Prive sauna Utrecht Stad

Privé sauna Utrecht

Privé-sauna Utrecht? Er zijn in en rond Utrecht Stad verschillende mogelijkheden. De meeste privé-sauna’s liggen aan de rand van de grote steden, in een knusse cottage, een design-villa, een oude boerderij of een speciale suite in een luxe hotel, omringd door de mooiste natuur, maar  toch onder de rook van de stad. Dit is het echte onthaasten, in de stilte en rust van een bos, tussen de weilanden of zelfs in een natuurgebied, waar je even helemaal loskomt van je drukke week en de dagelijkse stress, zodat je als herboren weer naar huis gaat.

Prive sauna Zo heerlijk rustig

Zo heerlijk rustig

Privé-sauna Zo heerlijk rustig is geschikt voor twee personen en en zowel de service als de hygiëne zijn uitstekend. Parkeren doe je privé en gratis en je hebt een eigen ingang, dus het is honderd procent discreet. Heel geschikt dus voor een romantisch intermezzo met je partner, een nieuwe date of een avontuurlijk rendez-vous, want niemand hoeft bij deze sauna te weten wat je in je vrije tijd doet.Je wordt hier met alle gastvrijheid ontvangen en je wordt heemaal rondgeleid door het complex, waarbij je gastvrouw alles uitlegt en je ook al je vragen kunt stellen.

Zo heerlijk rustig bevindt zich hier:

Lees hier over Privé-sauna's in Utrecht

Optie 1: Echt even met z'n tweeën

De sauna’s in Utrecht zijn geschikter voor een beetje quality-time met je partner, het intiem vieren van je trouwdag of misschien wel en romantische date met een tikkeltje wellness! Je kunt bij allebei de sauna’s ook overnachten, dus ze zijn ideaal voor een weekendje weg of als uitvalsbasis voor een stedentrip, want Utrecht is een interessante en levendige stad waar altijd wel iets te beleven is.

Optie 2: Groepen

De privé-sauna’s in Utrecht Stad hebben een hoop te bieden, maar alleen op kleine schaal en in een ambiance die niet geschikt is voor groepen, maar eigenlijk meer voor stellen. Je kunt er dus geen feest, vriendinnendag of gezinsuitstapje organiseren, daarvoor moet je de stad uit, of eigenlijk de hele provincie, want de dichtstbijzijnde grote sauna’s liggen allemaal in Amsterdam, op een kleine 50 kilometer van Utrecht. Aanraders zijn het Arabisch getinte Spa Hamam du Sahara, waar je met 25 gasten terecht kunt en Privé Spa 1001, waar feesten worden gegeven voor groepen tussen de zes en de twintig personen, die beide goed te bereiken zijn Je kunt er helaas niet overnachten, maar in Amsterdam is een B&B in de buurt zo gevonden, dus je hoeft niet perse middenin de nacht naar huis te rijden.


Bekijk hier andere prive sauna's in de regio Utrecht

Wellness Suite Van der Valk

Wellness Suite in Houten

De Wellness Suite kun je met maximaal twee personen boeken en is voorzien van een Finse sauna, een stoombad, verschillende douches, een ligbad, een whirlpool en een kingsize bed. Verder vind je er een knusse zithoek met een open haard, twee flatscreen televisies, telefoon, een bluetooth audio voor je eigen muziek en het hele hotel is voorzien van airco. Het enige wat je zelf mee moet nemen, zijn handdoeken, badjassen en slippers, maar voor de rest is alles aanwezig.

Meer over Utrecht

Utrecht van vroeger


De stad Utrecht is met 400.000 inwoners een van de grootste in Nederland en de hoofdstad van de gelijknamige provincie, die centraal ligt in Nederland. De stad vormt ook een belangrijk spoorwegknooppunt, dus hij is vanuit het hele land goed te bereiken. Utrecht heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de Romeinen, die hier aan het begin van de jaartelling een fort bouwden, Trajectum genoemd. De stad werd echter pas van belang in de vroege middeleeuwen, toen hier een bisdom werd gesticht en ook de bekende Dom werd gebouwd, een kerk in de historische binnenstad, die is ontworpen volgens de stijl van een Franse kathedraal met een toren van 112 meter. Utrecht was dus in aanvang een religieus centrum, maar ontwikkelde zich later tot een transport- en handelscentrum, wat mogelijk was door de vele waterwegen in en rond de stad en verwierf in 1122 al stadsrechten.


Utrecht van nu

Anno nu is Utrecht een moderne kennis- en dienstenstad die een groot aantal bedrijven herbergt, zoals de Nederlandse Spoorwegen, proRail, de Rabobank en de Jaarbeurs. Het prachtige centrum heeft de oorlog overleefd en is een lust voor het oog, met bouwstijlen van alle tijden, van Romaans tot hypermodern. De stad heeft drie universiteiten, een toonaangevende kunstacademie, een theaterschool en een conservatorium, en heeft met 60.000 studenten een relatief jonge populatie. Het is ook een multiculturele stad, met dertig procent allochtonen, die voornamelijk van Surinaamse, Turkse en Marokkaanse afkomst zijn en de binnenstad is één grote mix van verschillende nationaliteiten., culturen en vooral keukens, want als je internationaal wilt eten, zit je goed in Utrecht.Maar dat is niet het enige, want Utrecht heeft ook veel te bieden op het gebied van cultuur, uitgaan en winkelen en festivals en het nachtleven is met zoveel studenten in de stad uitgebreid en uitbundig, om niet te zeggen legendarisch..Utrecht werd belangrijk

In later eeuwen werd Utrecht pas echt een stad van belang, niet alleen voor handel, maar vooral voor de scheepsbouw, die hier in de late middeleeuwen een grote vlucht nam. Rond het jaar 1600 werden rondom de binnenstad singels met scheepswerven en poorten opgetrokken in de stijl van de barok, die je nog steeds terugziet, al worden er geen schepen meer worden gebouwd, maar is het het podium geworden voor het uitgaansleven en de horeca, met name in de zomer, als de restaurants in de oude pakhuizen en de terassen op de oude werven afgeladen zijn met mensen. Utrecht werd in 1636 ook van belang als kenniscentrum, met de stichting van een universiteit en de industrialisatie trad er al vroeg in, wat nog meer bijdroeg aan de economie van de stad en haar centrumfunctie in Nederland en voor een snelle groei in inwonertal zorgde.Wat is er allemaal te doen in Utrecht Stad?

Wat beeldende kunst betreft is vooral het Centraal Museum in Utrecht interessant, met niet alleen een indrukwekkende collectie moderne kunst, maar ook werk van Dick Bruna en Gerrit Rietveld en regelmatige exposities van hedendaagse kunst. Voor liefhebbers van theater is Utrecht een soort walhalla, met natuurlijk een Stadschouwburg, waar de grote producties op het vlak van toneel en dans plaatsvinden, en een aantal kleinere theaters, zoals ZIMHIC, waar voornamelijk kleinkunst wordt gepresenteerd, de cabaret-theaters het Werftheater en De Kargadoor en een klein muziekthatertje, Heine Muller.

Muziek in Utrecht

Voor klassieke muziek moet je in het enorme cultuurcentrum Vredenburg zijn of bij het Muzieklokaal, waar je ook in stijl kunt dineren. Verder zijn er twee grote Pathé-bioscopen, het oude bioscoopje Wolf City, wat al sinds 1936 bestaat en een arti filmhuis, genaamd de Sprinkhaver. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Utrecht ook nog twee poppodia, namelijk Tivoli, wat nationale bekendheid heeft en waar ook veel feesten worden gegeven, en het wat minder bekende EKKO, wat voornamelijk concerten van kleine, alternatieve en lokale bands op het programma heeft.

Shoppen in Utrecht

Shoppen in Utrecht is ook leuk en de winkels zijn zeven dagen per week open. Het enorme winkelcentrum Hoog Catharijne in het station is in heel Nederland bekend en biedt zowel grote merken en ketens als zeer exclusieve winkels. Op de Steenweg vind je veel warenhuizen en wie trendy en hip wil zijn, koopt in de Voorstraat, de Schoutenstraat en de Zadelstraat. Bijzonder is het winkelaanbod op de Oude Gracht en in het Museumkwartier, waar talloze kleine retro- en vintage-zaakjes en tweedehands winkels zitten en je heel speciale, aparte vondsten kan doen.


Stappen in Utrecht

Uitgaan in utrecht spant echter de kroon, want er zijn maar weinig steden in nederland met zo’n bruisend en gevarieerd nachtleven. In de zomer zijn de werven met hun terrassen aan het water afgeladen met mensen en voor de rest wemelt het in het centrum van de café’s, bruine kroegen, trendy barretjes, Grand Café’s, eetcafe’s, muziekcafé’s, cocktailbars, clubs en discotheken. Een lokaal geliefd bruin café is ‘t Neutje, voor Belgische bieren op tap moet je bij Café Olivier zijn, leuke cafés met live muziek zijn het Hofman Café en ‘t Oude Pakhuis en bij de cocktailbar Mr. Finch weten ze werkelijk alles te mixen. Tet slot zijn er drie discotheken; namelijk het landelijk bekende Tivoli, de alternatieve club ACU en de discotheek De Derrick, waar voornamelijk muziek uit de seventies, eighties en nineties wordt gedraaid.


Privé-sauna in Utrecht Stad

Wat is een Privé-sauna?

Privé-sauna’s zijn de laatste rage als het gaat om lifestyle en vrije tijd, en in de ons omringende landen is het inmiddels een bekend fenomeen, want alleen al in Vlaanderen zijn er enkele honderden, om nog niet te spreken van de ontwikkelingen in Frankrijk en Duitsland. In Nederland is het nog niet zo doorgedrongen, want in ons landje hebben we maar een stuk of zestig privé-sauna’s, maar de nieuwe schieten als paddenstoelen uit de grond, want privé-sauna’s zijn hot! Wat het is? Nou, simpelweg een sauna- en wellnesscomplex wat je afhuurt voor jezelf en je eigen gezelschap, zonder andere mensen erbij. Dat kan voor een paar uur zijn, maar bij sommige privé-sauna’s kun je ook overnachten, zodat je er een heel wellness-weekend of -vakantie van kunt maken.

Faciliteiten sauna


Wat is wellness?

Maar wat is dat dan eigenlijk, wellness en sauna? Wellness is een begrip dat is komen overwaaien uit Amerika en omvat een breed spectrum van bad-mogelijkheden uit verschillende tijdperken en uit alle delen van de wereld. De kern van wellness is ontspanning en het woord is een samentrekking van het engelse “fitness” en “wellbeing,” in het Nederlands te vertalen als welzijn of welbevinden. Het is gestoeld op het idee dat naarmate onze maatschappij drukker en jachtiger wordt, ontspanning geen luxe meer is, maar een pure noodzaak.

Een sauna heeft alles

Een modern sauna-complex bestaat dus niet meer alleen uit de bekende “zweethut,” maar heeft ook andere mogelijkheden ter ontspanning, die onder wellness worden geschaard, zoals een infrarood-sauna, een stoombad, een hamam, een jacuzzi, een whirlpool, een dompelbad, voetenbaden, (verwarmde) binnen- en buitenzwembaden, allerlei verschillende soorten douches, rustruimtes en  gezond en lekker voedsel. Ook lichaamsbehandelingen zoals een massage, een pakking, een scrubbing, een peeling of zelfs een traditioneel hamam-ritueel met een modderbehandeling horen hierbij. 


De houten sauna

Toch blijft onze bekende houten sauna het middelpunt van dit alles en een sauna is ook inderdaad een enorme stress-killer. Het principe, wat meer dan duizend jaar geleden is uitgevonden in Finland, is simpel: een afgesloten ruimte met trapsgewijs oplopende bankjes langs de muren, die tot hoge temperaturen wordt opgestookt. Het belangrijkste effect is dat je enorm gaat transpireren als je er zittend of liggend in plaatsneemt, waardoor je lichaam supersnel afvalstoffen gaat afvoeren. Maar regelmatig saunabezoek is ook heel gezond voor je luchtwegen, je doorbloeding , je spieren en je huid. Je kunt zo’n kwartiertje in de sauna blijven, waarbij je kunt spelen met de temperatuur, want hoe hoger het bankje is geplaatst, hoe hoger de temperatuur wordt. Dit kan aan het plafond oplopen tot meer dan honderd graden, maar dat is voor de veteranen, als je net begint, kun je beter wat lager gaan zitten of liggen.

Afkoelen

Vervolgens moet je je lichaam weer afkoelen onder een ijskoude douche of in een dompelbad, waarna je even rust moet nemen, tot het tijd is voor de volgende ronde, want je kunt dit ritueel een aantal keren herhalen. Het effect merk je meteen: je ademt vrijer, je spieren zijn los, je huid voelt zachter en het kan zijn dat je hele lichaam ervan gaat tintelen. Neem dan een duik in de jacuzzi of het zwembad en je wellness-beleving is compleet!


Gratis naar de sauna?

Doe mee aan onze maandelijkse acties. Deze maand win je een gratis saunabezoek voor 2 personen naar keuze uit meer dan 100+ privé sauna's op onze website!