Wellness: wat is het eigenlijk?
04 januari 2021 

Wellness: wat is het eigenlijk?

Wellness: wat is het eigenlijk? Dat is een vraag die wij heel geregeld ontvangen van onze bezoekers. Het leek ons daarom goed om het eens duidelijk op digitaal papier te zetten. Oorspronkelijk is het woord een samenvoeging van wellbeing en fitness. Maar goed, dat zegt nog steeds vrij weinig eigenlijk. Dus hoe zit het nou precies? We leven in een samenleving waar alles maar snel moet en zonder stilstaan. Een zeer hectisch bestaan dus. Voor veel mensen heeft dit vervelende en vergaande gevolgen. Zo hebben veel mensen last van stress en soms zelfs burn-outs. Dit overkwam ook de heer Halbert L. Dunn, de bedenker van het woord welness. Voor hem betekent deze term eigenlijk de menselijke zoektocht naar balans tussen lichaam en geest. Een zoektocht die vandaag de dag vaak wordt vergeten. Dus als antwoord op de vraag ‘Wellness: wat is het eigenlijk?’ heeft het alles te maken met balans tussen lichaam en geest.

Wat is wellness?Lekker dagje wellness

Tegenwoordig zie je het woord wellness echt overal voorbijkomen, of het nu gepast is of niet. Maar de essentie van het woord is nooit echt verloren gegaan. Ondanks dat veel mensen er niet bij stilstaan gaat het nog steeds om de balans tussen lichaam en geest. En dit hadden ze vroeger al door. Zelfs de oude Grieken en de Romeinen genoten al met regelmaat van een dagje wellness. Toen had het vast nog een andere naam. Maar wat we daarmee wel kunnen concluderen is dat de zoektocht naar gezond leven iets is van alle tijden. En zeker nu vandaag de dag is het onverminderd belangrijk. Mensen lopen zichzelf, soms letterlijk, voorbij. Dat is geen gezonde ontwikkeling. Stel jezelf daarom ook eens de vraag ‘Wellness: wat is het eigenlijk?’? Wat betekent het voor jou? Sta meer stil bij wat je lichaam en geest nodig hebben in plaats van wat je werk van je wilt.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen