Mag ik met diabetes in de sauna?
02 februari 2021 

Mag ik met diabetes in de sauna?

Mag ik met diabetes in de sauna? Dat is een vraag die wij regelmatig ontvangen. We vonden het daarom belangrijk om er een stukje over te schrijven. Zodoende is iedereen op de hoogte van waar je moet opletten bij Diabetes en of de sauna eigenlijk goed is. Diabetes is een stofwisselingsziekte die eigenlijk ongeneesbaar is. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend maar tegenwoordig is er steeds beter mee te leven. Diabetes patiënten hebben vaak last van vermoeidheid en weinig energie. Die heeft te maken met een gebrek aan insuline. Het lichaam maakt dat zelf namelijk niet meer aan. Wanneer er dan insuline wordt ingespoten voelt de patiënt zich vaak weer beter. Door het verschil tussen de warme en koude temperaturen schommelt de bloedruk wel. Dit is wel iets waar de patiënt rekening mee moet houden wanneer hij of zij naar de sauna gaat. Het is dus verstandig om voorzichtig te zijn. Het antwoord op ‘Mag ik met diabetes in de sauna?’ is echter wel ‘ja’.

Diabetes in de sauna

Zeker niet vermijden

We raden zelfs iemand met diabetes aan om met regelmaat naar de sauna te gaan. Nogmaals, wees voorzichtig, maar van een dagje naar de sauna krijgen mensen namelijk meer energie. En laat dat nou net hetgeen zijn waar deze mensen zoveel behoefte aan hebben. Diabetespatiënten hebben een verhoogde kans op aderverkalking. Door regelmatig naar de sauna te gaan, verbetert de patiënt zijn conditie en worden zijn bloedvaten soepeler. Dat is een zeer groot voordeel voor deze mensen. Wat we wel met nadruk aanraden is dat diabetespatiënten naar de sauna gaan met begeleiding. Dit hoeft niet een officiële begeleider te zijn maar wel iemand die bekend is met de mogelijke problemen. Ga daarom nooit alleen naar de sauna en spuit ook geen insuline in net voor je de sauna in gaat. Laat het lichaam energie krijgen door de sauna. Meet natuurlijk wel regelmatig je waardes en houd dit goed in de gaten. Dus mag ik met diabetes in de sauna? Ja zeker, geniet er lekker van maar wees wel veilig.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen