5 fabeltjes over de sauna

5 fabeltjes over de sauna die wij maar al te graag ontkrachten in dit artikel. Allereerst het fabeltje dat een sauna enkel ontspannend zou werken. Hier is niks van waar. Begrijp ons niet verkeerd, de sauna is heerlijk ontspannend maar deze werkt ook helend. Dit is een fijne bijkomstigheid die weinig genoemd wordt. De sauna zet de poriën open en afvalstoffen worden via het zweet afgevoerd. Daarnaast verhoogt regelmatig sauna bezoek ook nog eens je natuurlijke weerstand. Een ander fabeltje is dat je van de sauna af zou vallen. Helaas, maar we moeten ook dit fabeltje ontkrachten. Je valt niet af van de sauna. Wat er wel gebeurt is dat u veel vocht verliest. Dit kan dus wel tot gevolg hebben dat je totale lichaamsgewicht zal afnemen. Maar je wordt er dus niet per definitie veel slanker van. Helaas voor iedereen die om die reden naar de sauna ging. Dit waren de eerste twee van de 5 fabeltjes over de sauna.

Prive sauna Bada Haarlem

Astma en Sauna?

Een zeer veelvoorkomend fabeltje is dat mensen met astma de sauna niet in mogen. Dit is wederom niet waar. Sterker nog, het is juist goed om naar de sauna te gaan als je astma hebt. Dit helpt namelijk met het vrij maken van de luchtwegen. Op deze manier kan een sauna bezoek zelfs de symptomen verminderen. Het vierde fabeltje heeft te maken met zitten of liggen. Wat is nou beter in de sauna? Hier zit precies geen verschil in. Het enige dat belangrijk is, is dat je het lichaam laat wennen aan de temperatuur. Begin dus bijvoorbeeld op de onderste bank waar het minder heet is, verhuis daarna een etage hoger. Tot slot het fabeltje over badkleding of naakt, het maakt geen verschil. Zeker wel. Wanneer u naakt gaat, koelt u lichaam beter af dan wanneer je badkleding aan hebt. Daarnaast gaat het zweet in je badkleding zitten, ook niet zo plezant. Dit waren de 5 fabeltjes over de sauna maar dan ontkracht.

Over de schrijver
PriveSauna.com is een platform voor het zoeken en reserveren bij de beste privé sauna's van België en Nederland. Met méér dan 30.000 bezoekers in de Benelux is PriveSauna.com de grootste online prive sauna website!
Reactie plaatsen