Prive sauna Groningen

Privé sauna Groningen

Privé sauna Groningen? In de buurt van Groningen in provincie Groningen is één privé sauna, met hun eigen sfeer en waar je ook kunt overnachten. Namelijk en De Westerlinden. De Westerlinden ligt aan de rand van de stad, in een landelijke omgeving die uitnodigt tot een wandeling. Tegelijkertijd ben je in een mum van tijd in het levendige centrum van Groningen. Hier is van alles te beleven op het gebied van kunst, theater, muziek, film, shoppen, lekker eten en het bijzonder uitgebreide en bruisende nachtleven. Ideaal dus voor een weekendje weg of een korte vakantie met van alles het beste. Namelijk mooie natuur, urbane cultuur en een heleboel luxe wellness en ontspanningsmogelijkheden.

Prive sauna boerderij de Westerlinden

Boerderij de Westerlinden

Privé-sauna Boerderij de Westerlinden is een monumentale gerestaureerde boerderij uit de achttiende eeuw. Het pand heeft ook een plaats op de lijst van historisch erfgoed. Hij is gebouwd op een terp in de kern van Ten Boer op een historische plek. Hier stond vroeger een klooster met een groentetuin, die bewaard is gebleven. Van het klooster is niets meer over, maar het kerkje staat er nog wel. De boerderij is van alle moderne gemakken voorzien, maar heeft toch een typisch ouderwets karakter, wat de sfeer heel bijzonder maakt. Er zijn vier appartementen in gebouwd, waarin samen plaats is voor acht tot tien personen.

Boerderij de Westerlinden bevindt zich hier:

Lees over Groningen

Natuur van Groningen

De provincie Groningen staat niet echt bekend om de natuurpracht, maar dat is niet terecht. Er zijn namelijk niet alleen maar weilanden en sloten met boerderijen in de omgeving. Een prive sauna in Groningen vind je vaak in de natuur. Er zijn ook plekken met ruige en uitnodigende flora en bijzondere fauna. In het noorden heb je het ongerepte Waddengebied, waar zelfs zeehonden leven. En in het zuiden de uitlopers van de heuvelachtige Hondsrug en verder kronkelt hier de rivier de Hunze met haar vallei van zuid naar noord door het gebied. Her en der verspreid liggen bosgebieden, rietvelden, kwelders, polders en watertjes. Hier leven zeldzame dieren, zoals de ijsvogel, de das, hermelijnen, marters en sierlijke zwanen.


Folkingestraat

In de volgens sommigen leukste winkelstraat in Nederland, de Folkingestraat, kun je echter pas echt je hart ophalen. Je vindt hier een bonte mengeling van aparte winkeltjes, trendy boetiekjes, tweedehands-zaakjes antiekwinkels, vintage en design-winkels, galeries en speciaalzaken. Bijvoorbeeld de Japanse winkel Batsu, het vintage-paradijsje Hoekje Design, de antiek- en curiosawinkel Klinkhamer, een hoedenwinkel en zelfs een dropwinkel! Wie op chic wil met moderne designkleding moet in de Zwanestraat zijn. Als je uitgeshopt bent, kun je uitrusten op het dakterras van restaurant Springs op de Markt. Hier heb je een prachtig uitzicht over de binnenstad.Uitgaan in Groningen

Culinair gezien heeft Groningen verrassend veel te bieden, met maar liefst tien sterrenrestaurants. Hiernaast heeft de stad een grote internationale keuken en talloze eethuisjes, bistro’s, brasseries en eetcafé’s. Alom vertegenwoordigd is de goedkope daghap, die een begrip is in Groningen en die kwaliteit paart aan betaalbaarheid. Leuke eethuisjes zijn het vegetarische Feel Good, het kleine en knusse Lambik en het kitsch- en kleur-spektakel De Stadstuin. Wil je echt luxueus eten, dan ga je voor een stijlvolle lunch naar het Newscafé of voor een sterrendiner naar restaurant De Pauw. Allebei zijn ze in hartje centrum gevestigd en verder kun je ook in een gemiddelde prijsklasse overal rond de Grote Markt wel terecht. Je kunt er dus ook op culinair gebied een luxe weekendje met prive sauna in Groningen van maken.


Nog meer over Groningen

Shoppen in Groningen

Maar in Groningen kun je ook leuk shoppen, lekker en betaalbaar eten en tot in de kleine uurtjes stappen. Je kunt er dus een heel weekend van maken als je een prive sauna bezoekt. Het centrum is zeer compact, dus alles zit vlak bij elkaar en op loopafstand. Het middelpunt is de Markt en de straatjes er omheen. De bekende winkels en ketens vind je in de oude pakhuizen op de Grote Markt, de Herestraat en het A-kerkhof.


Begin van Groningen

De eerste bron die de plaats vermeldt is uit 1040, maar het gebied is al veel langer bewoond. Waarschijnlijk al sinds vierduizend jaar voor het begin van de jaartelling, door een nederzetting in de uitlopers van de Hondsrug. De stad kwam echter pas tot bloei in de late middeleeuwen, toen het een handels- en marktcentrum werd. De beroemde Martinitoren is in deze periode gebouwd. Het is een van de weinige historische gebouwen in het centrum die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. In 1614 kreeg de stad een universiteit.Groningen, aanrader voor een feestje

De hoofdstad Groningen ligt in het centrum van de provincie is een van de meest levendige in Nederland. Als je van stappen houdt zit je goed, want er zijn geen sluitingstijden. Zo gaat het werkelijk spetterende uitgaansleven 24 uur per dag door. Met bijna 230.000 inwoners is het de grootste stad van het noorden. Gek genoeg heeft de plaats nooit stadsrechten gekregen, hoewel ze in de middeleeuwen wel deel uitmaakte van het Hanzeverbond.


Groningen van nu

Vandaag is Groningen een moderne, dynamische studentenstad en het centrum van zeer gevarieerde handel en industrie voor een grote regio. In de binnenstad tref je nog maar enkele historische gebouwen, de rest in aan het einde van de oorlog in vlammen opgegaan, hoewel er her en der wel nog bebouwing te zien is uit de middeleeuwse glorietijd in de dertiende en veertiende eeuw, zoals bijvoorbeeld de vele hofjes die je in de Hortusbuurt vindt. Niettemin gelden zowel het centrum als sommige wijken als beschermd stadsgezicht.


Cultureel

Als centrum van provincie Groningen heeft Groningen stad een uitbundig cultureel leven, met interessante musea, veel theaters, en twee poppodia. Het Groninger Museum is een van de meest innovatieve in Nederland, met een boeiende eigen collectie beeldende kunst en regelmatige spraakmakende exposities met hedendaags werk en verder herbergt Groningen het Nederlands Stripmuseum wat voor liefhebbers de moeite waard is om te bezoeken. Naast de Stadsschouwburg op de centrale Markt zijn er nog twee theaters, namelijk het Cultuurcentrum de Oosterpoort en het Grand Theatre.


Film

Filmliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want er zijn twee grote bioscopen en twee filmhuizen. In het centrum vind je een vestiging van Pathé en in het oosten van de stad staat een gigantische Kinepolis-bioscoop met maar liefst 2000 zitplaatsen en een eigen wokrestaurant. Voor kleine, alternatieve of kunstzinnige producties kun je terecht bij het filmhuis Groninger Forum en het voormalige kraakpand RKZ, waar ook de kunstscene in groningen graag bij elkaar komt.

Verder heeft Groningen de luxe van twee poppodia, namelijk Simplon, waar voornamelijk beginnende hiphop, R&B, urban dance en popbandjes spelen en de voormalige studentenvereniging Vera, die voornamelijk nationale en internationale rock, indie, punk en metal op het programma heeft. Dit podium is toonaangevend in Nederland en er hebben beroemde bands als Bauhaus , U2 en de Simple Minds opgetreden.


Gratis naar de sauna?

Doe mee aan onze maandelijkse acties. Deze maand win je een gratis saunabezoek voor 2 personen naar keuze uit meer dan 100+ privé sauna's op onze website!