Prive sauna Rotterdam

Privé sauna Rotterdam

Rotterdam is een grote stad in de westelijke Nederlandse provincie Zuid-Holland, aan de Noordzeekust en in de delta van de rivieren de Maas en de Rijn. De stad heeft meer dan een half miljoen inwoners en is een wereldhaven, die lange tijd de grootste ter wereld was, totdat de haven van Shanghai hem in 2004 heeft overtroffen. Het is een stad met geschiedenis, die periodes van grote bloei heeft doorgemaakt, maar ook zwaar getroffen is door een Duits bombardement in de Tweede Wereldoorlog, wat in mei 1940 de hele historische binnenstad in vlammen op deed gaan. De naam van de stad verwijst naar de eerste bewoners, een nederzettinkje in dit vruchtbare deltagebied, wat in de negende eeuw een dam bouwde in de rivier de rotte, toen nog bekend als de Rotta.

Prive sauna Thermen 1001 Rotterdam

Privé sauna Thermen 1001

Deze prachtig gelegen privé-sauna is een van de meest exclusieve privé-sauna’s in Nederland. Thermen 1001 ligt in het zuidoosten van het centrum, aan de oever van de Maas. Je kunt er niet overnachten, dus als je van buiten de stad komt of het laat wilt maken, moet je uitwijken naar een hotel of een B&B, maar daar zijn er genoeg van in Rotterdam, van het Hilton Hotel tot een simpele kamer met ontbijt. Voor het diner en de lunch kun je wel terecht in de sauna. Echter, het is niet toegestaan om zelf eten of drinken mee te brengen. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom en er zijn een heleboel arrangementen, ook voor groepen. Je boekt hier voor minimaal anderhalf uur, maar in overleg kun je ook langer blijven. Er is plaats voor twee tot vijf personen. Let op, het dragen van badkleding is verplicht!

Thermen 1001 bevindt zich hier:

Lees over Rotterdam

Ontstaan van Rotterdam

In de vroege middeleeuwen was de huidige metropool vooral een vissersdorpje van weinig betekenis, maar in 1299 kreeg de plaats stadsrechten en in de daaropvolgende eeuwen werd Rotterdam een havenstad en een handelsstad In de dertiende eeuw werd de stad ommuurd en werden er grachten en singels aangelegd, In de Gouden eeuw en het koloniale tijdperk zouden de stad en de haven verder gaan groeien, maar de grote bloei begon in 1875, toen de Nieuwe Waterweg was aangelegd die Rotterdam een van de belangrijkste havens ter wereld maakte. In die periode steeg het inwonertal explosief met de komst van de zogenaamde “bootwerkers” uit de rest van Nederland, veelal arbeiders uit Brabant, die in de haven kwamen werken. In die tijd schitterde de stad van historische middeleeuwse bouw, maar maar die heeft de Tweede Wereldoorlog niet overleefd en het huidige Rotterdam heeft een modern centrum en een in Nederland unieke skyline met wolkenkrabbers van 150 meter hoog of meer. Alleen in de stadswijken is nog historische architectuur te zien en in het centrum herinnert als enige aan de verloren middeleeuwse weelde het beroemde beeld “De Verwoeste Stad” van de kunstenaar Ossip Zadkine.

Rotterdam van nu

Naast de overslaghaven als economische pijler hebben zich ook veel grote bedrijven in Rotterdam gevestigd, zoals Unilever, Nationale Nederlanden en Robeco en verder heeft de stad sinds 1973 een universiteit, de Erasmus universiteit, dus de stad geldt nu ook als een kenniscentrum, met als belangrijkste faculteit die voor Economische Wetenschappen.
In latere jaren zijn hier een academie voor bouwkunst, een dansacademie, een conservatorium en een kunstacademie bijgekomen, zodat er op dit moment bijna 60.000 studenten in de stad leven, wat zich weerspiegelt in een uitbundig uitgaansleven en een bloeiende muziek- en cultuurscene. Rotterdam heeft het namelijk allemaal: internationale bekende musea, ettelijke theaters, een groot aantal bioscopen en filmhuizen, verschillende grote en kleine poppodia, moderne en futuristische architectuur.en een aantal grote festivals, zoals Poetry International, het Internationaal Filmfestival, het North Sea Jazz Festival en de Rotterdamse Uitmarkt, allemaal bij elkaar goed voor honderdduizenden bezoekers per jaar. Dat is Rotterdam cultuurstad!


Comeback

Maar Rotterdam bleef ook na de oorlog bloeien en in 1962 werd het de grootste haven ter wereld, met een lengte van veertig kilometer. Het inwonertal bleef ook stijgen, vooral met de komst van gastarbeiders uit het buitenland, die in de havens kwamen werken en anno nu heeft Rotterdam een populatie met maar liefst 45 procent allochtone bewoners met in totaal 173 nationaliteiten. Je kunt dus wel stellen dat dit oorspronkelijk onbetekenend vissersdorpje een moderne multiculturele stad is geworden, die een heleboel premières kent, zoals de aanleg van de eerste metro in Nederland in 1960, de bouw van de eerste autotunnel in Nederland, de Maastunnel, in 1942 en de eerste autovrije straat in Nederland, de winkelstraat de Lijnbaan. In 1996 werd de kolossale Erasmusbrug over de Maas opgeleverd en er komt nog steeds geen einde aan de groei van Rotterdam, want ook nu nog wordt er naarstig gebouwd, vooral aan wolkenkrabbers en woontorens waarvan de hoogste 230 meter de lucht in steekt.Bekijk hier andere prive sauna's in de regio Rotterdam

La Vida Schiedam

La Vida in Schiedam

De wellness bij prive sauna La Vida bestaat uit een Finse opgiet-sauna, een stoombad en een hamam. Daarnaast heeft deze sauna in Schiedam een zeer ruime jacuzzi met jetstream, een regendouche en een stortdouche. Ook heeft La Vida een lounge met een open haard, een flatscreen televisie met Netflix. Voor muziek is er goede audio, waar je je eigen muziek op kunt afspelen. De slaapkamer is voorzien van een Kingsize boxpring en kijkt uit op de mooie tuin en het terras. Verder is er een rookgedeelte, zodat je niet buiten in de regen je sigaretje hoeft te roken.

Nog meer over Rotterdam

Cultuur

Behalve cultuur opsnuiven kun je in Rotterdam ook lekker eten, winkelen en uitgaan en er is voor elk wat wils. In het centrum wemelt het van de eettentjes, bistro’s en restaurants en er zijn maar liefst drie sterrenrestaurants, waarvan Restaurant Parkheuvel eruit springt met twee Michelin-sterren. Verder is er een gevarieerde internationale keuken en natuurlijk vind je hier met zoveel studenten ook veel goedkope eetcafés met een daghap. Naar schatting heeft Rotterdam in totaal meer dan duizend eetgelegenheden, dus het wordt moeilijk kiezen! Shoppen in Rotterdam moet je eigenlijk ook eens een ker gedaan hebben, want het centrum is een groot en autovrij winkelgebied waar alles ook op zondag geopend is. De Lijnbaan is al meer dan een eeuw dé winkelstraat van Nederland, en verder kun je goed terecht op de Hoogstraat en in het winkelcentrum Central Plaza. Een laatste bekende winkelstraat is de Beurstraverse, lokaal beter bekend als “de Koopgoot.” Verder zijn er in Rotterdam veertien weekmarkten en een grote dagmarkt, die plaatsvindt in de Markthal, die in 2004 gebouwd is.


Avondje uit in Rotterdam

Ten slotte het nachtleven in Rotterdam, wat zijn weerga niet kent met een enorm aantal kroegen en verschillende nachtclubs en discotheken, naast de vele poppodia die de stad kent. Het feest vindt vooral plaats in de binnenstad, op het Schouwburgplein, de Oude haven, en het Stadhuisplein, maar onovertroffen is de Witte de Withstraat, waar het sterft van de bijzondere café’s, clubs en barretjes. Volgens kenners is café De Witte Aap, waar je ook kan dansen, de beste kroeg in Nederland, het oudste café in Rotterdam is Melief Bender, een leuk terras aan de Rotte is Café van Zanten, een hippe en alternatieve kroeg is Café Wunderbar en voor live jazz kun je terecht bij Jazzcafé Dizzy. Voor de nachtbrakers is er het nachtcafé Pulp en de shooter-bar Bar Tender, voor een cocktail moet je bij The Suicide Club zijn en als je wilt dansen dan kan dat onder andere bij de Now&Wow Club in de Maassilo, discotheek Hyper hyper, Club Vibes en Club Vie. Grote feesten en concerten worden gehouden in De Doelen en Ahoy, en er zijn nog een heel aantal kleinere podia, zoals het underground-paradijs WORM, wat ook een opnamestudio en een platenlabel heeft, en het stadscafé Rotown, wat het centrum is van de Rotterdamse muziekscene en behalve een podiumzaal ook een restaurant en een platenzaak herbergt. Kortom, je hebt een vol programma als je vanuit de sauna de stad wilt verkennen!Wat is een privé sauna?

Een privé-sauna, wat is dat nu weer? Nou in ieder geval is het hot, en dat is geen grap, want privé-sauna’s en wellness zijn de nieuwste rage op het gebied van lifestyle en vrijetijdsbesteding. In Nederland is het nog niet helemaal doorgedrongen, maar in de ons omringende landen schieten de privé-sauna’s als paddenstoelen uit de grond en alleen al in Vlaanderen zijn er honderden. In ons landje moeten we het met een stuk minder doen, want hier beperkt het aantal privé-sauna’s zich tot nog geen zestig. We hebben het nu niet over verkapte bordelen of plekken waar homoseksuelen elkaar ontmoeten, of een saunacabine in je eigen huis, zoals je misschien zou denken, want een privé-sauna is simpelweg een sauna- en wellnesscomplex wat je voor jezelf en je eigen gezelschap kunt afhuren, voor een paar uur, maar soms zelfs ook een paar dagen, want bij sommige privé-sauna’s kun je ook overnachten! In Rotterdam ben je gezegend als je zo’n complex wilt bezoeken, want je hebt er maar liefst drie privé-sauna’s tot je beschikking, twee in de stad en een in Schiedam, een plaatsje op nog geen tien kilometer van de stad. Keuze genoeg dus, en als je van buiten de stad komt, kun je bij twee van de privé-sauna’s in Rotterdam ook nog blijven slapen

De voordelen

De voordelen boven een openbare sauna zijn groot, want je hoeft ten eerste niet tussen de vreemde mensen helemaal uit de kleren, want daar voelt niet iedereen zich even prettig bij en het dragen van badkleding is in de meeste sauna’s niet toegestaan. Ten tweede is saunabezoek toch voornamelijk bedoeld om te ontspannen en tot rust te komen, en dat lukt ook niet iedereen in een openbare sauna, want het kan er erg druk zijn. Verder moet je vaak ook lang wachten totdat je van een bepaalde faciliteit gebruik kunt maken en zijn ook niet alle openbare sauna’s even hygiënisch, dus dan is een privé-sauna afhuren de ideale oplossing. De faciliteiten zijn er niet minder om, want privé-sauna’s zijn zonder uitzondering ongelooflijk luxueus en compleet ingericht, met niet alleen maar de gebruikelijke Finse houten “zweethut,” maar ook nog een heleboel andere wellness-mogelijkheden, zoals een infrarood-sauna, een stoombad, een kruidenbad, een hamam, voetenbaden, een whirlpool, een jacuzzi, allerlei soorten douches, een zonnebank, een lounge, een tuin met terras en soms zelfs een (verwarmd) zwembad.

De traditionele Finse sauna blijft hier echter wel het middelpunt van, want het is niet alleen een enorm effectieve stress-killer, maar als je het regelmatig doet, is het ook heel goed voor je gezondheid. Een regmatig verblijf in een sauna is goed voor je luchtwegen, je doorbloeding, je bloeddruk en je weerstand tegen infecties. Het principe is simpel: een afgesloten ruimte met in hoogte oplopende houten bankjes langs de muren, die tot hoge temperaturen wordt opgestookt, zodat je enorm gaat zweten als je erin plaatsneemt. Het effect is dat je lichaam in sneltempo afvalstoffen gaat afvoeren, dat je spieren volledig ontspannen en dat je luchtwegen vrij worden gemaakt.. Omdat warmte naar boven stijgt, kun je een beetje variëren met de temperatuur, want op de onderste bankjes is het zo’n dertig graden, maar aan het plafond kan de hitte oplopen tot meer dan honderd graden. Het is dus even uitzoeken en experimenteren om erachter te komen wat voor jou de beste temperatuur is. Je kunt er zo’n kwartiertje in blijven, daarna moet je je lichaam weer afkoelen, bijvoorbeeld met een ijskoude douche of een dompelbad. Daarna neem je even rust, totdat het tijd is voor de volgende ronde, want je kunt dit proces een aantal keer achter elkaar herhalen voor een optimaal effect. Het gevolg voel je meteen, omdat je vrijer ademhaalt, je spieren los zijn, je poriën en je huid schoon worden en je doorbloeding beter is. Het kan zelfs zijn dat je hele lichaam op een aangename manier tintelt! Hoe dan ook voel je je herboren na een paar rondjes sauna en zul je een echt diepe mate van ontspanning in je lijf en in je hoofd ervaren, wat geen luxe is in ons steeds hectischer en jachterig wordend dagelijks leven, maar bijna een noodzaak aan het worden is..

Waar vind ik ze?

De meeste privé-sauna’s zijn gelegen aan de rand van de grote steden, in de rust en de stilte van de natuur, in een knusse cottage, een design-villa, een oude boerderij of een speciale suite in een luxe hotel.In Rotterdam en omgeving is het allemaal een beetje anders, want hier vind je de privé-sauna’s middenin de stad. Omdat je kunt blijven slapen, is een saunabezoek prima te combineren met een stedentripje, want Rotterdam is een unieke stad die de moeite waard is om te verkennen en er is meer te doen en te beleven op het gebied van cultuur, lekker eten, shoppen en uitgaan dan je zou denken. Rotterdam heeft met haar grote haven de reputatie van werkstad en industriestad, maar dat is niet terecht, want ook op cultureel gebied is het een topper en doordat er zoveel studenten wonen, is het uitgaansleven uitbundig en uitgebreid, om niet te zeggen spetterend!

Tot zover de privé-sauna’s in en rond Rotterdam, het zijn er nu nog maar drie, maar wie weet wat de toekomst brengt, want de nieuwe privé-sauna’s duiken overal in Nederland op en het is een ware hype aan het worden. Dat is ook niet zo gek, want ontspanning zoeken is zo belangrijk geworden in onze hectische en stressvolle levens dat het bijna een noodzaak is. En wat is er beter dan een privé-sauna om eens helemaal bij te komen?

Gratis naar de sauna?

Doe mee aan onze maandelijkse acties. Deze maand win je een gratis saunabezoek voor 2 personen naar keuze uit meer dan 100+ privé sauna's op onze website!