Video Aspect Ratio: 4:1

Privé Sauna Noord-Brabant

Direct een privé sauna vinden in Noord-Brabant?

Noord-Brabant is werkelijk het Walhalla als je van sauna’s en wellness houdt, maar het privé wilt houden, want hier is het grootste aanbod in heel Nederland. De meeste van deze privé-sauna’s zijn nog makkelijk bereikbaar ook, want ze concentreren zich heel centraal, in de buurt van Tilburg. Ook in de omgeving van Eindhoven en Den Bosch is heel wat te beleven als je een privé sauna zoekt en verder ligt er een in de omgeving van Nijmegen en een bij Helmond. Stuk voor stuk hebben deze privé-sauna’s geweldige faciliteiten, word je er omringd door luxe en binnengehaald met echte Brabantse gastvrijheid en een uitgebreide rondleiding.

Privé sauna's in Noord-Brabantse steden

Prive sauna Den Bosch

Den Bosch

Prive sauna Eindhoven
Eindhoven
Prive sauna Tilburg
Tilburg
Partner Noord-Brabant

Voor deze regio zoeken wij nog een unieke partner

Ontdek alle voordelen van een uniek partnership met PriveSauna.com

Wat is een privé sauna?

Een privé-sauna is een wellness-ruimte die je meestal voor een paar uur afhuurt, hoewel je soms ook kunt eten en overnachten, zodat je er een weekendje van kan maken. De meeste liggen aan de rand van de grote steden, in de rust van de natuur, en zijn vaak gevestigd in verbouwde boerderijen, design-villa’s of cottages.

Je kunt er zeker van zijn dat je er omringd bent door de grootste luxe en dat de inrichting op de meest stijlvolle manier is ontworpen. De meeste zijn bedoeld voor twee personen, maar bij sommige kun je met een heel gezelschap terecht, wat leuk is als je een gezin hebt, je verjaardag op een aparte manier wilt vieren of een babyshower of vrijgezellenfeest wilt houden. Maar ook voor een dagje chillen met je partner, een rendez-vous met je minnares of je het vieren van je huwelijksdag is een privé-sauna helemaal het einde.

Wat is een sauna?

Onze moderne sauna is oorspronkelijk afkomstig uit Finland en het woord betekende in eerste instantie alleen een afgesloten ruimte met trapsgewijs oplopende houten bankjes langs de muren, die werd opgestookt tot wel honderd graden, waardoor je enorm ging transpireren als je er naakt in ging zitten of liggen. Aangezien warmte naar boven stijgt, kon je spelen met de temperatuur. Op de laagste bankjes was de temperatuur zo’n graad of dertig, en hoe hoger je ging zitten, hoe heter het werd en hoe meer je ging zweten.

De Finnen kwamen er al snel achter dat een sauna niet alleen ontspannend werkte, maar ook zorgde dat afvalstoffen sneller werden afgevoerd uit je lichaam, goed was voor je spieren, je huid, je luchtwegen, je doorbloeding en je weerstand tegen infecties. Dit prototype is inmiddels in de hele westerse wereld de standaard, hoewel er ook andere soorten sauna’s zijn ontwikkeld, zoals de infrarood-sauna.

Sauna’s en wellness

Tegenwoordig houdt een sauna veel meer in dan alleen zo’n cabine, maar is er ook vaak een stoombad, een bubbelbad, een dompelbad, een ijskoude stortdouche,  een regendouche, waarin het water ook uit de zijmuren komt, een hamam, een (verwarmd) zwembad, een rustruimte of Lounge, mogelijkheden voor een massage, een hapje en een drankje, een tuin, een terras en de laatste uitvinding: de infrarood-sauna. Een ander woord hiervoor is ‘wellness,” een Amerikaanse term uit de jaren zestig, die een samentrekking is van “fitness” en “wellbeing” en staat voor een uitgebreide sport- en badcultuur waar de oorspronkelijke Finse sauna een onderdeel van is.

Waarom een privé sauna in Noord-Brabant?

De meeste sauna’s in Nederland zijn openbaar, maar daar is niet iedereen even gelukkig mee. Ten eerste voelt niet iedereen zich thuis in zijn blootje tussen de wildvreemde mensen, terwijl het meestal wel de bedoeling is dat je volkomen naakt bent. Badkleding dragen in een sauna is geen goed idee, want het zweet en alle afvalstoffen hopen zich erin op, wat weinig hygiënisch is en waar je zelfs een vervelend uitslag van kunt oplopen.

Verder is een sauna bedoeld om te ontspannen, en dat valt niet mee als je bosjes mensen om je heen hebt. Voor de rest moet je soms lang wachten om van bepaalde faciliteiten gebruik te kunnen maken, wat ook vervelend kan zijn. Een privé-sauna afhuren is dan een ideaal alternatief en de faciliteiten zijn er er niet minder om. Integendeel zelfs, je verblijft er meestal in groot comfort en luxe en de hygiëne is vaak ook beter.

Het stadsleven van Antwerpen

Maar ook de stad Antwerpen is een bezoekje waard en ligt op een steenworp afstand van de meeste privé-sauna’s in de provincie. Antwerpen ligt aan de kust van de Noordzee, aan de oever van de rivier de Schelde en is daarmee de tweede wereldhaven in Europa. Hoe het een echte studentenstad is, is er op het gebied van kunst en cultuur heel wat te beleven. Antwerpen is een echte universiteitsstad en heeft verder een kunstacademie, een conservatorium en een theateracademie, zodat het uitgaanscircuit uitgebreid en levendig is. 

In het historische centrum rond de Markt wemelt het van de kroegjes, trendy barretjes, muziek-café’s, nachtclubs, cocktailbars en, discotheken en er zijn diverse poppodia. De winkels hier zijn vooral interessant voor liefhebbers van antiek en mode, en en zijn maar liefst negen modeontwerpers in de stad. Er is een enorm winkelcentrum, het Grand Plaza en in de Chinese buurt tref je juist de kleine, traditionele winkeltjes en aparte boetiekjes. De vlooienmarkt De Vogelenmarkt is van Europese faam en je kunt er de mooiste vondsten doen.

Kortom, we zeiden het al:

Noord-brabant is niet alleen een bierparadijs, maar ook een Nirvana voor liefhebbers van wellness en saunabezoek in de privésfeer. Er is geen enkele provincie in Nederland die meer te bieden heeft op dat vlak en de gezellige plaatselijke sfeer en Brabantse gemoedelijkheid krijg je er gratis bij. Doordat je bijna overal kunt blijven slapen, kun je ook makkelijk vanuit een andere provincie terecht en er een leuk weekendje uit van maken.

Brabant heeft veel te bieden voor een kleine vakantie, of je nou van cultuur houdt, van natuur, het nachtleven in de steden of het lekkere eten: vervelen zul je je niet!