Wellnesshoeve Butterfly

Wellnesshoeve Butterfly [Zuidveen]

Deze privé-sauna is een begrip bij liefhebbers, niet alleen omdat de faciliteiten goed zijn, maar ook door de sfeer en de uitstekende en discrete service. Daar komt nog bij dat de omgeving niet alleen rustig is, maar werkelijk barst van de mooie natuur en je kunt ook hier de nacht doorbrengen, dus het is ideaal als je echt even helemaal weg wilt en er een korte vakantie in de natuur van wilt maken, ver van de drukte en de stress in de stad. Zuidveen is een piepklein dorpje in Overijssel met 610 inwoners vlakbij Steenwijk, op een afstand van 39 kilometer noordelijk van Zwolle, dus als het verkeer een beetje meezit, ben je er in een dikke twintig minuten. Je bent van hieruit weer in een mum van tijd in het romantische waterdorpje Giethoorn en verder ligt Zuidveen pal naast een fraai en interessant landgoed en bijna middenin het zuiden van het nationale park de Weerribben-Wieden. Dit monumentale natuurgebied is gesticht in 1992 en bestaat uit een typisch laagveenmoeras, met een mozaïek van allerlei verschillende soorten landschappen. Je vindt hier meren, vaarten, sloten, rietlanden, hooilanden, weilanden, trilvenen en moerasbossen en er is een grote diversiteit aan flora en fauna, met idyllische bloeiende waterlelies, een veelheid aan soorten libellen en het water is zo helder dat er zelfs otters leven!Wellnesshoeve Butterfly bevindt zich hier

Privé sauna voor het gezin

De privé sauna bij B&B Wellnesshoeve Butterfly is geschikt voor maximaal zes personen en badkleding is toegestaan, wat je bijna nergens tegenkomt. De meeste sauna’s, openbaar of privé, staan dit om hygiënische redenen niet toe, maar als je echt niet uit de kleren wilt, ben je bij deze privé sauna aan het goede adres. De wellness hier is volkomen privé, maar voor een overnachting moet je gebruik maken van de Love Suite van het B&B, dus als je blijft slapen, is dat niet anoniem en voor echt volledige discretie kun je beter een andere sauna uitzoeken. De faciliteiten zijn niet mis, met een Finse sauna, een infrarood-sauna, een stoombad, een jacuzzi, een doucheruimte om in af te koelen, massagebedden en een zonnebank. De sauna is sfeervol ingericht in een oude boerderij en hangt vol met overal natuurfoto’s van de omgeving. Je wordt bijzonder hartelijk ontvangen bij deze sauna, je krijgt een uitgebreide rondleiding met alle uitleg die je nodig hebt en dan komt er ook nog eens een gratis belevingskaart bij, zodat je precies weet wat er te doen is buiten de sauna. De prijzen hier zijn echt all-in, met gratis handdoeken, badjassen en slippers, onbeperkt gebruik van de minibar en om 09.30 een ontbijt van het huis! Hier kun je echt een hele vakantie vieren en je kunt zelfs met het hele gezin op stap, want kinderen zijn welkom!


Prachtige ambiance!

Privé-sauna Hoeve Butterfly is gevestigd in een monumentale boerderij, die verscholen ligt in een prachtige tuin. Verder barst de boerderij  van de goede wellness-faciliteiten. Er is een Finse sauna en een overdekte jacuzzi voor vijf personen in de tuin. Binnen vind je een infrarood-sauna, een stoombad, een watermassagebed, een hydrojet, een ruime douche, een zonnebank, een massageruimte, een meditatieruimte en een luxe lounge, waar je in alle comfort kunt uitrusten en onthaasten tussen de saunarondes door. Ook is er een keukentje met een goed gevulde koelkast.

Badjassen, handdoeken en slippers liggen voor je klaar en de drankjes zijn ook inbegrepen. Om 09.30 staat er een uitgebreid ontbijt. Alleen voor de lunch en het diner moet je zelf wat maken. Je kan natuurlijk ook altijd je heil zoeken in Steenwijk, waar keuze te over is. Bij aankomst krijg je een belevingskaart, zodat je precies weet wat er op dat moment in de buurt te doen is. Verder word je helemaal rondgeleid en krijg je alle uitleg die je nodig hebt. Let op, het dragen van badkleding is niet toegestaan! Bijzonder is het Ladies Day arrangment. Hiermee ben je met maximaal drie van je vriendinnen welkom om lekker te badderen. Je krijgt er nog een fles bubbels bij ook!
Steenwijk

Maar ook de stad Steenwijk heeft een hoop te bieden en een bezoekje aan het waterdorpje Giethoorn, zo’n twintig kilometer verderop, is een ervaring die je eigenlijk niet mag missen. Steenwijk is een redelijk grote stad met 200.000 inwoners en is oorspronkelijk een vesting geweest, met grachten en wallen die nog steeds te bewonderen zijn. De eerste bron die de stad noemt, is uit het jaar 1141 en in 1255 kreeg Steenwijk stadsrechten. Het heeft dan ook een prachtig historisch centrum, wat doorsneden wordt door het riviertje de Drentse Aa. De oude stuwwallen zijn begroeid met bos en in het westen van de stad ligt een majestueus Engels landschapspark, wat Park Rams Woerthe genoemd wordt en waar ook het gelijknamige landgoed uit 1899 te bewonderen is.

Verder is Steenwijk bekend door de motorclub van de stad, die zowel beroemd als berucht is. Het uitgaansleven is bescheiden, met een vijftiental kroegen en café’s, zes restaurants, een theater-annex-bioscoop genaamd het Rabotheater, een danscafé en twee discotheken.


Het dorpje

Prive sauna La Vida in Schiedam is een spiksplinternieuwe wellness-plek. Deze biedt aan twee tot zes personen plaats. Je wordt bijna overspoeld wordt met luxe en comfort. Ook kun je er overnachten, wat handig is als je ver weg woont of geen zin hebt om in het drukke verkeer terug te rijden. Nog leuker is natuurlijk om er een weekendje van te maken, je zit zo in Rotterdam. Bovendien is Schiedam ook een charmant plaatsje met de vele oude molens en de historische bouw.

Adresgegevens Wellnesshoeve Butterfly

Wellnesshoeve Butterfly

Burgemeester G.W. Stroïnkweg 71  

8343XL Zuidveen (Overijssel)

Nederland

Gratis naar deze sauna?

Doe mee aan onze maandelijkse acties. Deze maand win je een gratis saunabezoek voor 2 personen naar keuze uit meer dan 100+ privé sauna's op onze website!