Video Aspect Ratio: 4:1

Privé Sauna Utrecht

Direct een privé sauna vinden in Utrecht?

In de provincie Utrecht zijn op dit moment drie privé-sauna’s, die allemaal rond of in de gelijknamige hoofdstad Utrecht liggen en waar je ook de nacht door kunt brengen, voor het geval je een eind moet rijden of het laat wilt maken. Je hoeft meestal ook pas aan het einde van de ochtend uit te checken, dus je kunt lekker uitslapen en dat lukt wel na een rondje sauna en wellness!

Prive sauna Utrecht

Utrecht

Prive sauna Amersfoort
Amersfoort
Prive sauna Zeist
Zeist
Partner Utrecht

Voor deze regio zoeken wij nog een unieke partner

Ontdek alle voordelen van een uniek partnership met PriveSauna.com

Bekijk privé sauna's in Utrecht

Prive sauna Zo heerlijk rustig

Privé-sauna Zo heerlijk rustig in Bunnik

Deze privé-sauna ligt op tien kilometer van Utrecht Stad en is perfect als je wilt onthaasten in de rust en sereniteit van de natuur en even helemaal weg wilt uit het drukke stadsleven en de stress van alledag. De sauna is makkelijk te bereiken met het OV en met de auto en je kunt er overnachten, dus je hoeft niet terug te reizen met al het gedoe wat erbij hoort en je kunt het zo laat maken als je wilt.

Bunnik is maar een klein plaatsje met 6500 inwoners, twee restaurants, een discotheek en een jeugdherberg, maar de natuur is hier prachtig en je zit middenin de bossen van het natuurgebied Nieuw-Wulven, met uitzicht op de omringende weiden die in de lente en de zomer bloeien in alle kleuren van de regenboog. Hier kun je heerlijk wandelen of fietsen in het dwaalbos, tussen de essen-bomen, en het boogbos, waar je voornamelijk oude eikenbomen tegenkomt, of je neemt het ervan met een picknick in de bosweiden.

Wellness Suite Houten

Wellness Suite in Houten

Zoals de naam al zegt is deze privé-sauna een suite in een hotel, in het dorp Houten, wat 14.000 inwoners heeft en ook al zo mooi gelegen is, nu in het oostelijke deel van natuurgebied Nieuw-Wulven, maar net zo dicht  bij de stad Utrecht, waar je in tien minuten naartoe rijdt. Uiteraard kun je hier eten en overnachten, je bent tenslotte in een   hotel.

Natuurgebied Nieuw-wulven heeft aan deze kant een wat ander aangezicht en is ook bedoeld voor recreatie. Behalve elzen en wilgen vind je hier vochtig drasbos en een grote waterplas, die in de zomer ideaal is voor een duik. Verder leven er veel bijzondere dieren, zoals allerlei vogels, zeldzame insecten en ringslangen. Ook dit gebied is al heel lang bewoond en er zijn veel archeologische vondsten gedaan, vanaf   de bronstijd tot de Romeinen en de middeleeuwen.

Een korte geschiedenis van Utrecht

Het gebied was waarschijnlijk al bewoond in de bronstijd, werd daarna ingenomen door de Romeinen en kwam tot grote bloei in de middeleeuwen, eerst als religieus centrum, maar later ook als handels-regio. In de negentiende eeuw kwam hier nog veel industrie bij, zodat de provincie van nog groter  economisch belang werd. De provincie heeft dus een lange en rijke geschiedenis en dat is ook te zien aan de historische bouw die je in de steden en dorpen nog intact aantreft, hoewel er in de afgelopen eeuw steeds meer forensensteden bij zijn gekomen.

Er zijn echter nog veel groene gebieden in Utrecht, zoals de Utrechtse Heuvelrug en de Loosdrechtse Plassen, waarvan een deel bij Natuurmonumenten in beheer is. Dus of je nu rust zoekt in de natuur of van het bruisende leven en de cultuur in de steden wilt genieten, in Utrecht kan het allemaal!

Privé-sauna Zo heerlijk rustig in Bunnik

Deze privé-sauna ligt op tien kilometer van Utrecht Stad en is perfect als je wilt onthaasten in de rust en sereniteit van de natuur en even helemaal weg wilt uit het drukke stadsleven en de stress van alledag. De sauna is makkelijk te bereiken met het OV en met de auto en je kunt er overnachten, dus je hoeft niet terug te reizen met al het gedoe wat erbij hoort en je kunt het zo laat maken als je wilt.

Bunnik is maar een klein plaatsje met 6500 inwoners, twee restaurants, een discotheek en een jeugdherberg, maar de natuur is hier prachtig en je zit middenin de bossen van het natuurgebied Nieuw-Wulven, met uitzicht op de omringende weiden die in de lente en de zomer bloeien in alle kleuren van de regenboog. Hier kun je heerlijk wandelen of fietsen in het dwaalbos, tussen de essen-bomen, en het boogbos, waar je voornamelijk oude eikenbomen tegenkomt, of je neemt het ervan met een picknick in de bosweiden.

Wellness Suite in Houten

Zoals de naam al zegt is deze privé-sauna een suite in een hotel, in het dorp Houten, wat 14.000 inwoners heeft en ook al zo mooi gelegen is, nu in het oostelijke deel van natuurgebied Nieuw-Wulven, maar net zo dicht  bij de stad Utrecht, waar je in tien minuten naartoe rijdt. Uiteraard kun je hier eten en overnachten, je bent tenslotte in een hotel.

Natuurgebied Nieuw-wulven heeft aan deze kant een wat ander aangezicht en is ook bedoeld voor recreatie. Behalve elzen en wilgen vind je hier vochtig drasbos en een grote waterplas, die in de zomer ideaal is voor een duik. Verder leven er veel bijzondere dieren, zoals allerlei vogels, zeldzame insecten en ringslangen. Ook dit gebied is al heel lang bewoond en er zijn veel archeologische vondsten gedaan, vanaf de bronstijd tot de Romeinen en de middeleeuwen.

Privé-sauna Secret Loft in Utrecht Stad

Deze privé-sauna is ook voor twee personen en ligt in de stad, in een romantische en luxe loft met een eigen ingang en een mogelijkheid om te overnachten. Dit is echt perfect voor een beetje quality time met je partner, het vieren van je trouwdag of een romantisch en discreet rendez-vous. Je kunt hier makkelijk een weekend of een week zoek maken, want in Utrecht is zoveel te doen en te beleven dat het wel een stedentripje waard is. 

Of je nu naar een museum of theater wilt, culinair genieten, lekker shoppen of het bruisende uitgaansleven verkennen, in Utrecht kan het allemaal! Dan heeft de stad ook nog een prachtig historisch centrum, met als topattractie de kerk de Dom, die in 1245 gebouwd is naar het voorbeeld van een Franse kathedraal en een toren van 112 meter heeft.

Utrecht heeft een rijke geschiedenis

Utrecht is een grote stad met bijna 400.000 inwoners en heeft een lange geschiedenis, die terug gaat naar de Romeinen, die hier rond het begin van de jaartelling een fort bouwden, genaamd het Trajectum, waar de huidige naam van afgeleid is. De plaats kwam echter pas echt tot bloei in de vroege middeleeuwen, toen hier een bisdom werd gesticht, waarmee Utrecht een religieus centrum van belang werd. 

De stad kreeg al in 1122 stadsrechten, omdat ze een knooppunt van (water)wegen vormde en dus een belangrijk transportcentrum was en ook de scheepsbouw kwam hier op, wat nog te zien is aan de vele scheepswerven die bewaard zijn gebleven.  In latere eeuwen werd Utrecht ook een echte handelsstad en rond 1600 werd er een singel met drie poorten aangelegd rond het middeleeuwse centrum, in de stijl van de barok. 

In dezelfde periode, in 1636 kreeg de stad een universiteit van belang, waardoor de economische groei nog meer toenam, en de industrialisatie kwam hier al vroeg op gang, in het begin van de negentiende eeuw.

Wat heeft Utrecht in het heden te bieden?

Anno nu is Utrecht vooral een modern kennis- en dienstencentrum, hoewel de binnenstad met zijn werven, singels en poorten nog steeds het stadsbeeld bepaalt. Er zijn enkele grote bedrijven gevestigd, zoals de Nederlandse Spoorwegen, proRail, de Rabobank en de Jaarbeurs en verder heeft Utrecht drie universiteiten, een toneelacademie, een kunstacademie en een conservatorium. In totaal telt de stad 60.000, studenten, waardoor het uitgaansleven bijzonder uitgebreid en bruisend is, met veel horeca, feesten en festivals. Utrecht is een uitgesproken multi-culturele stad met dertig procent allochtonen en de gemiddelde leeftijd is er zeer jong, zodat het centrum een gezellige mix is van allerlei leeftijden en nationaliteiten. Verder is Utrecht een roze stad, met veel homo- en lesbische clubs en feesten en het jaarlijks terugkerende festival De roze lente, wat gedurende de week voor Roze Zaterdag plaatsvindt.

Wil je wat cultureels gaan doen tijdens jouw verblijf?

Wat cultuur betreft barst Utrecht van het aanbod. Of het nu beeldende kunst is, muziek, dans, theater of film, iedereen komt hier aan zijn trekken. Kunstminnaars kunnen hun hart ophalen in het Centraal Museum, wat naast een collectie moderne schilderkunst ook werk van Bruna en Rietveld heeft en verder exposities van hedendaagse kunst presenteert. Voor klassieke muziek moet je in de cultuurgigant Vredenburg zijn of het Muzieklokaal, waar je ook kunt dineren. Het belangrijkste poppodium is Vredenburg/Tivoli, wat in heel Nederland bekend is, maar ook het podium EKKO is de moeite waard, vooral voor concerten van kleinere, alternatieve en lokale bands.  

Utrecht heeft een stadsschouwburg voor grote theater- en dansproducties, en nog enkele theaters, zoals de Paardenkathedraal, de Angstfabriek en het ZIMHIC, wat voornamelijk kleinkunst presenteert. Voor cabaret kun je terecht bij het Werftheater en De Kargadoor en een leuk muziektheatertje is Heine Müller. Op het gebied van film is ook veel te doen in Utrecht, met twee grote vestigingen van Pathé voor commerciële cinema en enkele kleinere bioscopen, zoals Wolff City, wat al sinds 1936 bestaat en het arti filmhuis de Springhaver.

Gewoon lekker ontspannen?

Naast cultuur en historie opsnuiven kun je in Utrecht ook goed winkelen,  eten en stappen. De winkels in de stad zijn zeven dagen per week open en het grootste winkelcentrum is het enorme complex Hoog-Catharijne, wat middenin de stad ligt en waar ook het centraal station gevestigd is. Hier vind je zowel merken en ketens als zeer exclusieve winkels. Op de Steenweg zitten daarnaast ook veel warenhuizen, naast de bekende ketens. 

Trendy boetieks en innovatieve winkels vind je in het gebied rond de Voorstraat, de Schoutenstraat en de Zadelstraat en voor vintage en tweedehands-winkels moet je op de Oudegracht en het Museumkwartier zijn. Eten in Utrecht is bijzonder gezellig en je vindt er in de steegjes en op de pleinen maar liefst tweehonderd restaurants, in alle soorten en maten en van een pizzeria tot een driegangendiner.. Een aanrader is een etentje in een van de talrijke restaurants en bistro’s aan het water van de oude werven, waar in de zomer de terrassen afgeladen zijn en je heerlijk buiten kan eten.

Wat kan je ‘s avonds doen in Utrecht?

Het uitgaansleven in Utrecht is een regelrechte topper en je hebt er alles: bruine kroegen, Grand café’s, trendy barretjes, muziekcafé’s, cocktailbars, nachtclubs en discotheken, waarvan Tivoli het meest bekend is. Doordeweeks zijn de café’s al afgeladen met studenten en in het weekend is het helemaal een drukte van belang, want dan is de dansvloer van iedereen. 

Typerend zijn de cafeetjes op de werven met terrassen aan het water, waar het in de zomer wemelt van de mensen, maar ook in het centrum zijn tientallen kroegen. Een echt bruine kroeg is ‘t Neutje, voor Belgische bieren moet je bij café Olivier zijn en voor lokale bands en live-muziek zijn hofman Café en muziekcafé ‘t Oude Pothuys je van het. Studenten zoeken vaak café België op en een luxe cocktailbar waar je echt alles kunt laten mixen is Mr. Finch. Als je wilt dansen, kun je niet alleen naar Tivoli maar ook naar het alternatieve ACU en club De Derrick, waar  vooral seventies, eighties en nineties gedraaid worden. 

Keus genoeg!

Het zal duidelijk zijn dat je in Utrecht een redelijk aantal goede privé-sauna’s hebt, vergeleken met andere provincies. Het enige wat mist, is een grote sauna waar je met een groep terecht kan, bijvoorbeeld voor je verjaardag, een vrijgezellenfeest of een jubileum. Daarvoor moet je in de regio Amsterdam zijn, want daar is zelfs een privé-sauna die 25 mensen kan herbergen en waar ook voor passende decoratie en hapjes wordt gezorgd. Hoe dan ook: Veel saunaplezier!