Het is herfst! Op naar de sauna!
21 september 2021 

Het is herfst! Op naar de sauna!

Het is herfst! Op naar de sauna! Wat ons betreft gaat u elke week wel een keer naar de sauna. We begrijpen echter natuurlijk ook wel dat u daar geen tijd voor heeft. De herfst is echter een uitgelezen moment om eens naar de sauna te gaan. Het begint te regenen en het is langer donker. Waar veel mensen dan behoefte aan hebben is een lekkere warme omgeving. Waar het lekker ruikt en de mensen vrolijk zijn. Dat is natuurlijk bij de sauna wel het geval. Daarnaast hebben veel mensen ook last van een zogenaamde ‘winterdepressie’.
In dit jaargetijden worden mensen sneller verdrietig en depressief. De sauna kan daar echter een positieve rol in spelen. Onderzoek wees uit dat een flink deel van deze depressie is op te lossen door goed voor jezelf te zorgen. Daarom zeggen wij uit volle borst, wacht niet langer: Het is herfst! Op naar de sauna!

Ook meer weerstand

Naast het feit dat het dus goed is voor mensen met een depressie, is het ook goed voor je weerstand. Mensen die regelmatig de sauna bezoeken zullen merken dat ze minder vaak ziek zijn of worden.

Dit een teken dat je weerstand verhoogt is. Een mooie ontwikkeling.

Zeker omdat er in de herfstperiode natuurlijk veel bacillen rondvliegen. Het is hierbij wel belangrijk om ‘goed’ naar de sauna te gaan. Hiermee bedoelen we dat je rustig aan opwarmt voor elke saunabeurt. Zodra je klaar bent dien je ook weer volledig af te koelen. Alleen dan zal je weerstand steeds wat hoger worden. Dus mocht u tijdens de herfst of winter een griepje tegenkomen, heeft u grotere kans dit te verslaan. Dat is toch wel een hele fijne ontwikkeling. Verwen jezelf dus gerust, zeker in deze periode. Een mens moet goed voor zichzelf zorgen. Dus hup, Het is herfst! Op naar de sauna!

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen