Depressie en Sauna

Depressie en Sauna het is wellicht niet een combinatie waar u veel over nadenkt? Toch zitten er wel degelijk voordelen aan het gaan naar de sauna wanneer u last heeft van een depressie. Sterker nog, sommige artsen schrijven dit zelfs voor. Dit heeft alles te maken met bijvoorbeeld de ontspannende factor. Mensen die last hebben van een depressie zijn constant somber en voelen constant een vervelend, knagend gevoel. Ontspannen op de bank liggen dat zit er niet meer in. Toch is gebleken dat ook deze mensen in de sauna veel meer kunnen ontspannen dan elders. Er is ook onderzoek gedaan naar waarom dit dan het geval is. Zo is gebleken dat korte periode van een verhoogde lichaamstemperatuur een antidepressivum blijkt. Dus door kortstondig in een warme ruimte te zitten, wordt de depressie (tijdelijk) minder. Voor iemand die veel last heeft van zijn of haar depressie kan dit heel bevrijdend zijn. Er is dus een directe link tussen een Depressie en Sauna.

Depressie & sauna

Studie naar gedaan

In een eerste studie van 16 personen met ernstige depressie klachten verminderde een enkele hyperthermie behandeling de depressie. Na vijf dagen gaven de personen in kwestie zelfs aan de het met bijna de helft was gedaald. Deze resultaten waren zeker opvallend en hoopgevend te noemen. Vervolgens werd er een tweede, grootschalige, studie naar gedaan. Hierbij kreeg 1 groep een placebo behandeling terwijl de ander wel een hyperthermie behandeling onderging. Wederom kwam naar boven dat de laatste groep wel degelijk een groot verschil merkte. De eerste groep merkte echter precies geen verschil en voelde zich nog exact hetzelfde. Dit bevestigde dat de eerste studie al correct was geweest. Er is dus een duidelijke correlatie tussen een Depressie en Sauna. Heeft u last van een depressie en wilt u wel eens iets nieuws proberen? Dan is een dagje naar een sauna een goed idee. Wilt u liever niet met andere in een ruimte zijn? Kies dan voor een van onze privé sauna’s.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen