Sauna stappenplan

Sauna stappenplan, is dat nou eigenlijk wel nodig? We hebben het idee dat veel mensen het toch een beetje overbodig vinden zo’n plan. Je stapt toch gewoon in de auto of trein en gaat naar je sauna. Vervolgens kleed je je uit of om, afhankelijk van de sauna, en ga je zitten. Meer is het toch niet? Toch is het allemaal niet zo simpel als dat je mogelijk zou denken. Een dagje naar de sauna is heel ontspannend maar het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Het is als het ware een soort van dans tussen warm en koud. Het verschil in temperatuur kan best groot zijn, daarom is het goed om een Sauna stappenplan te bestuderen. Want wanneer je dit plan goed volgt dan zal je merken dat je nog meer kunt ontspannen. En dat is tenslotte precies de reden dat je naar de sauna gaat toch?

Stappenplan sauna

Het stappenplan

Begin allereerst met een warme douche. Dit is fijn maar bovendien ook hygiënisch. Nooit vergeten dat u alles met andere mensen deelt. Hygiëne is dus erg belangrijk. Droog na de douche je lichaam goed af. Dit is belangrijk want een droog lichaam transpireert een stuk beter. Ga nu voor een warm voeten bad. Op die manier kan je je lichaam rustig laten wennen aan de hoge temperaturen. Het is nu tijd voor de sauna. Stap de cabine in en ga lekker zitten of liggen. Gebruik hierbij altijd een handdoek. Blijf tot maximaal 12 minuten in de sauna. Ga nu lekker even naar buiten voor een korte wandeling. Neem nu buiten, of desgewenst binnen, een koude douche of dompelbad. Afgekoeld? Neem dan nu weer een voeten bad. Als je de bloedvaten extra wilt stimuleren kun je kiezen voor nog een koude douche nu. Zo niet, neem dan even pauze van minimaal 15 minuten. Ga nu weer lekker de sauna in. Dat zijn de stappen in het Sauna stappenplan.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen