arrow_drop_up arrow_drop_down
Prive sauna Den Bosch

Privé sauna Den Bosch

Prive sauna's zijn Hot! En niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk, want dit is de nieuwste rage op het gebied van lifestyle en vrijetijdsbesteding! In Nederland is het nog niet helemaal doorgedrongen, maar in de ons omringende landen schieten ze als paddenstoelen uit de grond en alleen in Vlaanderen zijn er inmiddels al een paar honderd. Wat het precies inhoudt? Nee, we bedoelen niet een vorm van prostitutie, ontmoetingsplaatsen voor gays of cabines die je in je huis kan installeren. Dat bestaat allemaal wel, maar hier gaan we het hebben over complete sauna- en wellness-complexen die je helemaal voor jezelf en je eigen gezelschap afhuurt, zonder andere mensen erbij en in volstrekte privacy en discretie. Ja, dat kan tegenwoordig!  In Den Bosch zit je op rozen als je dit wilt ontdekken, want binnen een straal van dertig kilometer rond Den Bosch zijn er maar liefst zeven van dit soort wellness-paradijsjes, die je allemaal onder aan de pagina kunt vinden. Hier baad je letterlijk en figuurlijk in comfort en weelde, want wie privé-sauna zegt, zegt ultieme luxe en exclusiviteit, en het hoeft niet eens zo duur te zijn!

Prive sauna Luxexcellent

Privé sauna Luxexcellent


Bij deze gloednieuwe sauna kun je overnachten, wat prettig is als je niet meteen na je sauna-beleving weer het drukke verkeer in wilt, niet uit de buurt komt of als je van je saunabezoekje een stedentripje of een vakantie in de natuur wilt maken. Voor de rest heb je bij Luxexcellent de beschikking over veel luxe en zeer moderne faciliteiten, waar weinig sauna’s aan kunnen tippen. De Love Suite heeft plek voor twee tot vier personen, dus een feestje zit er hier niet in, tenzij je natuurlijk met zijn tweeën en heel intiem je trouwdag wilt doorbrengen in de sauna. Je zit ook hier vlakbij Den Bosch centrum, want Nuland is een dorp met bijna 5000 inwoners wat een stadsdeel van Den Bosch is en met de auto ben je er in een kwartier. Het dorpje is in de middeleeuwen ontstaan rond een kasteel, en was oorspronkelijk een landbouwgebied, maar daar zie je niet veel meer van terug. De natuur in Nuland wordt bepaald door de ligging op een dekzandrug, waar je paars kleurende heide vindt, dichte naaldbossen en open stuifzandgebieden. De ideale plek dus, als je op zoek bent naar de rust en de stilte van de natuur en vanuit Den Bosch ben je er in no time.

Privé sauna Luxexcellent bevindt zich hier:

Lees over Den Bosch

Cultuurstad van het Zuiden


De stad Den Bosch is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Noord-Brabant, maar niet de grootste, met een inwonertal van zo’n 100.000 mensen. De provincie Noord-Brabant ligt redelijk centraal in het zuiden van Nederland en is vooral bekend om de prachtige, natuurrijke streek de Betuwe, waar veel fruit wordt geteeld en de boomgaarden in de lente een feest van roze en witte bloemen vormen. Maar rond Den Bosch is nog meer fraaie natuur te bewonderen, want de stad ligt ingeklemd tussen wel zes natuurgebieden, die stuk voor stuk uniek zijn. Dit is dus ook waar je de privé sauna’s vindt! In het zuidwesten van Den Bosch, aan de rand van de stad, ligt De Moerputten, een typisch nat natuurgebied wat bestaat uit laagveen en rivierklei en waar het landschap wordt bepaald door geheimzinnige moerassen, uitgestrekte rietvelden, biezenvelden, veel open water, bosjes van elzen en wilgen en blauwgraslanden, die in de zomer bloeien in alle kleuren van de regenboog. Hier leven vooral veel bijzondere vlinders en voor vogelspotters is het het einde. Het natuurgebied het Bossche Broek in het zuidoosten strekt zich uit tot aan het historische centrum van Den Bosch en wordt ook wel “het groene woud” genoemd, een polder- en beeklandschap waar de rivieren de Dommel en de Aa samenvloeien en wat in het zuiden bebost is. Behalve bos zie je hier weilanden, watertjes met rietkragen, bloeiende hooilanden en ongelooflijk veel zeldzame vogel- en plantensoorten. Westelijk van de stad, tot aan de rand van het centrum, ligt het enorme natuurgebied De Gement, wat je kunt kenschetsen als een zee van graslanden, afgewisseld met hooiland en maisakkers. Hier huist de grutto, de kleine zwaan, de gans en de vos en er zijn twee eendenkooien die je kunt bezoeken. Iets verderop ligt de grote plas met strand het Engelermeer en verder vormen de uiterwaarden van de Maas een groot recreatiegebied. 


Het gebied rond Den Bosch was al in de prehistorie bewoond door de Neanderthalers, tussen de 40.000 en 70.000 jaar geleden en er zijn ook sporen gevonden van een nederzetting in de vroege middeleeuwen, die zich vestigde op de vruchtbare bodem waar de Dommel en de Aa samenvloeien, precies op de plek die nu het historische centrum van Den Bosch is. De eerste bron die de stad vermeldt is uit 1196 en Den Bosch heeft dan ook een van de mooiste en oudste historische stadskernen in Nederland, waar de middeleeuwse bouw, inclusief de omwalling, intact is gebleven. De blikvanger in het centrum is dan ook de enorme gotische kerk de Sint-Janskathedraal, maar in de hele binnenstad kijk je je ogen uit. Alleen een wandeling door het centrum is de moeite waard, maar er is nog veel meer te beleven en Den Bosch wordt ook wel “de cultuurstad van het zuiden” genoemd. De Brabantse keuken hier  is ook niet te versmaden en het nachtleven zindert tot in de kleine uurtjes door. Alle reden om je sauna-beleving te combineren met een stedentrip!

Den Bosch telt een tiental musea, waarvan drie met een kunstcollectie, die in het zogenaamde Museumkwartier liggen. Het Noordbrabants Museum heeft een vooral historische kunstcollectie, terwijl het Stedelijk Museum, wat vroeger een kunstacademie was, meer gericht is op moderne en hedendaagse kunst. Vooral de verzameling sieraden en keramiek hier zijn interessant en bijzonder fraai. Verder huist ook het Design Museum met een leuke collectie in deze wijk. Ook op het gebied van muziek en theater is er veel te doen. Den Bosch heeft geen stadsschouwburg, maar wel zeven theaters, met een indrukwekkend programma van toneel, cabaret, muziek, film en komedie. Pal in de binnenstad ligt theater Aan de Parade, wat qua programma eigenlijk een soort Stadsschouwburg is en een zeer breed aanbod heeft. Ook de Verkadefabriek uit 1929, waar vroeger de bekende koekjes werden geproduceerd, heeft een podium en presenteert theater, cabaret, film en jazz- en blue-concerten. Voor klassieke muziek en jazz kun je terecht in het Muziekcentrum de Toonzaal en den Bosch heeft een eigen toneelgezelschap met een zaal, Theater Artemis. Echt grote, internationale producties, evenementen en concerten worden gegeven  in de gigantische Brabanthallen, die ook beurzen en congressen faciliteren. Hét landelijk bekende evenement in dit enorme gebouw is het jaarlijkse Masters of Hardcore, wat sinds 2006 wordt gehouden en in de zomer draait in Den Bosch alles om theater tijdens het festival De Boulevard.

Bekijk hier andere prive sauna's in de regio Den Bosch

Prive spa Maroah Boxtel

Prive Spa Maroah

Prive Spa Maroah ligt in boxtel, op zo’n 12 kilometer van Den Bosch, dus met de auto ben je er in tien minuten. Dit plaatsje heeft ruim 30.000 inwoners en ligt in het dal van de rivier de dommel. Boxtel is ontstaan in de middeleeuwen en was vroeger een belangrijk verkeersknooppunt, maar is nu een echte bedrijvenstad en het gebied is sterk verstedelijkt. In het centrum valt de Sint-Petrusbasiliek op, een gotische kerk die in het centrum staat en er is ook een kasteel in de stad, het Kasteel Stapelen. Dit oorspronkelijk middeleeuwse gebouw is in het begin van de vorige eeuw helemaal gerestaureerd in de voor die tijd typische Jugendstil stijl. Buiten de kom van Boxtel is wel mooie natuur bewaard gebleven, met verschillende landgoederen aan de noordzijde en in het westen het natuurmonument Kampina, een naaldbos met in het midden een uitgestrekt heideveld, waar twee beekjes stromen met idyllische en verrassend ongerepte dalen. Hier leven tallzoe soorten libellen en er groeien bijzonder planten, zoals de lavendelheide en de heerlijk geurende kamperfoelie.

Meer over Den Bosch...

Hotels en horeca

Behalve al die cultuur heeft Den Bosch ook een uitbundig nachtleven, een heerlijke keuken en een aantal luxe hotels, voor het geval dat je bij de sauna niet kan overnachten, maar toch in een exclusieve sfeer wilt blijven. Er zijn ook tientallen budget-hotels, maar als je de nacht in stijl wilt doorbrengen, zijn de aanraders het Golden Tulip Hotel Central, het boetiekhotel The Duke, het kleine, intieme B&B De Blauwe Pauw en Hotel Serise, wat een restaurant met ster heeft en een bijzondere vegetarische keuken. Hiernaast heeft Den Bosch nog een sterrenrestaurant, genaamd Noble, een uitgebreide wereldkeuken en talloze Grand Cafés en eetcafés,  zoals het Europese Grand Café Silva Ducis en het eetcafé De Unie, waar veel Spaans op het menu staat. Al deze gelegenheden liggen in de binnenstad, dus je loopt er zo naartoe en als je wilt stappen, zitten de café’s en de clubs zo ongeveer om de hoek, want Den Bosch heeft een spetterend nachtleven wat ook de moeite waard is om te verkennen, met veel leuke, karakteristieke kroegen, muziekcafés, dans-cafés, nachtclubs.en een poppodium. Een gezellig bruin cafeetje is Borrelcafé Jij en Ik, met carnaval is café Jeronimus de grote knaller, studenten drinken en dansen bij Café Zomers en Zomers, voor een lekkere Guinness kun je terecht bij Zoë’s Irish Pub, de uitgelezen kroeg voor speciaalbieren is ‘t Proeflokaal en voor zo ongeveer iedere cocktail ben je bij Café Dazzling Cocktails op de juiste plek. Verder heeft de Verkadefabriek een populair café en kunstenaars ontmoetenelkaar in Café Cordes, waar ook expo’s worden gehouden.


Uitgaan

Den Bosch heeft dus een heleboel kroegen, maar echt veel clubs en discotheken vind je er niet, afgezien van de discotheek De Carrousel, die tot vijf uur in de ochtend open is en waar je wel lekker kan dansen, met voornamelijk Top-40 en Nederlandse muziek, maar ook house en nineties. Een echte underground club is er wel, namelijk Plein79, wat in een grote kelder zit en waar  meer alternatieve muziek wordt gedraaid, zoals electro, drum & bass en techno. Verder is Den Bosch echt leuk op het gebied van live muziek, met een muziekcafé en een poppodium. Muziekcafé Lohengrin is vrij kleinschalig maar heeft leuke bands en bandjes als je van rock, blues en grunge houdt. Er is regelmatig een Ierse sessie en verder worden er veel jamsessies georganiseerd, met vooral lokale artiesten. Het poppodium Willem Twee is met 500 plaatsen een stuk groter en wordt door de locatie in een oude tabaksfabriek ook wel “de poptempel in de sigarenfabriek” genoemd.Het programma hier is zeer breed en uitnodigend, met wereldmuziek, metal, punk, songwriters, gothic, blues, reggae, rock en pop. Voor jazzmuziek is er niet echt een  kroeg of podium, maar tijdens het festival Duketown kun je wel je hart ophalen als je een liefhebber bent!


Wat is wellness?


Maar wat is wellness nu eigenlijk en hoe gaat het eraan toe in een privé-sauna? Wellness is een term die uit Amerika is overgewaaid en duidt op een scala badrituelen van alle tijden en uit alle hoeken van de wereld, zoals de Maya’s van vierduizend jaar geleden, de Griekse en Romeinse thermen van enkele eeuwen voor Christus en de Islamistische hamam, die in de middeleeuwen in de arabische landen is ontstaan. Onze bekende houten “zweethut” is een Finse uitvinding van zo’n duizend jaar geleden en staat in het middelpunt van wat wij nu welness noemen. Het ultieme doel van wellness is namelijk ontspanning, en een saunabezoek is de stress-killer bij uitstek.Dat niet alleen, want regelmatig naar de sauna gaan is ook heel goed voor je gezondheid. Het maakt je luchtwegen vrij, het verbetert je doorbloeding, het ontspant stijve spieren, je huid blijft schoon en zacht,  je bent beter bestand tegen infecties en virussen en omdat je in een sauna sterk gaat zweten, voert je lichaam in sneltempo afvalstoffen af. Maar een modern sauna- en wellnesscomplex heeft nog veel meer in huis, zoals een infrarood-sauna, een stoombad, een jacuzzi, een whirlpool, een kruidenbad, voetenbaden, een dompelbad, een stortdouche, een regendouche, een massagedouche, ligstoelen, een afgeschermde tuin en soms zelfs een (verwarmd) binnen- of buitenzwembad! Vaak kun je er ook allerlei lichaamsbehandelingen laten doen, zoals een massage, een pakking of een traditionele arabische scrubbing met zeezout en olijfzeep. Stel je voor, een paar uur of zelfs een paar dagen hiervan helemaal voor jou, zonder vreemde mensen erbij en alleen wie je zelf mee wilt nemen! Dat is pas echt een recept voor ontspanning,verwennerij en genieten!

In Nederland hebben we ongeveer zestig van dit soort luxe en intieme sauna-paradijsjes, die zich concentreren in Limburg, Noord-Holland en Noord-Brabant en meestal net buiten de grote steden liggen. Het zijn stuk voor stuk oases van rust, in de stilte van de vaak prachtige omringende natuur en toch vlakbij de stad. Meestal zijn ze gevestigd in een bijzondere ambiance, zoals een knusse cottage, een design-villa, een monumentale boerderij of een speciale suite in een exclusief hotel, allemaal in een unieke sfeer en met veel luxe en comfort. Er zijn kleine, intieme sauna’s voor twee personen, waar je heerlijk en ongestoord kunt bijkomen van je drukke week, bijvoorbeeld met je partner of misschien wel een avontuurlijke date! Andere privé-sauna’s hebben plek voor wel twintig of meer personen, zodat je er een feest kan geven, bijvoorbeeld voor je verjaardag, je vrijgezellenavond of je afstuderen. De sauna wordt dan helemaal aangekleed met bij de gelegenheid passende decoratie en de hapjes en drankjes die bij het feest horen, zoals in het geval van een verjaardag slingers, ballonnen, gebakjes en soms een speciaal kadootje voor de jarige, bijvoorbeeld een gratis massage. Bij veel privé-sauna’s kun je ook overnachten, wat handig is als je niet in de buurt woont en prettig omdat je dan niet meteen na je ontspannende saunabezoek weer het drukke verkeer in hoeft. Je het dus zo laat aken


Gratis naar de sauna?

Doe mee aan onze maandelijkse acties. Deze maand win je een gratis saunabezoek voor 2 personen naar keuze uit meer dan 100+ privé sauna's op onze website!