Effect sauna bij verkoudheid
11 januari 2021 

Effect sauna bij verkoudheid

Effect sauna bij verkoudheid, is dat nou een positief of eigenlijk toch negatief effect? In dit artikel leggen we het graag verder uit. Verkouden dat is voor niemand natuurlijk fijn, zwaar hoofd en veel niezen. Daar word je niet gelukkig van. Een bezoek aan de sauna kan deze symptomen echter verzachten en verminderen. Dit is dus zeer aan te raden wanneer u verkouden bent. Natuurlijk is het heel normaal dat u meerdere malen per jaar last heeft van een verkoudheid, dit is niet erg. Maar wist je dat je met een regelmatig bezoekje aan de sauna je weerstand voor verkoudheid kan vergroten. Ja het is echt waar! Dat is een mooi voorbeeld van het effect in sauna bij verkoudheid. Door regelmatig een sauna te bezoeken verhoog je de weerstand van het lichaam. Dit is ook precies de reden dat ervaren saunabezoekers altijd zeggen dat ze veel minder snel verkouden worden.

Met verkoudheid in de saunaHoe het werkt?

Dit heeft alles te maken met de fysiologische veranderingen die door de sauna in het lichaam worden veroorzaakt. Doordat de temperatuur steeds hoger wordt ontspannen je spieren steeds meer. Daarnaast past ook je hartslag zich aan. Deze gaat iets omhoog met als gevolg dat ook je bloedsomloop beter wordt. Enkel voordelen dus! De stofwisseling wordt hiermee ook gestimuleerd en dit zorgt er dan weer voor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daar sta je van te kijken he. Mag je met een verkoudheid dan eigenlijk wel de sauna in? Het antwoord is ja, dat mag. Let echter wel op met koorts. Als je koorts hebt raden we je met nadruk aan om niet in de sauna plaats te nemen. Ditzelfde geldt voor mensen met een (tijdelijk) verhoogde bloeddruk. Ook in dat geval is een bezoekje aan de sauna niet wenselijk. Bij twijfel kunt u het beste even contact opnemen. Toch mooi, dat effect in sauna bij verkoudheid.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen