Finse sauna

De Finse sauna is het bekendste onder alle sauna’s, echter weten veel mensen nog niet wat een Finse sauna nou is. Laten we beginnen met waar deze sauna vandaan komt, zoals de naam al zegt, komt deze sauna uit Finland. Deze sauna’s werden vroeger gebruikt tegen de kou en op dat moment nog niet specifiek voor de ontspanning. Daar is door de jaren heen wel verandering in gekomen. Veel mensen maken gebruik van een sauna voor de ontspanning, maar waarom is de Finse sauna zo ontspannend?

Een Finse sauna bestaat uit hout, het hout neemt de warmte op en geeft dit in de ruimte weer gelijkmatig af. Dit zorgt ervoor dat de geur van de natuur vrijkomt. De warmte wordt gecreëerd door een kachel. Hiervoor zijn verschillende kachels. Oorspronkelijk werden hier houtkachels voor gebruikt. Met een houtkachel is het lastiger om de temperatuur te regelen in vergelijking met de elektrische kachels die tegenwoordig gebruikt worden.

Finse sauna

Bij een Finse sauna is de ideale temperatuur tussen de 80 en 100 graden Celsius. Door de lage luchtvochtigheid is de warmte goed te verdragen voor mensen en heeft het zelfs vele positieve effecten op uw lichaam. Over deze positieve effecten hebben wij al een aantal berichten gepost die u hier kunt lezen.

Tips voor de Finse sauna

Tot slot nog een aantal tips voor de ultieme ervaring in de sauna:

  • Wist u dat Finse sauna’s erg goed te combineren zijn met infraroodstralers? Zo kunt u genieten van een Finse sauna met de voordelen van infraroodstraling.
  • Neem voor de sauna een warme douche, om je lichaam te laten wennen. Neem na de sauna een koude douche. Dit verbetert de bloedsomloop.
  • Ga niet te lang in sauna, beperk je tijd in de sauna tot een maximum van 15 minuten.

Mocht u nog vragen hebben of andere tips, laat het dan even weten in de reacties.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen