In Zuid-Holland zijn er genoeg privé sauna’s om uit te kiezen! Ga bijvoorbeeld naar Het Rijk in Zevenhuizen of naar een van de twee sauna’s in Rotterdam: Sauna Privada en Thermen 1001! Naast de luxe sauna’s is er in Zuid-Holland zelf ook veel te beleven, je kan er een mooi dagje uit van maken!

Wil je toch wat anders? Dat maakt niet uit, in Noord-Holland, Noord-Brabant en Zeeland zijn er ook privé sauna’s! Bekijk het ruime Nederlandse aanbod ook maar eens!

Wat kan je verwachten van een privé sauna in Zuid-Holland?

Privé sauna is een sauna- en wellnesscomplex, dat je kan afhuren voor jezelf en je eigen gezelschap. Echter, de faciliteiten zijn er niet minder om, integendeel! De meeste privé-sauna’s zijn heel compleet ingericht en bieden bijzonder veel luxe en comfort. Meestal liggen ze in een dorpje aan de rand van de grote steden, in de rust van de natuur, in een oude boerderij, een design-villa of een knusse cottage, maar dicht genoeg bij de stad om ook wat cultuur en uitgaansleven op te snuiven.

Verder bieden ze bijna altijd gratis parkeerruimte op eigen terrein, zodat je van discretie verzekerd bent en niemand hoeft te weten wat jij allemaal doet in je vrije tijd. In Zuid-Holland is het ietsje anders, want van de drie privé-sauna’s in de provincie liggen er twee middenin de stad Rotterdam en is er maar een die in de natuur buiten de stad ligt, namelijk in Zevenhuizen, een landelijk dorpje aan de noordelijke rand van de stad..

De historische stad Rotterdam

De stad Rotterdam is voortgekomen uit een nederzetting uit de negende eeuw aan de rivier de Rotte, die hier een dam bouwde. Dat is dus ook de oorsprong van de naam Rotterdam. De eerste bewoners waren jagers en vissers, maar in de loop der eeuwen ontstond er ook landbouw en veeteelt in het gebied. In de middeleeuwen kwam er handel op en de echte bloei kwam met de komst van de havens in de negentiende eeuw, die de stad nog steeds van internationaal belang maken.

De tragische gebeurtenis in 1940

Rotterdam kreeg in 1299 stadsrecht en in 1360 werd er een stadsmuur gebouwd. Hierna werden de singels en wallen aangelegd. In 1450 werd begonnen met de bouw van een gotische kerk in het centrum.  Tot aan de Tweede Wereldoorlog had Rotterdam een prachtige historische binnenstad, met middeleeuwse kronkelstraatjes, imposante barokke gebouwen en fraaie herenhuizen. Helaas is dit alles verloren gegaan bij een van de eerste Duitse bombardementen in het begin van de oorlog. Deze vaagden

op 14 mei 1940 de gehele binnenstad weg. Hierdoor heeft het moderne Rotterdam een tragische geschiedenis.

De wederopbloei van Rotterdam

Het beeld “De verwoeste stad” van Ossip Zadkine in het centrum herinnert iedereen tot op de dag van vandaag aan deze tragische gebeurtenis. Pas tijdens de wederopbouw in de jaren vijftig kwam Rotterdam weer tot haar vroegere bloei, maar nu met een modern centrum met veel hoogbouw. Alleen in sommige buurten is de oorspronkelijke bouw nog te zien. Dit zie je in het pittoreske Delfshaven en de chique wijken Kralingen en het Scheepvaartkwartier met hun grote historische panden en villa’s.

Rotterdam had verder als eerste in Nederland een autovrij centrum, een metro en een stadion, de Kuip. In de jaren negentig werden er veel wolkenkrabbers gebouwd. Hierdoor heeft de stad een urbane skyline en het hoogste gebouw is de Euromast. Deze is gebouwd in 1960 gebouwd en steekt 185 meter de lucht in. Tot 2004 was Rotterdam de grootste haven ter wereld, maar die positie is de stad kwijtgeraakt aan China.

Load More Posts
rotterdamn-nederland-2

Rotterdam in het heden

Vandaag de dag is Rotterdam een moderne, open stad met veel ruimte, mooie parken, vele musea, podia, bioscopen en theaters. Verder heeft de stad veel studenten, want er is een universiteit, een dansacademie, een kunstacademie en een conservatorium, dus het uitgaansleven is spetterend en de bekende dichter Jules Deelder was er al nachtburgemeester in de jaren zeventig. Verder kun je er lekker eten en shoppen, dus Rotterdam heeft werkelijk voor iedereen wel iets te bieden.

Voor kunst moet je in het Museumpark zijn, waar onder andere het  wereldberoemde Boijmans-Van Beuningen Museum ligt, het Architectuurmuseum en het Wereldmuseum. De bekendste theaters zijn het Luxor in de binnenstad en de voormalige schouwburg, het Theater Rotterdam, die in samenwerking toneel, dans, opera, ballet, musical en cabaret presenteren.

Daarnaast is er het partyschip Theater aan het Water, waar je van een dinnershow kunt genieten. De grote zaal van De Doelen functioneert als concertgebouw zowel als theater voor grote producties. Filmliefhebbers kunnen terecht bij de grote Pathé-bioscopen op het Schouwburgplein en bij de Kuip, maar voor kunstzinnige en alternatieve films moet je bij Cinerama zijn of het filmhuis Het Lantarenvenster, wat ook jazz-concerten presenteert.

De culinaire hemel van Rotterdam

Verder ben je in Rotterdam in de culinaire hemel, want er zijn drie sterren-restaurants, waarvan de beste het Parkheuvel is met twee sterren. Ook het Lido, een hotel gevestigd op een cruiseschip, heeft een goede keuken en het restaurant van het design-hotel New York is ook genieten voor wie van lekker eten houdt. Heb je een kleine beur? Dan is de plaatselijke keten Happy Italy een goede keus, hoewel het daar vaak wel druk is.

Heb je zin om te shoppen? Dan moet je allereerst op de Lijnbaan zijn, waar je alle grote merken vindt en een groot winkelcentrum, Central Plaza.

Er is een Bijenkorf te vinden op de Coolsingel, voor boetieks kun je De Meent afstruinen en op de Witte de Withstraat vind je de meeste galeries. Een topper is de Markthal. Dit is een enorm winkelcomplex wat zeer populair is en verder heeft Rotterdam twaalf markten. Aan hotels is ook geen gebrek, want die vind je in alle prijsklassen, van het Hilton en het Marriott tot het budget-hotel Stayokay, wat fraai is ontworpen in de vorm van kubussen.

‘s Avonds op stap?

Het uitgaansleven in Rotterdam is ook niet te versmaden, vooral omdat er zoveel studenten wonen. Het concentreert zich in het centrum en in de buurt de Oude Haven. Je vindt hier talloze Grand Café’s, kroegen, barretjes, clubs, muziek-café’s, discotheken en nachtclubs. Een echte kroegenstraat is de Oude Binnenweg, maar ook in de trendy Witte de Withstraat zitten leuke cafeetjes, zoals De Witte Aap en het jazzcafé Dizzy, wat het oudste in zijn soort in Nederland is. De oudste bruine kroeg is Melief Bender en dan zijn er nog meer dan honderd café’s en bars in de stad. Bekende clubs zijn Get back en Coconuts en vooral Club Vie, waar heel Nederland op af komt.

Studenten beginnen de avond vaak in café De Beurs en als je op chic wilt, moet je bij Villa Thalia of the VIP-Room zijn, twee exclusieve clubs met een dinnershow waar je een eigen tafel boekt. Verder zijn er meer dan tien poppodia in Rotterdam, waarvan Annabel het grootste is en Rotown en de Maassilo het meest bekend. Kortom, uitgaan in Rotterdam is een ervaring die je niet mag missen!

rotterdamn-nederland-1