Video Aspect Ratio: 4:1

Privé Sauna Vlaams Limburg

Direct een privé sauna vinden in Vlaams Limburg?

Belgisch Limburg heeft inmiddels maar liefst meer dan veertig privé sauna’s! Want wat is er leuker dan een sauna- en wellnesscomplex helemaal voor jezelf en je eigen gezelschap? De faciliteiten zijn beslist niet minder dan in een openbare sauna, integendeel, privé-sauna’s zijn vaak bijzonder compleet en luxueus ingericht. Niet iedereen begeeft zich graag naakt tussen de vreemde mensen, zoals in een openbare sauna, dis dan is dit dé oplossing. Verder moet je bij een openbare sauna vaak lang wachten om van een bepaalde faciliteit gebruik te kunnen maken en is het er druk, zodat je nog niet aan je broodnodige ontspanning komt, want dat is toch de bedoeling van een saunabezoek. 

Bekijk privé sauna's in Vlaams Limburg

Aqua Puur Koersel

Aqua Puur [Koersel]

Aqua Puur vind je in het mooie dorp Koersel gelegen in België! Koersel is een forensendorp in de regio Beringen, op 26 kilometer noordoostelijk van Hasselt. Deze prive sauna ligt in in de uitlopers van De Kempen en wordt omringd door bos en heide. Hier verscholen tussen de bomen vind je Aqua Puur, een groot complex met veel faciliteiten. Je kunt hier met zijn tweeën terecht, maar ook met een groep. Deze sauna is dus ook zeer geschikt voor een bijzonder feestje of een familieuitje. Je kunt hier niet overnachten, maar mocht je het laat willen maken of je saunabezoek combineren met een weekendje weg, dan ben je in tien minuten in beringen of Heusden-zolder, waar het in dit toeristische gebied barst van de B&B’s en hotels in alle prijsklassen.
Partner Vlaams-Limburg

Voor deze regio zoeken wij nog een unieke partner

Ontdek alle voordelen van een uniek partnership met PriveSauna.com

De geschiedenis van Limburg

Het gebied in en rond Limburg was al in de prehistorie bewoond, waarschijnlijk al door de Neanderthalers en tijdens de steentijd, zoals uit opgravingen is gebleken. De bodem is hier namelijk bijzonder vruchtbaar en leent zich makkelijk voor landbouw. Keltische stammen namen het gebied in rond 600 voor Christus. In de eerste eeuw verdreven de Romeinen deze Keltische stammen. Daarna legden de Romeinen hier wegen aan en bouwden dorpen en steden.

Daarna was Limburg in bezit van de Franken, die hier hertogdommen stichtten. In de vroege middeleeuwen behoorde Limburg tot het heilige Roomse Rijk en in de vierde eeuw stichtte de Romeinen hier een bisdom. Hierdoor werd de regio een religieus centrum. In de negende eeuw werd de regio opnieuw bezet, nu door de Vikingen en ook in de Franse tijd was Limburg ingenomen gebied. Sinds 1839 is Limburg een provincie van Vlaanderen en deze lange geschiedenis nog steeds te zien aan de schat aan historische bouw in de regio.

Belgisch Limburg in het heden

De voornamelijk agrarische provincie werd echter pas van economisch belang met de komst van de kolenmijnen in de negentiende eeuw en het bedrijf Ford in de twintigste eeuw. In 1973 kreeg Belgisch Limburg ook een universiteit, de Universiteit Hasselt in de gelijknamige hoofdstad, wat voor verdere bloei zorgde. Anno nu is er veel te beleven op het gebied van cultuur, met name in Hasselt, waar de belangrijkste musea, theaters en concertzalen zitten. Door de aanwezigheid van veel studenten heeft Hasselt een bruisend uitgaansleven en verder kent Belgisch Limburg talloze jaarlijkse festivals, waarvan het vier-daagse Pukkelpop in Hasselt het bekendste is en wordt bezocht door popliefhebbers uit binnen- en buitenland. Beroemde bands die hier hebben opgetreden zijn The Ramones, Screaming Blue messiahs en Nick Cave.

Naast de cultuur in de steden en dorpen kent Belgisch Limburg ook vooral een rijkdom aan prachtige natuur, met als toppers de rivier de Maas, die zich door de streek slingert, en een deel van het nationale Park De Hoge Kempen in het oosten. In deze streek, die zich uitstrekt tot in de omgeving van Antwerpen en delen van Nederland, vind je uitgestrekte dennenbossen, loofbossen met oeroude eiken en beuken, grote plassen en meren, heide, vennen, glooiende hellingen , beekvalleien en bergachtig gebied met panoramische uitzichten. Er groeien onder andere rode dopheide en jeneverbessen. Er leven ook bijzondere vlinders, libellen, hagedissen, kikkers, spechten en nachtzwaluwen, om maar een greep te doen. Voeg daarbij de historische dorpjes, kloosters, kastelen en monumentale boerderijen en dit lieflijke landschap is compleet.

Waar vind je de privé sauna’s in Belgisch Limburg?

De meeste privé-sauna’s in Belgisch Limburg concentreren zich rond Hasselt. Deze liggen allemaal op nog geen twintig kilometer van de stad, dus Hasselt kan zeker niet onvermeld blijven. Hasselt ligt in het noorden aan de rand van de Kempen en in het zuiden aan het natuurgebied de Haspengouw. De stad heeft een leuk historisch centrum, wat zeker de moeite van een wandeling waard is. De plaats heeft 77.000 inwoners en werd al genoemd in een bron uit het jaar 1165. In dit jaar kreeg de stad haar stadsrechten. De economie van Hasselt draaide traditioneel om de lakenhandel, wat nu nog te zien is aan de rijke architectuur in de buitenwijken, waar je een mengsel vindt van neoklassieke bouw, art nouveau en modern design, terwijl de architectuur in het centrum nog voornamelijk middeleeuws is.


Kortom, tijd om eens op avontuur te gaan in een privé-sauna! Meestal liggen ze aan de rand van de grote steden, in een cottage, een villa of een oude boerderij met veel mooie natuur in de omgeving, maar toch vlakbij het bruisende leven in de stad en makkelijk te bereiken. Soms kun je er zelfs overnachten, zodat je er ook een weekend-tripje van kan maken of zelfs een hele vakantie in België! In Belgisch Limburg liggen de meeste privé’-sauna’s in een rondje om de hoofdstad Hasselt heen, maar ook in de buurt van Genk zitten er een paar en verder vind je ze voornamelijk in het oosten van de provincie, bij de Nederlandse en Duitse grens.

De stad Hasselt

Anno nu is Hasselt een bruisende universiteitsstad en kenniscentrum met een belangrijke bestuurlijke rol, een afwisselend cultureel aanbod en een spetterend uitgaansleven. Er zijn een tiental musea, zoals het Modemuseum, en een centrum voor beeldende kunst, geheten BELGIE. Voor muziek moet je bij Muziekodroom zijn en Hasselt heeft ook een schouwburg, de Nieuwe Zaal. Grote muziekproducties worden gepresenteerd in de Grenslandhallen en in de Ethias Arena, allebei goed voor duizenden plaatsen. Filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Kinepolis en het filmhuis Zebracinema en de discotheek Verzus is de grootste in België.

Als je wilt stappen, moet je op of rond de Grote Markt zijn. Hier wemelt het van de kroegen en je kan hier ook goed eten. Winkelen in Hasselt speelt zich af in de Demerstraat en de Koning-Albertstraat, waar je alle grote merken kunt vinden. Wil je liever chic winkelen? Dan kan je een van de zijstraten induiken, waar de exclusievere winkels gevestigd zijn.

Kortom, geen gek idee voor een stedentrip met een wellness-tintje! Zoals we al aangaven, zijn er meer dan veertig privé-sauna’s in Belgisch Limburg! Helaas kunnen wij die niet allemaal aan bod laten komen. Daarom hebben we een top-tien gemaakt van de beste privé-sauna’s in heel Belgisch Limburg! Deze concentreren zich rond de steden Hasselt en Genk.