Waarom is de warmte in de sauna gezond?
29 maart 2021 

Waarom is de warmte in de sauna gezond?

Er wordt vaak gezegd dat de warmte in de sauna gezond voor ons is. Maar waarom is deze warmte nu eigenlijk gezond en hoe komt dit eigenlijk? Dat willen wij van privesauna.com u graag even uitleggen. Mensen zijn warmbloedige dieren en onze standaard lichaamstemperatuur ligt vaak rond de 37°C. Om ons geestelijk en lichamelijk prestatievermogen te behouden moet ons lichaam ook rond deze temperatuur blijven. Een sauna is vaak veel warmer dan onze lichaamstemperatuur is en hierdoor reageert je lichaam vaak heftig op deze hitte. Bij hoge temperaturen geven onze hersenen een teken aan ons lichaam dat er veel bloed naar de randgebieden van ons lichaam moet worden gepompt. Op die manier geeft ons organisme overtollige warmte af van de sauna af. Doordat het in een sauna zo warm is moet ons lichaam erg hard werken om af te koelen naar de standaard 37°C. Dus wanneer u in een hete saunacabine zit, werkt uw lichaam ontzettend hard door middel van het verdelen van uw bloed.

Prive sauna Le Centre

Voordelen van warmte in de sauna

Het lichaam moet dus op een temperatuur van 37°C blijven. Wanneer u in een sauna zit, werkt uw lichaam hier met volle kracht aan. Hierdoor gaat u zweten. Door de hoge temperatuur zetten de poriën zich open en verwijden de bloedvaten. Op deze manier kan uw huid goed schoongemaakt worden. U raakt niet alleen al het vocht in uw lichaam kwijt, maar ook het overtollig talg en ander vuil. De sauna is dus reinigend voor de huid. Daarnaast is de sauna ook gezond voor de huid. Dit komt omdat het de beschermlaag van het lichaam versterkt en omdat het de hoornlaag hydrateert. Uw huid wordt dus ook echt sterker van de warmte in de sauna. Ook helpt de warmte van de sauna om uw gezondheid te verbeteren. Het lichaam reageert zo hevig op de warmte van de sauna en de kou erna. Hierdoor maakt het lichaam snel antistoffen aan. Het lichaam maakt hierdoor meer witte bloedcellen aan en dit zorgt voor een betere weerstand tegen griep en verkoudheid. De sauna kan dus het immuunsysteem verbeteren en de bloedsomloop stimuleren en stabiliseren. Hopelijk is je vraag “Waarom is de warmte in de sauna gezond?” hiermee beantwoord.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen