, wat doorsneden wordt door het riviertje de Drentse Aa. De oude stuwwallen zijn begroeid met bos en in het westen van de stad ligt een majestueus Engels landschapspark, wat Park Rams Woerthe genoemd wordt en waar ook het gelijknamige landgoed uit 1899 te bewonderen is. 

Verder is Steenwijk bekend door de  motorclub van de stad, die zowel beroemd als berucht is. Het uitgaansleven is bescheiden, met een vijftiental kroegen en café’s, zes restaurants, een theater-annex-bioscoop genaamd het Rabotheater, een danscafé en twee discotheken. 

De parken

Het park de Weerribben-Wieden ligt in de kop van Overijssel, in de buurt van Steenwijk en Giethoorn, en is een laagveen-moerasgebied met grachten, meren, plassen, moerasbossen, rietvelden, hooilanden, akkerland, naald- en loofbos en een groot aantal bijzondere bloemen en insecten, zoals waterlelies, vlinders en libellen. Het water hier is zo schoon dat er zelfs otters leven! Het park de Sallandse Heuvelrug ligt in de centrale streek Salland, bij Holten, en daar vind je een heel ander landschap, met heuvels, heel veel paars kleurende heide, zandverstuivingen, donkere naaldbossen en een heleboel kleine beekjes en riviertjes. Het hoogste punt is de Holterberg en verder zie je hier veel zeldzame dieren, zoals reeën, dassen, vossen, hagedissen, salamanders en kikkers.

Privé-sauna‘s in Holten

Het dorp Holten ligt middenop de Sallandse Heuvelrug aan de voet van de Holterberg, tussen de steden Deventer en Almelo en er zijn twee privé-sauna’s, Privé-sauna Ishidiro en Privé-sauna Secret Wellness, allebei midden in het bos. Holten is een gezellig dorpje met 10.000 inwoners en een prachtig vergezicht op het omringende bos en de heide. Voor wie rust zoekt in de natuur is dit de ideale plek, maar verder is er niet zoveel te beleven, dus voor vertier moet je in de steden zijn. Er zijn wel twee hotels, vier restaurants en een kroeg, Café ‘t Klavier, waar ongetwijfeld het hele dorp komt, maar als je cultuur, een goede keuken, winkels en nachtleven zoekt, moet je in Deventer of Almelo zijn.

Wat kan je van Almelo verwachten?

Almelo is een vrij jonge stad en is ontstaan in de negentiende eeuw, toen de textielindustrie opkwam. Het is een zeer groene stad, omdat er vijf grote parken liggen en in het westen een landgoed, genaamd Bellinckhof. Er wonen maar 72.000 mensen, maar je kunt hier stappen tot in de vroege uurtjes., lekker winkelen en nog lekkerder eten. Dit concentreert zich allemaal rond het centrale Amaliaplein met al zijn zijstraten, waar je acht kroegen treft, 26 restaurants, twee theaters, en alle grote winkelketens en merken. 

Wat is een privé-sauna?

Een privé-sauna is een wellness-ruimte die alle faciliteiten biedt van een gewone openbare sauna, soms zelfs meer. Alleen deze huur je af met zijn tweeën of vaak ook met een gezelschap. Je hebt dan het hele complex voor jezelf voor een paar uur tot een aantal dagen. Zo’n resort bestaat niet alleen uit de Finse sauna die de meeste mensen wel kennen, maar heeft veel meer mogelijkheden. Deze scharen zich onder de overkoepelende term “wellness”.

Deze term is afkomstig uit het Amerika van de jaren zeventig en is een samentrekking van de Engelse woorden “fitness” en “wellbeing”. Wat zoiets betekent als welzijn of welbevinden en allemaal draait om een badcultuur waarbij ontspanning centraal staat. Zo vind je er behalve een sauna ook vaak een jacuzzi, een whirlpool, een stoombad, een infraroodcabine, een dompelbad, een stortdouche, een regendouche,  voetenbaden, een hamam, een relaxruimte, een lounge met soms een open haard, een (verwarmd) zwembad en een afgeschermde tuin met terras. Dit alles in een exclusieve ambiance met grote luxe en comfort. De privé-sauna’s zijn meestal gelegen in de natuur aan de rand van de grote steden, in een design-villa, een oude boerderij of een cottage. 

De effecten van een sauna

De Finse sauna blijft hiervan wel het middelpunt. Deze bestaat uit een afgesloten ruimte met bankjes langs de muren, die van laag naar hoog lopen en die tot hoge temperaturen wordt opgestookt. Aangezien warmte naar boven stijgt, is het op de hoogste bankjes het heetst, want daar kan de temperatuur oplopen tot wel 120 graden. De bedoeling is dat je er korte tijd naakt zittend of liggend in plaatsneemt, waarbij je enorm gaat zweten. Dit zorgt er onder andere voor dat je lichaam afvalstoffen sneller afvoert, maar het is ook goed voor je luchtwegen, je doorbloeding, je huid en je spieren en het is een manier om totaal te ontspannen, dus het werkt ook tegen stress. 

Nadat je een minuut of tien in de sauna bent geweest, moet je je lichaam sterk afkoelen met een koude douche en dan even rusten, voordat je aan de volgende ronde begint. Het effect merk je meteen, want je ademt vrijer, je poriën zijn schoon, je spieren zijn los en je hele lichaam tintelt op een aangename manier. Dan duik je in het zwembad in, of de jacuzzi, en het feest is compleet!

De effecten van een sauna

De Finse sauna blijft hiervan wel het middelpunt. Deze bestaat uit een afgesloten ruimte met bankjes langs de muren, die van laag naar hoog lopen en die tot hoge temperaturen wordt opgestookt. Aangezien warmte naar boven stijgt, is het op de hoogste bankjes het heetst, want daar kan de temperatuur oplopen tot wel 120 graden. De bedoeling is dat je er korte tijd naakt zittend of liggend in plaatsneemt, waarbij je enorm gaat zweten. Dit zorgt er onder andere voor dat je lichaam afvalstoffen sneller afvoert, maar het is ook goed voor je luchtwegen, je doorbloeding, je huid en je spieren en het is een manier om totaal te ontspannen, dus het werkt ook tegen stress. 

Nadat je een minuut of tien in de sauna bent geweest, moet je je lichaam sterk afkoelen met een koude douche en dan even rusten, voordat je aan de volgende ronde begint. Het effect merk je meteen, want je ademt vrijer, je poriën zijn schoon, je spieren zijn los en je hele lichaam tintelt op een aangename manier. Dan duik je in het zwembad in, of de jacuzzi, en het feest is compleet!