Is de sauna goed voor het hart?
01 maart 2021 

Is de sauna goed voor het hart?

Is de sauna goed voor het hart? Dat is een vraag die vaak wordt gesteld aan onze medewerkers. Omdat wij graag een goede sauna ervaring bieden maar ook informatie beschikbaar willen stellen beantwoorden we de vraag hier. Het korte antwoord op de vraag ‘Is de sauna goed voor het hart?’ is heel simpel. Dat is namelijk vol overtuiging een ja. Een bezoekje aan de sauna traint namelijk uw vaatspieren. Daarnaast verbetert het de doorbloeding en kan zelfs uw bloeddruk zakken. Dit komt omdat tijdens een bezoek aan de sauna de bloedvaten zich verder openen. Dat is natuurlijk geweldig nieuws. Wanneer u dus regelmatig naar de sauna gaat zal dit u helpen uw bloeddruk te verlagen. Er zijn hier diverse redenen voor. Zo verbetert de elasticiteit van de slagaders, worden afvalstoffen beter afgevoerd en is het goed voor uw zenuwstelsel. Dit alles komt dan weer een te hoge bloedruk zeer ten goede.

Invloeden sauna op het hart

Sauna en een hoge bloeddruk

Er zijn echter wel zaken waar u op moet letten. Zojuist hebben we de vraag beantwoord ‘Is de sauna goed voor het hart?’. Dat was een ja. Er zijn veel redenen om naar de sauna te gaan. Toch moet u met een hoge bloeddruk wel extra voorzichtig zijn. Vooral tijdens het afkoelen. Wanneer u te snel varieert tussen koud en warm vernauwen uw bloedvaten. Dit zal er voor zorgen dat de bloeddruk nog sneller stijgt. Spring hierom dus niet meteen het koude bad in als u uit de sauna komt. Neem hiervoor even rustig uw tijd. Koel bijvoorbeeld liever alvast wat af met een lauwe of koude douche. Wilt u daarna alsnog in het dompelbad? Dat is geen probleem. Vervolgens is het goed om even te wachten voordat u weer de sauna in gaat. Let ook hier op dat u niet te lang op het hoogste niveau in de sauna blijft zitten. Hier is het namelijk het heetst.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen