Video Aspect Ratio: 4:1

Privé Sauna Groningen

Direct een privé sauna vinden in Groningen?

In de provincie Groningen zijn (nog) niet zoveel privé-sauna’s, maar ze zijn wel van alle gemakken voorzien en je kunt er ook overnachten, voor als je van ver komt en niet terug wilt rijden in het drukke verkeer, of als je er een weekendje uit van wilt maken. We hebben er twee gevonden, die allebei rond Groningen Stad zijn gevestigd. In de omliggende provincies zoals Drenthe & Friesland zijn er ook privé-sauna’s! Wil je wat verder rijden? Kijk dan naar alle privé-sauna’s in Nederland!

Aan de zuidwestelijke rand van Groningen Stad ligt Privé Wellness Byonz en op maar twaalf kilometer noordelijk van de hoofdstad, in Ten Boer, is privé-sauna Boerderij de Westerlinden gevestigd, allebei luxe en exclusieve saunacomplexen met veel faciliteiten in monumentale panden, waar je makkelijk een hele week zoekmaakt. Voor wie ontspanning en rust zoekt in de natuur is Ten Boer de ideale locatie, terwijl je bij privé-sauna Wellness Byonz middenin het bruisende stadsleven zit, zodat je  een vleugje cultuur kunt opsnuiven of de uitgaansscene verkennen. Aan afwisseling dus geen gebrek in het Hoge Noorden!

Bekijk privé sauna's in Groningen en omstreken

Prive sauna boerderij de Westerlinden

Boerderij de Westerlinden [Ten Boer]

De provincie Groningen heeft meer mooie landschappen dan weleens gedacht wordt, want je ziet er niet alleen maar weilanden met sloten en koeien, maar er is ook veel andere flora en fauna, bijvoorbeeld in de uitlopers van het heuvelachtige bosgebied de Hondsrug in het zuiden of het Waddengebied met drie onbewoonde eilandjes in het noorden. Combineer dit met de monumentale historische boerderijen waarmee Groningen bezaaid is en je hebt de volmaakte mix van natuur en historisch erfgoed!

Partner Groningen

Voor deze regio zoeken wij nog een unieke partner

Ontdek alle voordelen van een uniek partnership met PriveSauna.com

Lees meer over de stad Groningen

De stad Groningen

Hoe het landschap in deze streek is, weten we al, dus nu gaan we in op wat er in de hoofdstad allemaal te beleven is, en dat is bepaald niet weinig. Groningen is met 230.000 inwoners de grootste stad van het noorden en een echte universiteitsstad, met 60.000 studenten en het bruisende uitgaansleven wat erbij hoort. Dit gebied is al zo’n vierduizend jaar bewoond, zoals uit opgravingen is gebleken, en de stad is ontstaan uit een kleine nederzetting aan de noordelijke uitlopers van de Hondsrug. Groningen Stad werd voor het eerst vermeld in 1040 en rond het jaar 1300 werden er stadsmuren gebouwd. De beroemde Martinitoren is afkomstig uit de vijftiende eeuw en is een van de weinige historische gebouwen die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. 


De omgeving

In de omgeving van Ten Boer is de natuur vooral ruig, met polders, kwelders, bossen en plassen, doorsneden met akkerland en kleine weggetjes, waar in de zomer de bermen en weiden bloeien in alle kleuren van de regenboog. Je ziet hier wit-gele margrieten, helderrode papavers en blauwe korenbloemen en er wonen in dit gebied veel bijzondere dieren, zoals de ijsvogel en de das. Je moet er ook niet raar van opkijken als je ineens een ree uit het bos ziet verschijnen en in het Karlingerbos hoor je de zangvogels fluiten.

Hier in de bosweiden is het lekker picknicken, de Karlingerplas nodigt uit voor een duik en de polders zijn ideaal om te vliegeren. Verder is er in dit gebied een plukbos aangelegd, waar je in de zomer en de herfst bramen, walnoten en wilde kastanjes kunt verzamelen. Een maaltje gepofte kastanjes uit de open haard moet je toch echt eens gegeten hebben!

Universiteit Groningen

In 1614 kreeg de stad een universiteit, en daarmee werd Groningen een belangrijk regionaal centrum. Vooral voor de godsdiensten.was het van belang, want de universiteit richtte zich in eerste instantie op theologie en religie en de andere faculteiten zijn pas later ontstaan. Een interessant weetje is dat de Universiteit van Groningen in het begin van de vorige eeuw de eerste was die een vrouwelijke student toeliet, namelijk Aletta Jacobs, die hier medicijnen studeerde.


Beleef echt iets bijzonders!

Iets wat je echt niet mag missen, is de traditionele Islamitische hamam-behandeling die je hier kunt krijgen, want ook dat is een hele belevenis, met een scrubbing, een olijfzeep-massage met een echte originele zeepzak en een kopje Turkse thee met een oosterse lekkernij als afsluiting.

Wat al helemaal het nieuwste van het nieuwste is, is je huwelijksdag (en nacht) in een privé-sauna vieren, en dat kan ook bij Privé Wellness Byonz. Dit arrangement is inclusief make-up, manicure, pedicure, styling, decoratie, eten en drinken, muziek, een fotograaf en een overnachting in een echte bruidssuite. Hoeveel meer romantiek wil je hebben?

Dan zijn er nog een aantal andere leuke en speciale arrangementen, voor gelegenheden als een verjaardag, een jubileum, een High tea, een familiefeest, een reünie, je afstuderen, een barbecue-avond en een tapas-arrangement. Kortom, deze privé-sauna in het Hoge Noorden is een absolute topper!

Nog meer over Groningen...

Anno nu is Groningen een dienstenstad en het centrum voor muziek, kunst, onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven in een grote regio. Er is een tweede universiteit bijgekomen en een conservatorium, waardoor het percentage studenten in de stad bijna een kwart is van de bevolking. Er is een zeer diverse culturele scene, met musea, theater, film, dans en muziek, waardoor je je hier niet snel zal vervelen. Een belangrijk museum is het nieuw gebouwde, ultra-design Groninger Museum, wat als zeer innovatief wordt beschouwd voor de beeldende kunst in Nederland en ook een stripmuseum en een grafische collectie heeft.

24 uur per dag?


Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, kun je in Groningen ook fantastisch shoppen en eten en heeft de stad een spetterend uitgaansleven wat 24 uur per dag doorgaat, omdat er geen verplichte sluitingstijden zijn. Groningen is met het autovrije centrum een waar winkelparadijs, met in de straten rond de Grote Markt een ongelooflijk aantal bijzondere (tweedehands) winkeltjes en aparte boetiekjes, waar je uren kan doorbrengen zonder je te vervelen, vooral als je van retro en vintage houdt. Je vindt hier onder andere kleding en  meubels en als je ouderwetse vinyl verzamelt, ben je hier helemaal op je plek, want je vindt overal nog echte grammofoonplaten.

Verder kun je er bijna alles kopen: er is zelfs een hoedenwinkel! Op de wekelijkse markt op de Grote Markt kun je ook flink je slag slaan, want er zijn 180 kraampjes waar je de gekste dingen tegenkomt en heerlijk biologisch voedsel kunt kopen. Voor de grote merken en ketens kun je alleen beter naar een van de vele winkelcentra buiten het centrum, waar je ook een aantal grote woonboulevard aantreft

Er is genoeg te beleven!

Groningen heeft naast een Stadsschouwbug nog enkele theaters, waaronder het Martiniplaza voor theater en muziek en de bioscoop annex cultureel centrum De Molenberg. Ook zijn er enkele grote bioscopen, diverse kleinere filmhuizen en twee poppodia, waarvan  de underground club Vera beroemd en berucht is, ook in het buitenland. Maar ook het podium Simplon presenteert popconcerten en feesten en verder is er een samenwerkingsverband van het enorme theater Oosterpoort en de Stadsschouwburg, die samen een divers aanbod hebben van popconcerten, klassieke muziek, jazz, theater, cabaret en dans.

Daarnaast telt Groningen zo’n tien parken, waarvan vooral het Noorderplantsoen geliefd is bij de lokale bewoners en waar je de bohemiens, kunstenaars, alternatievelingen en hippe studenten tegenkomt. Dit park uit de achttiende eeuw is in Engelse landschapsstijl aangelegd en er is veel te doen op het gebied van kunst en cultuur. Het park presenteert iedere zomer een groot theater- en muziek-evenement, de Noorderzon.

Uitgaan in Groningen

Dit is een belevenis die bijna zijn weerga niet kent, want het wemelt hier in de binnenstad van de gezellige cafeetjes, bruine kroegen, muziekcafé’s, nachtclubs, cocktail-bars, nachtclubs en discotheken en het gaat dag en nacht door. De vrijdagmiddagborrel wordt uitgebreid gevierd en dan gaat het tot in de kleine uurtjes verder. Dit concentreert zich allemaal rond de Grote markt en de Poelestraat  en de binnenstad is dus iedere avond afgeladen. Een lokaal geliefd eetcafé is De Gulzige Kater, die zijn naam eer aandoet, en discotheek Index is een must als je houdt van nineties, funky, house, trendy en urban. Een rijzende ster is nachtclub OOST en verder is er altijd wel ergens een feest, dus je moet de uitgaansagenda goed in de gaten houden!


Lees hier over privé sauna's

Wat is een privé-sauna?

Een privé-sauna is een wellness-ruimte die alle faciliteiten biedt van een gewone openbare sauna, soms zelfs meer. Alleen deze huur je af met zijn tweeën of vaak ook met een gezelschap. Je hebt dan het hele complex voor jezelf voor een paar uur tot een aantal dagen. Zo’n resort bestaat niet alleen uit de Finse sauna die de meeste mensen wel kennen, maar heeft veel meer mogelijkheden. Deze scharen zich onder de overkoepelende term “wellness”.

Deze term is afkomstig uit het Amerika van de jaren zeventig en is een samentrekking van de Engelse woorden “fitness” en “wellbeing”. Wat zoiets betekent als welzijn of welbevinden en allemaal draait om een badcultuur waarbij ontspanning centraal staat. Zo vind je er behalve een sauna ook vaak een jacuzzi, een whirlpool, een stoombad, een infraroodcabine, een dompelbad, een stortdouche, een regendouche,  voetenbaden, een hamam, een relaxruimte, een lounge met soms een open haard, een (verwarmd) zwembad en een afgeschermde tuin met terras. Dit alles in een exclusieve ambiance met grote luxe en comfort. De privé-sauna’s zijn meestal gelegen in de natuur aan de rand van de grote steden, in een design-villa, een oude boerderij of een cottage.

De effecten van een sauna

De Finse sauna blijft hiervan wel het middelpunt. Deze bestaat uit een afgesloten ruimte met bankjes langs de muren, die van laag naar hoog lopen en die tot hoge temperaturen wordt opgestookt. Aangezien warmte naar boven stijgt, is het op de hoogste bankjes het heetst, want daar kan de temperatuur oplopen tot wel 120 graden. De bedoeling is dat je er korte tijd naakt zittend of liggend in plaatsneemt, waarbij je enorm gaat zweten. Dit zorgt er onder andere voor dat je lichaam afvalstoffen sneller afvoert, maar het is ook goed voor je luchtwegen, je doorbloeding, je huid en je spieren en het is een manier om totaal te ontspannen, dus het werkt ook tegen stress.

Nadat je een minuut of tien in de sauna bent geweest, moet je je lichaam sterk afkoelen met een koude douche en dan even rusten, voordat je aan de volgende ronde begint. Het effect merk je meteen, want je ademt vrijer, je poriën zijn schoon, je spieren zijn los en je hele lichaam tintelt op een aangename manier. Dan duik je in het zwembad in, of de jacuzzi, en het feest is compleet!

Gratis naar deze sauna?

Doe mee aan onze maandelijkse acties. Deze maand win je een gratis saunabezoek voor 2 personen naar keuze uit meer dan 100+ privé sauna's op onze website!