Openlucht zwemmen bij onweer gevaarlijk?
05 april 2021 

Openlucht zwemmen bij onweer gevaarlijk?

Openlucht zwemmen bij onweer gevaarlijk? Dat is een vraag die ons toch redelijk vaak gevraagd wordt. Om die reden hebben we besloten om er een artikel aan te wijden. Zo weten we zeker dat iedereen op de hoogte is na het lezen hiervan. Het korte antwoord is heel simpel, zwemmen tijdens het onweer is heel gevaarlijk. We raden dit dan ook echt met nadruk af. Bliksem ontstaat namelijk wanneer er een spanningsverschil optreedt van miljoenen volt tussen wolk en de aarde. Dit vormt vervolgens een zeer krachtig magnetisch veld. Dit is an sich natuurlijk al erg gevaarlijk. Echter wordt het nog gevaarlijker wanneer je in het water ligt. Water is namelijk een zeer goede geleider van stroom. Dus als jij in een plas ligt en de bliksem slaat in, dan krijg jij ook een schok. Dat wil je natuurlijk niet en moet je daarom altijd voorkomen en dus moet je opletten bij een privé sauna met een openlucht zwembad.. Dus het antwoord op de vraag ‘Openlucht zwemmen bij onweer gevaarlijk?’ is een grote ja.

Zwemmen met onweer

Wat moet je doen?

Is openlucht zwemmen bij onweer gevaarlijk? Inmiddels is het duidelijk dat dit zeer gevaarlijk is. Toch kan het voorkomen dat u per ongeluk in een situatie komt waarbij dit toch voorkomt. Wat moet u dan doen? We vertellen het u graag. Allereerst doet u er natuurlijk alles aan om zo snel mogelijk het water uit te gaan. Dat spreekt voor zich. Ditzelfde geldt ook voor wanneer u op een boot bent of aan het surfen. Ga zo snel mogelijk van het water af. Let hierbij goed op om geen onderdak te zoeken onder een boom of metalen afrastering. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er toch iemand wordt getroffen door de bliksem. In dat geval dient u zo snel mogelijk 112 te bellen. Wacht hier geen seconde mee. Geef vervolgens zo accuraat mogelijk je locatie door en vertel wat er is gebeurd. Begin in het geval van een onregelmatige hartslag meteen te reanimeren.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen