5 tips voor een geslaagd saunabezoek
14 januari 2021 

5 tips voor een geslaagd saunabezoek

5 tips voor een geslaagd saunabezoek. Om je sauna bezoek echt tot een succes te maken zou je deze tips moeten volgen. Ook al ben je vaak geweest of is het je eerste keer. Op deze manier wordt het altijd lekker genieten. De eerste tip die we iedereen geven is om voldoende te drinken. Dit is iets dat echt wordt onderschat. Het is natuurlijk duidelijk dat je in de sauna veel zweet. En als je veel zweet, moet dit worden aangevuld. Dit doe je dus door veel de drinken. Natuurlijk mag je een alcoholisch drankje maar we raden je wel aan om dit te beperken. Ten tweede moet je goed douchen voordat je de sauna in gaat. Reinig je lichaam echt volledig van bijvoorbeeld parfum of crème. Je moet niet vergeten dat schoonheidsmiddelen vaak smelten in de sauna. Dit kan dus vervelende gevolgen hebben. Dat waren de eerste twee van de 5 tips voor een geslaagd saunabezoek.

Wat nog meer?

De derde tip die we geven is om echt de tijd te nemen voor uw bezoek. Het is geen race tegen de klok, dus ontspan. Ga regelmatig lekker even liggen en kom tot rust. Geef uw lichaam hiermee de tijd om geduldig te wennen aan omstandigheden en temperaturen. Het doel is om te ontspannen ten slotte. Daarnaast is het ook goed om gematigd te eten. Niet met een volle buik naar de sauna. Dan moet je lichaam namelijk hard werken om dit te verteren. Eet dus wel wat voordat je gaat, maar niet teveel. Tot slot de laatste tip. Ga ook eens lekker naar buiten. Al is het maar voor heel even. De frisse lucht kan namelijk uw lichaam en geest veel goed doen. En de koude buitenlucht helpt uw lichaam weer op temperatuur te laten komen. Een buitenbad is hier ook een goede optie voor. Dat waren onze 5 tips voor een geslaagd saunabezoek.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen