Video Aspect Ratio: 4:1

Privé Sauna Limburg

Direct een privé sauna vinden in Limburg?

In de provincie Limburg in Nederland zijn drie privé-sauna’s. deze liggen allemaal in het zuiden van het gebied, namelijk in Maastricht en omgeving en in de nabijheid van Heerlen en Sittard. De meeste privé-sauna’s liggen in de natuur, net buiten de grote steden, zodat je even helemaal los kunt komen van de hectiek van je dagelijkse leven en kunt genieten van de stilte en de rust in een landelijke omgeving. Woon je in het noorden van Limburg? Misschien is een privé sauna in Noord-Brabant of Gelderland dichterbij!

Bekijk privé sauna's in Limburgse steden

Privé Sauna Maastricht

Maastricht

Prive sauna Roermond
Roermond
Prive sauna Venlo
Venlo
Partner Limburg

Voor deze regio zoeken wij nog een unieke partner

Ontdek alle voordelen van een uniek partnership met PriveSauna.com

Bekijk privé sauna's in Limburg

Prive sauna Het Rijk

Privé Wellness Paradijs in Heerlen

Bij deze sauna in een rustig dorp tussen Heerlen en Kerkrade kun je terecht met twee tot acht personen en je hebt de beschikking over een binnen- en buitenterrein van 350 vierkante meter. Je kunt hier ook overnachten, wat handig is als je van ver komt of het laat wilt maken en niet helemaal terug wilt rijden in het donker. Ideaal dus voor een weekendje wellness of een paar dagen vakantie in de natuur met een stedentripje voor de afwisseling. Heerlen is met bijna 90.000 inwoners een van de grotere steden in Limburg en is in de Romeinse tijd ontstaan als een nederzetting aan de bosachtige oever van de Caumerbeek, die dwars door de stad loopt. Het thermenhuis wat daar toen gebouwd werd, is nog intact en is het best bewaarde antieke gebouw in Nederland. Heerlen werd echter pas een stad van betekenis ten tijde van de industriële revolutie, toen hier op grote schaal kolen werden gewonnen. Met het sluiten van de mijnen in de jaren vijftig werd de industrie de belangrijkste economische pijler en je vindt rond de stad dus ook overal uitgestrekte industrieterreinen, met alleen aan de noordoostelijke kant twee natuurgebieden.
Spa Marsana Meerssen

Privé-sauna Spa Marsana in Meerssen

Meerssen is een dorpje op zo’n tien kilometer van Maastricht, middenin de natuur en toch zo dicht bij de stad. Een ideale plek om te onthaasten en te ontrusten, maar ook een goede uitvalsbasis voor een dagje Maastricht. Privé-sauna Spa Marsana kun je boeken voor een dag of een dagdeel, maar je kunt er niet blijven slapen. Voor een overnachting moet je in Maastricht zijn, want daar is plenty accommodatie in alle prijsklassen en van een simpele B&B tot een luxe hotelsuite met ligbad. Je wordt in deze sauna bijzonder gastvrij ontvangen en je wordt helemaal rondgeleid door het complex. Hier krijg je alle uitleg die je nodig hebt en waarbij je al je vragen kunt stellen
Prive sauna LOFF Assen

Privé-sauna The Spa in Maastricht

Deze moderne privé-sauna ligt in het hartje van Maastricht, aan de oostzijde van de Maas, op zo’n tien minuten rijden van het centrum. Hij is geschikt voor maximaal zes personen, maar natuurlijk kun je er ook met zijn tweeën als stel terecht. Je kunt er niet overnachten, dus als je het laat wilt maken, of als je van ver komt, moet je je heil zoeken in een van de bijna ontelbare B&B’s en hotels in de stad. Hier kom je niet voor de natuur, maar juist voor deze bruisende, historische universiteitsstad, waar altijd wel iets te doen is. Maastricht is de hoofdstad van Limburg en heeft ruim 120.000 inwoners, waaronder een groot aantal studenten.

Privé-sauna Secretroof in Gennep

De privésauna Secretroof is onlangs gerealiseerd en is centraal gevestigd in het historische deel van Gennep. De privésauna is kleinschalig, gezellig en betaalbaar. Bij het huren van de privésauna is de mogelijkheid aanwezig om arrangementen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan hapjes en drankjes. Alles is bespreekbaar! 

Het landschap van Limburg

In het noorden bestaat Limburg voornamelijk uit zandgrond, maar in het zuiden bestaat de bodem uit krijtsteen en leem. Hierdoor zijn er diepe groeven ontstaan waar het water stroomt van de vele bronnen en beekjes. Het landschap is daardoor heuvelachtig en bestaat uit plateaus, waarvan de hoogste de Vaalserberg is,. Die ligt precies op de plek waar Nederland, Duitsland en België samenkomen, ook wel het drielandenpunt genoemd, en heeft een hoogte van 322 meter.

Je vindt hier oude bossen, steile hellingen, glooiende heuvels, kleurrijk kalkgrasland met bloemenzeeën, ouderwetse boomgaarden, holle wegen en kleine zandweggetjes en het gebied is bezaaid met middeleeuwse dorpjes met vakwerkhuizen en kapelletjes. Voeg daarbij de vele historische steden in de regio en je vakantie is compleet.  Dit deel van Limburg is dus een toeristische trekpleister vanjewelste en in de zomermaanden komen mensen van heinde en ver genieten van de afwisselende natuur, de prachtige uitzichten op de plateaus en de culturele rijkdom in de steden.

Een levende stad

Uitgaan, eten en winkelen in Maastricht doe je in het oude centrum. Allemaal rond het plein het Vrijthof en de centrale Markt! Dit is een groot voetgangersgebied en in de zomer zijn de terrassen afgeladen. In de zijstraatjes, zoals de Grote Straat en de Kleine Straat, vind je veel kleine en grote winkeltjes en boetiekjes. Voor de winkelcentra moet je buiten het centrum zijn. Verder concentreert zich hier het uitgaansleven, met diverse sterrenrestaurants en een groot aantal cafeetjes, kroegen en barretjes. Echte grote discotheken vind je niet in maastricht, maar er zijn wel een aantal kleinere clubs en dancings, zoals Club Meta en de typische studenten-dancing De Alla. Op de Markt vind je het oudste café van Maastricht, Café In den Ouden Vogelstruys uit 1730. Je moet dit echt een keer bezocht hebben!

Maastricht

Anno nu is Maastricht een bruisende cultuurstad en drijft de economie op het toerisme en de aanwezigheid van grote bedrijven. Denk aan BASF, HP, Mercedes-Benz en DHL, die hier allemaal hoofdkantoren hebben. Er is een universiteit, een conservatorium, een toneelschool en een kunstacademie, waardoor de stad een levendig uitgaanscentrum is. Maastricht is hét shoppingparadijs in de wijde omgeving. Verder is er een stadsschouwburg en enkele andere theaters, een aantal bioscopen en filmhuizen en zes musea, waarvan het Bonnefantenmuseum het bekendste is, want hier hang een indrukwekkende collectie van werken van de Oude Meesters, zoals de middeleeuwse schilder Breughel.

Ga je voor Limburg of ga je een stuk rijden?

Om kort te gaan heeft zuidelijk Limburg een hoop mogelijkheden voor privé saunabezoek. Jammer genoeg kom je in het noorden er een beetje bekaaid vanaf. Er zit dan weinig anders op dan een eind rijden of op zoek te gaan in Noord-Brabant. Hier zitten vooral in de regio’s Eindhoven en Den Bosch veel privé-sauna’s. Hoe dan ook: Veel saunaplezier!