Zwanger en naar de sauna?

Zwanger en naar de sauna? Mag dat eigenlijk wel? Dit is een hele goede en daarnaast ook logische vraag. Veel vrouwen denken hier goed over na voordat ze naar de sauna gaan. Je wilt tenslotte niet dat je kindje iets overkomt. Daarom zijn ze een stuk voorzichtiger dan normaal. We kunnen je echter geruststellen. Er is geen enkele reden waarom je niet naar de sauna zou kunnen gaan tijdens je zwangerschap. Sterker nog, uw lichaam kan wel wat hulp en ontspanning gebruiken. Het werkt immers momenteel voor twee. Dat is hard werken en een dagje sauna kan veel verlichting brengen. We raden je het dus eigenlijk zelfs van harte aan om lekker naar de sauna te gaan. Zeker een prive sauna zorgt natuurlijk voor optimaal ontspannen. Doordat u regelmatig de sauna bezoekt ontspannen je spieren meer. Ook in de omgeving van uw bekken. Dit zorgt ervoor dat je dus minder kramp zult ervaren. Zwanger en naar de sauna? Absoluut!

Zwangerschap privé saunaAlleen maar positief

De sauna heeft dus veel positieve effecten op het lichaam tijdens de zwangerschap. Zo blijkt ook dat de spieren van het geboortekanaal zachter en soepeler worden. Dit zorgt er dus voor dat de geboorte voorspoediger zal verlopen. Dat is toch wel echt wat je wilt. De geboortefase wordt hierdoor dus korter en zelfs dragelijker. Wist je dat vroeger de vrouwen in Scandinavië om die reden ook kinderen kregen in de sauna? Dit is echt waar. Dus het moet wel goed voor je zijn! Tijdens je zwangerschap is het ontstaan van vochtophopingen best normaal. Dit heet te maken met bijvoorbeeld een stijging van het bloed van 6 naar 8 liter. Een dagje sauna kan er echter voor zorgen dat deze ophopingen minder worden. Je zweet ze als het ware gewoon weg. Ook wanneer je last hebt van spataders is de sauna een uitkomst. Kortom het antwoord op ‘Zwanger en naar de sauna?’, volmondig ja!

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen