5 voordelen van de infraroodsauna
08 maart 2021 

5 voordelen van de infraroodsauna

5 voordelen van de infraroodsauna: De populariteit als alternatief voor traditionele sauna’s groeit gestaag. Deze populariteit valt gemakkelijk te verklaren. Voor deze verklaring is het belangrijk om te weten dat er in een infraroodsauna gebruik gemaakt wordt van speciale lampen die warmtestraling afgeven. Deze lampen vervangen de kachel en kolen van een traditionele sauna. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van de traditionele sauna. In dit artikel bespreken we deze voordelen. Hierbij focussen we op de vijf grootste voordelen. In het kort zijn dat de eenvoud van installatie, het gebruiksgemak, de snelle opwarming, de lage gebruikskosten en de aangename sauna-ervaring bij gebruik met grotere groepen.

Vanzelfsprekend heeft een infraroodsauna ook alle voordelen van een traditionele sauna. Dit betekent dat ook de infraroodsauna pijn verlicht bij allerlei lichamelijke klachten. Daarnaast is het goed voor de ontgifting van het lichaam en de vermindering van huidproblemen. Al deze voordelen worden al jaren gebruikt in de medische wereld en werken dus gegarandeerd. In de volgende alinea bespreken we de 5 voordelen van de infraroodsauna iets uitgebreider.

Voordelen van een infraroodsauna

De voordelen van een infraroodsauna uitgelegd

Om te beginnen is de installatie van een infraroodsauna veel eenvoudiger dan die van een traditionele sauna. Een infraroodsauna vergt namelijk alleen ruimte voor de cabine en een stopcontact. De lampen die de warmtestraling afgeven verbruiken namelijk alleen stroom. Hierdoor zijn de gebruiks- en onderhoudskosten ook veel minder hoog dan bij een traditionele sauna. De lampen zijn ook veel makkelijker in het gebruik dan hete kolen en water. U kunt de temperatuur namelijk zonder enige moeite afstellen zoals u hem graag wil. Deze temperatuur wordt ook veel sneller behaald dan in een traditionele sauna. De infraroodsauna is dus perfect geschikt voor huiselijk gebruik. Ze komen in alle soorten en maten. Een infraroodsauna past dus ongetwijfeld ook in uw huis.

Het laatste voordeel is dat de temperaturen lager blijven dan in een traditionele sauna. Hierdoor is de infraroodsauna stukken beter te gebruiken met grotere groepen en kinderen. Met een infraroodsauna is iedereen verzekerd van een aangename sauna-ervaring!

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen