Wat zijn de voordelen van een massage?
12 april 2021 

Wat zijn de voordelen van een massage?

We houden allemaal wel van een lekkere massage op zijn tijd. Maar wat zijn nu eigenlijk precies de voordelen van een massage? Ten eerste voelt een massage natuurlijk heerlijk voor uw lijf. Dit komt omdat de masseur door middel van de massage zorgt voor een betere bloeddoorstroming. Daarbij worden afvalstoffen sneller afgevoerd en kan het lichaam zich sneller herstellen. Wanneer men zich inspant, voelt men zich hierna vaak erg moe. Een massage zorgt ervoor dat het recuperatieproces versneld. Hierdoor zal men zich snel weer fit voelen. Een goed voorbeeld hiervan is topsporters. Zij krijgen vaak binnen een korte tijd na hun inspanning een massage. Dit is om het herstel van de vermoeide spieren te versnellen. Hiernaast kan het lichaam na een massage weer snel voedingsstoffen opnemen. Op deze manier verliest u geen tijd met het verwerken van afvalstoffen na uw inspanning. Bovendien kan het lichaam snel weer nieuwe energie opnemen.

Voordelen van een massage

Nog meer voordelen van een massage

Door een massage kan het immuunsysteem dus sterker worden en kan de weerstand tegen verkoudheid, griep en andere ziektes verhoogd worden. Ook geeft de massage van het lichaam aan u een gevoel van rust en kalmte. Doordat u kalmer wordt, wordt ook uw hart kalmer. Daarbij werkt een massage ook ontspannend omdat uw hart minder bloed rond moet pompen vanwege de rust. Hierdoor wordt uw bloeddruk verlaagd en dit kan zeker geen kwaad voor bijvoorbeeld mensen die veel stress ervaren. Verder kan een massage voor een vredig en relaxt gevoel zorgen. Hierbij kan men vaak in een soort van trance-achtige ontspanning geraken. Ook kan een massage van het gelaat ervoor zorgen dat hoofdpijn vermindert. Tot slot zorgt een massage vaak voor een beter humeur. Wanneer men pijn heeft, bijvoorbeeld doordat de spieren vastzitten of doordat men moe is, lijdt het humeur hieronder. Door een massage voelt men zich snel goed in het vel en hierdoor verbetert het humeur ook weer. Door de ontspanning nemen stress en nervositeit af. Bovendien kan het regelmatig krijgen van een massage zelfs de kans op neerslachtigheid en depressie verminderen. Hopelijk is je vraag “wat zijn de voordelen van een massage?” beantwoord.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen