De voordelen van een stoomcabine
14 juni 2021 

De voordelen van een stoomcabine

Bent u benieuwd naar alle voordelen van een stoomcabine? Daar gaan we u alles over vertellen. Er zijn namelijk vele voordelen, maar eerst gaan we vertellen wat het nou eigenlijk is.

Een stoomcabine is een afgesloten ruimte waardoor het stoom er niet uit kan ontsnappen. Er zijn cabines waarin je kan zitten, maar in de meeste zal je moeten staan. Door een stoomgenerator wordt het water verwarmt. De temperatuur ligt een stuk lagen dan bijvoorbeeld de Finse sauna. De temperatuur ligt meestal tussen de 40 en 50 graden. De meeste cabines zijn geschikt voor 1 persoon, maar er zijn ook cabines die geschikt zijn voor 2 voor meerdere personen.

Het is ook mogelijk om geur toe te voegen voor extra ontspanning. Denk bijvoorbeeld aan dennen-, eucalyptus- of rozengeur. Deze zijn toe te voegen door een geurtank. Het wordt wel aangeraden slechts 1 geur te gebruiken per cabine. Dit zorgt ervoor dat de geuren niet gaan mengen en je het maximale uit de geur kan halen.

Stoomcabine

De belangrijkste voordelen van een stoomcabine

De stoomcabine heeft een aantal belangrijke voordelen die :

Allereerst ontspant het de spieren. Dit komt door de hoge temperaturen. Die zorgen voor een goede bloedcirculatie. Heerlijk dus na een goede sessie sporten of andere inspanningen. Daarnaast is een stoomcabine goed voor de huid. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je minder last hebt van acne, de bloedvaten verder open gaan staan en je poriën gaan open staan. Hierdoor kan het lichaam afvalstoffen verwerken.

Verder heeft een stoomcabine nog andere voordelen, die zetten we hier op een rijtje:

  • het immuunsysteem wordt verbeterd
  • helpt goed tegen de verkoudheid
  • Minder pijn in de botten en gewrichten
  • het haalt een hoop stress weg
  • de bloedsomloop wordt gestimuleerd.

Kortom zijn er enorm veel voordelen. Bekijk eens onze privé sauna’s en breng een bezoek aan één van de privé sauna’s met een stoomcabine. Ervaar zelf alle voordelen. Meer informatie over (privé) sauna’s? Lees hier alles over de (privé) sauna, bekijk bijvoorbeeld de Finse sauna.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen