Met (kleine) kinderen naar de sauna?
11 januari 2021 

Met (kleine) kinderen naar de sauna?

Met (kleine) kinderen naar de sauna? Is dat eigenlijk wel een goed idee? Het is een logisch vraag die toch veel gesteld wordt aan ons. Daarom hebben we besloten om de voor en nadelen uit te schrijven op deze pagina. Zo weet u meteen waar u aan toe bent. Allereerst moet u weten dat kinderen tussen de 1 en 5 jaar meer moeite hebben met het verwerken van de hitte. Dit vermogen hebben ze nog niet opgebouwd. Daarom zal hun lichaam harder moeten werken om de temperatuur op een veilig niveau te houden. Dit betekent dus dat je wel goed moet op letten. Echter kunt u wel degelijk uw kind vanaf 1 jaar meenemen naar de sauna. Dit hoeft zeker geen problemen op te leveren. In Finland gaan nagenoeg alle kinderen jonger dan 2 jaar al de sauna in. Dus waarom zou dat bij ons niet kunnen? Dat is het korte antwoord op de vraag ‘Met (kleine) kinderen naar de sauna?’

Kinderen in de saunaSauna gezond voor kinderen

Op deze pagina beantwoorden we de vraag ‘Met (kleine) kinderen naar de sauna?’. Het antwoord zoals u heeft kunnen lezen is volmondig ja. Wist u trouwens dat het zelfs gezond is voor kinderen om naar de sauna te gaan? Door kinderen op vroege leeftijd al naar de sauna te laten gaan wordt het lichaam gehard. Hiermee bedoelen we dat het meer weerstand opbouwt en dat het beter is bestand tegen ziektes. Dat is toch uiteindelijk wel iets dat je heel graag wilt voor je kind. Daarnaast wordt ook de aanmaak van witte bloedcellen bevorderd. Dit is bij volwassenen het geval maar dus ook gewoon bij jonge kinderen. Daarnaast hebben kinderen met concentratieproblemen ook veel profijt van een bezoekje aan de sauna. Onderzoek wijst uit dat het ze helpt met concentreren. Ook rusten ze beter uit omdat de inslaaptijd korter wordt en de nachtrust dus langer. Allemaal mooie voordelen voor je kind dus!

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen