Project Description

Eindhoven heeft vier paradijsjes, die net als alle andere privé-sauna’s bijzonder grote mogelijkheden hebben. Daarnaast hebben ze een sfeer van totale luxe en comfort, vaak in een bijzondere ambiance. Zoals een monumentale boerderij, een design-villa of een speciale suite in een exclusief hotel. Vaak liggen ze aan de rand van de grote steden, in de stilte van de natuur. In Eindhoven liggen er echter ook twee in de stad zelf, als kleine oases van rust in het jachtige en hectische stadsleven. Het leven waarin ontspanning geen luxe meer is geworden, maar bijna een noodzaak.

Ontstaan Eindhoven

Eindhoven is een grote stad met 230.000 inwoners in het oosten van de Nederlandse provincie Noord-Brabant, die het kleinere Den Bosch als hoofdstad heeft. De bewoning hier is ontstaan in de vroege middeleeuwen, toen een nederzettinkje zich vestigde in de moerasdelta van vijf kleine riviertjes, maar de stad zoals hij nu is, is in 1232 gesticht en dus niet de uitkomst van bevolkingsgroei. Eindhoven bleef lang een klein stadje en kwam pas tot bloei met de opkomst van de industrie in de negentiende eeuw. Vanaf dat moment kwam er groei en de economie begon te draaien op de textielindustrie, de sigarenfabricatie en een luciferfabriek, reden waarom Eindhoven nog steeds bekend staat als “de Lichtstad.”

Philips

Eindhoven begon een plaats van nog meer betekenis te worden toen het bedrijf Philips hier in 1891 een gloeilampenfabriek vestigde en met de komst van de vrachtwagenproducent DAF in 1930 begon de stad nog meer uit te dijen. Dit is een proces dat zich tot de dag van vandaag voort heeft gezet, want Eindhoven is nog steeds een van de snelst groeiende en innovatieve plaatsen in Nederland. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, vooral sinds de stad in 1956 een universiteit kreeg en Eindhoven van industriestad een kennis- en technologiecentrum werd.

Het Eindhoven van nu

Anno nu is Eindhoven een urbane stad met een levendige cultuur en een bruisend uitgaanscircuit. Dat laatste komt vooral door de aanwezigheid van veel studenten. Het historische centrum is bewaard gebleven, hoewel het grootste deel van de stad bestaat uit moderne hoogbouw in de buitenwijken en geannexeerde voormalige dorpjes. In de binnenstad staat nog steeds een neogotische kerk uit 1867. Daaromheen is ook de actie te vinden, want je kunt in Eindhoven fantastisch uitgaan, cultuur opsnuiven, eten, drinken en shoppen. Er is voor elk wat wils. Voor kunstminnaars is het Van Abbe Museum interessant. Het heeft een grote collectie moderne en hedendaagse kunst, zoals werken van Picasso, Mondriaan en Kandinski. Ook leuk is het Design Museum, wat naam heeft gemaakt met exposities van innovatieve kunstvormen.

Temporary Art Center

De echte knaller is echter het Temporary Art Center, wat spraakmakende expo’s heeft en tachtig ateliers. Bovendien heeft het een zaal die het podium is voor theater, muziek en film. Het Stadsparktheater, wat naast het gelijknamige park ligt, is een van de grootste in Nederland. Een andere theaterzaal is die van het arti filmhuis Plaza futura, wat veel cultfilms presenteert. De belangrijkste concertzaal is die van Muziekcentrum Frits Philips en in het centrum vind je een Pathé-bioscoop. Daarnaast heeft Eindhoven een befaamd poppodium, de Effenaar, wat in de jaren zeventig als jongerencentrum begon. Het is nu met twee grote zalen een toplocatie voor optredens van nationaal en internationaal bekende bands en artiesten.

Regio Eindhoven prive-sauna’s

Winkelen in Eindhoven

Winkelen in Eindhoven is bijzonder plezierig, met de grote merken en ketens in het kerngebied rond de Markt. Hier vind je ook het overdekte winkelcentrum Heuvel Galerie. De meeste kleine antiekwinkeltjes, speciaalzaken en traditionele winkeltjes liggen buiten het centrum, in de buurt De Bergen. Voor een multiculturele shopping-belevenis moet je in de Vrijstraat en de Hooghuisstraat zijn.

Horeca van Eindhoven

Het nachtleven in Eindhoven spant echter de kroon, want je kunt hier voor alles terecht. Van een klein bruin cafeetje tot een grote, hippe discotheek. De meeste horeca zit in het gebied rond de Markt en op het Stratumseind, die de langste straat in Nederland is. Ook in het Stationskwartier kun je lekker eten en drinken. De authentieke bruine kroegjes vind je voornamelijk rond het Wilhelminaplein.

Tips van Eindhoven

Aanrader aan het Stratumseind zijn de trendy ierse Pub O’Sheas, waar vaak live muziek is. Daarnaast zijn het hippe en jonge café De Vooruitgang, het feestcafé Café Costa, de shotbar De Feestfabriek en de dance-club Club Blush aanraders. Ook heb je het salsacafé Santiago de Cuba, het muziekcafé Stage Music Café, de pianobar LIVE en de chique club en disco Club Xi. Grote dance en house feesten worden regelmatig gehouden in de voormalige fabriekshal het Klokgebouw. Hier krijgen ook allerlei kleinschalige creatieve projecten een plek.