Hoe gezond is zwemmen?

Hoe gezond is zwemmen? Zwemmen is zeer gezond en we raden iedereen dan ook van harte aan om regelmatig te gaan zwemmen. Dit kan natuurlijk buiten in de natuur, maar ook binnen in een wellness of resort. Zwemmen is daarnaast misschien wel de sport met de langste lijst van voordelen. Wat ook uniek is aan zwemmen is dat het u tegelijkertijd ook ontspant. Veel mensen die gaan sporten die doen dat om gewicht te verliezen of spiermassa op te bouwen. Die staan dan te zweten en te ploeteren. Met zwemmen doe je precies hetzelfde maar dan op een veel meer ontspannende manier. Je hoeft ook niet perse honderd baantjes te trekken om flink wat te verbranden. En er is natuurlijk ook een reden dat zwemmers brede schouders hebben. Het bouwt namelijk ook spiermassa. Dus Hoe gezond is zwemmen? Zwemmen is enorm gezond. Het is ook een fijnere work-out omdat je in hetwater nou eenmaal lichter bent.Vihta Dilbeek

Goed voor de longen

Wie regelmatig zwemt zal merken dat hij of zij meer ruimte in de longen krijgt. Na een tijdje zal u zelfs een grotere longinhoud krijgen. Dit heeft veel voordelen. Naast dat het gewoon gezond is, betekent het ook dat u minder snel buiten adem zult zijn. Daarnaast is, zoals we al zeiden, zwemmen ook erg goed voor de spieren. En omdat je dus lichter bent in het water hoef je je ook minder zorgen te maken over overbelasting. Het is echter wel een goed idee om genoeg variatie aan te brengen in je slagen. Zo train je met de schoolslag bijvoorbeeld je arm en borstspieren. Wil je juist liever je schouderspieren trainen? Dan zou je kunnen kiezen voor de vlinderslag. Het moge duidelijk zijn. Op de vraag ‘Hoe gezond is zwemmen?’ is er maar een enkel antwoord mogelijk, dat is een overduidelijke ja. We kunnen iedereen dus aanraden of regelmatig te gaan zwemmen.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen