Prive sauna Apeldoorn

Privé sauna Apeldoorn

In Apeldoorn en omgeving zijn beduidend weinig privé-sauna’s te vinden en de meeste liggen een behoorlijk eindje weg, op zo’n veertig kilometer van de stad. In Apeldoorn zelf zijn er geen privé-sauna's, maar als je er een stukje voor wilt reizen, zijn er meer mogelijkheden, ook met een overnachting erbij. Dan hoeft de afstand dus niet zo’n probleem te zijn, want je blijft lekker slapen, je ontbijt staat klaar en je hoeft pas de volgende dag weer naar huis te rijden. Er is ook een grote sauna redelijk dicht in de buurt, waar je met een groep naartoe kan en die dus heel geschikt is voor feesten. Kortom, in Apeldoorn heb je het allemaal wel, maar het is even een reisje van een half uur met de auto.

Prive sauna Ishidoro Holten

Privé sauna Ishidoro

Privé sauna Ishidoro is een spiksplinternieuwe luxe sauna met veel mogelijkheden. De sauna is  Je kunt er niet overnachten, maar in deze toeristische streek is het niet moeilijk om accommodatie te vinden, bijvoorbeeld in een B&B, maar als je in luxe sferen wilt blijven na je exclusieve wellness-beleving, moet je bij het sterrenhotel De Swarte Ruijter zijn, want dan blijf je meer in stijl. Wellness betekent verwennerij, dus dan mag je ook eten en de nacht doorbrengen in een luxueuze omgeving, nietwaar? Sauna Ishidoro heeft een Finse sauna voor acht personen, een infrarood-sauna voor vier personen, een stoombad voor zes personen, een doucheruimte met een stortdouche, een whirlpool voor zes personen, een lounge met een open haard, een prachtig aangelegde tuin waar geen inkijk is en waar je volledig discreet lekker kunt uitrusten op de ligbedden of gezellig kletsen in een zitje op een van de twee terrassen. Verder is een een goed uitgeruste keuken en een gevulde koelkast met alle mogelijke drankjes. Verder kun je kiezen uit twee soorten massages, een duo-massage en zelfs een heel massage- arrangement. Verder kun je bij Ishidoro je eigen muziek draaien, er is een minibar en je kunt heerlijk zonnen in de tuin. 

Privé sauna Ishidoro bevindt zich hier:

Lees over Apeldoorn

Prachtige natuur!

In Apeldoorn zelf is helaas (nog) geen privé-sauna, maar in de directe omgeving, op minder dan een half uur rijden, liggen er drie, dus je hebt redelijk veel keus en de sauna’s zijn allemaal anders, dus je kunt zelf bepalen wat je wensen zijn. Bij twee van de sauna’s kun je overnachten, dus dan hoeft de afstand geen probleem te zijn en verder hebben ze alle drie alles in huis voor een onvergetelijke wellness-beleving. Het enige wat er rond Apeldoorn mist, is een sauna met zwembad, maar voor de rest is in deze sauna’s alles voorhanden en met de ongelooflijke luxe en comfort waar privé-sauna’s zich – terecht – op laten voorstaan. De natuur rond Apeldoorn is adembenemend en verbazingwekkend gevarieerd, met de ligging in het nationale park de Hoge Veluwe, wat de stad de bijnaam “groene hoofdstad van de Veluwe” heeft opgeleverd. In dit heuvelachtige gebied vind je oeroud en stil loofbos, dichte en duistere naaldbossen, gemengde bossen met idyllische open plekken, uitgestrekte paars kleurende heidevelden, imposante stuifzandlandschappen, bloeiende grasvlakten die in de zomer een feest van kleur zijn, bijzondere varens en zeldzame paddenstoelen en mossoorten. Hier leven bijna uitgestorven dieren en insecten, zoals bijvoorbeeld de parelmoervlinder, en je kunt ook zomaar een edelhert of een wild zwijn spotten. Helemaal in het midden ligt het wereldberoemde museum voor moderne kunst Kröller-Müller, met zijn prachtige beeldentuin en een enorme collectie beeldende kunst in de art nouveau stijl uit het begin van de vorige eeuw, zoals onder andere het werk van de Nederlandse schilder Jan Toorop.

Bekijk hier andere prive sauna's in de regio Apeldoorn

Secret Wellness Holten

Secret Wellness in Holten

Secret Wellness in Holten ligt diep verscholen in het bos in een prachtige, grote afgeschermde tuin en kan acht mensen herbergen. Je hebt er echt complete privacy en discretie, want daar staat de sauna uitgesproken garant voor. Als je met de auto komt, kun je op privé-terrein gratis parkeren en de sauna is ook goed bereikbaar met het OV. Je kunt er ook overnachten, maar dat is voor maximaal vier personen verdeeld over twee slaapsuites. Het dorpje Holten ligt zuidwestelijk van Zwolle, op veertig kilometer afstand, in de streek Salland. Ook hier is de natuur adembenemend, maar als je er een vakantietje van wilt maken, moet je elders accommodatie zien te vinden. Een gouden tip daarvoor is het luxe hotel en sterrenrestaurant De Swarte Ruijter, wat op loopafstand van de sauna ligt en waar je in de exclusieve sfeer blijft die ook in een privé-sauna hangt. Holten heeft niet meer dan duizend inwoners en ligt diep verstopt in de natuur aan de voet van de Holterberg en het nationale park De Sallandse Heuvelrug, een langgerekt gebied met heuvels waar je letterlijk bergen van natuur vindt! De uitgestrekte heidevelden hier kleuren het landschap paars, in de gemengde bossen zie je naaldbomen, zoals dennen en sparren, maar ook bijzonder loofbos, met oeroude eiken, witte berken en jeneverbesstruiken. Dit wisselt zich dan weer af met uitgestrekte, open zandverstuivingen en als je de klim naar de Holterberg wilt maken, wordt je getrakteerd op de mooiste vergezichten. Er leven hier ongelooflijk veel bijzondere dieren, met alleen al 75 soorten broedvogels, maar ook nachtzwaluwen, reeën, herten, vossen, dassen en steenmarters floreren in dit veelzijdige gebied, waar je als natuurliefhebber je ogen uitkijkt.

Meer over Apeldoorn...

Eten in stijl

Ook op het culinaire vlak valt er in Apeldoorn heel wat te genieten en de stad heeft twee sterrenrestaurants, namelijk Twenty2 en Sizzles. Andere luxe restaurant met een overwegend Franse keuken zijn restaurant De Heerlijkheyt Het Loo en restaurant De Echoput. Voor streekgerechten moet je bij restaurant het Huisje James zijn en voor de wat smallere beurs zijn de aanraders het Nederlandse Eetcafé Kokkie en twee opvallend laag geprijsde Japanse restaurants, namelijk Kitchen Queen en Shabu Shabu. Als het om shoppen gaat is Apeldoorn de stad van de conceptstores, grote winkels met kleding, hebbedingetjes en design, zoals Mansion24, wat specialiseert in herenkleding, vintage meubels en vinyl of de duurzame store WAAR, met ecologisch verantwoorde kleding  en een biologische lunchroom waar je tussen het shoppen door onder andere kunt genieten van een echte, traditionele High Tea gemaakt van eerlijke natuurproducten. De grote merken en keten tref je vooral aan in de Hoofdstraat en op de pleinen met hun kleine zijstraatjes vind je verrassend veel lokale, authentieke winkeltjes, speciaalzaken, boetieks en allerlei andere typische winkeltjes waar je unieke vondsten kan doen en nog voor een prikje ook!Adembenemende architectuur!

Apeldoorn is een relatief jonge maar toch best forse stad met 140.000 inwoners die een werkgelegenheids-centrum vormt voor een grote regio, maar was eeuwenlang  niet meer dan een gehuchtje met slechts een paar huizen, wat landbouw bedreef. Dit plaatsje ligt in het vruchtbare hoge middendeel van de Veluwe, wat zeer geschikt is voor akkerbouw. De eerste bron die het dorpje vermeldt, is uit 792, maar pas in de zestiende eeuw begon Apeldoorn te groeien, met de komst van de papierindustrie. Na 1684 verwierf het dorpje enige faam doordat Willem van Oranje hier een jachtverblijf liet bouwen, wat nog steeds intact is en tegenwoordig bekend als Paleis het Loo, wat nu een museum is. Apeldoorn werd voor het overige pas van belang aan het begin van de vorige eeuw, toen de stad explosief ging groeien. Er is dus nauwelijks nog middeleeuwse bouw en het centrum is grotendeels modern, maar daaromheen  is wel veel mooie en monumentale architectuur uit de negentiende eeuw, toen welgestelde burgers uit het westen zich hier vestigden en kapitale, rijk geornamenteerde villa’s optrokken in de buitenwijken. De economie kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel grote bedrijven, zoals de Belastingdienst, Centraal beheer Achmea, HANOS en de fietsenfabrikant Sparta. Verder is er een groot aantal hogescholen, wat Apeldoorn tot een soort klein universiteits- en kennisstadje maakt met het uitbundige nachtleven wat daarbij hoort. Ook de Nederlandse Politieacademie is gevestigd in Apeldoorn. Verder is Apeldoorn een groene stad met talrijke parken, waarvan enkele zelfs als rijksmonument gelden, zoals het Oranjepark en het Wilhelminapark in de wijk De Parken.


Wat is er nog meer?

Maar Apeldoorn heeft meer te bieden dan alleen mooie natuur en architectuur, want ook op het gebied van kunst en cultuur is er een leuk aanbod en verder is  het er goed eten, winkelen en uitgaan. Apeldoorn heeft twee interessante musea, namelijk de historische collectie van Paleis Het Loo, met de prachtige barokke tuinen, en het Museum CODA, wat een collectie moderne en hedendaagse kunst heeft en verder fungeert als bibliotheek en archief. Vooral de collectie sieraden is uniek en zeker de moeite waard om te bewonderen. Apeldoorn heeft geen stadsschouwburg, maar wel één van de grootste theaters in Nederland, Theater Orpheus, wat drie zalen heeft met samen 1300 plaatsen, waar je onder meer terecht kunt voor klassieke muziek, toneel en cabaret. Het theater heeft een restaurant waar je kunt kennismaken met echte Veluwse streekgerechten. Voor filmliefhebbers is er een vestiging van de commerciële bioscoopketen Vue en een filmtheater met kleinere en alternatieve producties, De Gigant, wat naast een arti filmhuis ook het grootste culturele centrum in Apeldoorn is. De Gigant functioneert als concertzaal, poppodium, nachtclub en expositieruimte en verder biedt het centrum allerlei creatieve cursussen aan, die variëren van beeldende kunst en muziek tot theater en mode.


Avondje dansen?

Stappen in Apeldoorn is ook een genoegen, vooral als je van muziek houdt, want er zijn maar liefst vijf poppodia en verschillende muziekcafés. Het kloppende hart van het Apeldoornse nachtleven is het Caterplein en omgeving, waar het wemelt van de bruine kroegen, feestcafés, Ierse pubs, oer-hollandse bars, Grand Cafés met grote terrassen en eetcafés, maar ook op de andere pleinen in het centrum vind je veel horeca. Een ouderwetse bruine kroeg is Humphrey’s Café, een leuke Ierse Pub is Finnigan’s,  voor een Belgisch biertje moet je bij Café De Graaf van Vlaanderen zijn en dertig-plussers ontmoeten elkaar in café Ale House. Echt Apeldoorns en lokaal zeer populair is café De Zaak en voor bijna iedere cocktail kun je terecht bij de bars Shake-It en mangu en de nachtclub Club Outside. Wijd en zijd bekend en berucht is het Rockcafé Ozzy en de grootste discotheek is De Boerderij, waar je vooral ook voor de grote feesten moet zijn. Houd de agenda dus goed in de gaten! Verder heeft Apeldoorn ongelooflijk veel in huis als het om live muziek gaat en ieder genre is wel vertegenwoordigd. Er is een pianobar, Café Toffer, een jazzcafé, The Triangle jazz Club, het bruine muziekcafé De Flierefluiter en het bluespodium Blues Café Apeldoorn, waar dagelijks optredens en concerten zijn. Ook in De Gigant wordt veel live jazz gepresenteerd en ten slotte is er het Art Cafe SamSam, wat naast een muziekpodium ook een populaire dansgelegenheid is en als expositieruimte dient. Het zal duidelijk zijn dat het nachtleven in Apeldoorn je tot in de kleine uurtjes wakker houdt!

Nog niet overtuigd?

Wat is wellness?

Maar wat wordt er eigenlijk bedoeld met wellness? Wellness is een idee uit het Amerika van de jaren zeventig, wat inmiddels is overgewaaid naar Europa, en het woord is een combinatie van het Engelse “fitness” en “wellbeing,” wat in het Nederlands zoveel betekent als welzijn of welbevinden. De enige bedoeling ervan is dat je even een paar uur, of zelfs een paar dagen, totaal kunt ontspannen, iets wat in onze jachtige moderne levens bijna noodzaak is geworden. Een Finse sauna is daar een onmisbaar onderdeel van, maar wellness houdt veel meer in, en in een moderne en zichzelf respecterende sauna heb je de beschikking over allerlei andere bad-mogelijkheden, waarvan sommige eeuwenoud zijn en die uit alle hoeken van de wereld komen. De oudste badcultuur die we kennen, is van de Maya-indianen, die vierduizend jaar geleden in Zuid-Amerika leefden, maar ook de Grieken en de Romeinen kenden badhuizen en het principe van een sauna, de zogenaamde thermen. Nog wat later, in de middeleeuwen ontstond de Islamitische hamam, een badritueel waarbij onder andere een stoombad, een scrubbing met zeezout en een modderbehandeling horen.

Waarom een privé sauna?

Een Finse sauna, zoals wij hier kennen, is een principe wat duizend jaar geleden in het hoge noorden werd ontdekt en is eigenlijk heel eenvoudig. Het bestaat uit een afgesloten ruimte met in hoogte oplopende houten bankjes langs de muren, die tot hoge temperaturen wordt opgestookt, zodat je sterk gaat zweten als je er zittend of liggend in plaats neemt.. Aangezien hitte naar boven stijgt, is de temperatuur op de onderste bankjes nog vrij mild, maar aan het plafond kunnen de temperaturen oplopen tot meer dan honderd graden. Je kunt zo ongeveer een kwartier in de sauna blijven, daarna moet je je lichaam weer afkoelen onder een koude douche of in een dompelbad. Vervolgens neem je een beetje rust, of je maakt een wandelingetje, en dat is het tijd voor de volgende ronde, want voor een optimale werking kun je dit ritueel een aantal keren herhalen. Het effect merk je meteen: je ademt vrijer, je huid is schoon en zacht, je stijve spieren worden los en door het zweten voert je lichaam in de sauna heel snel afvalstoffen af, waardoor je je na een paar rondjes als herboren voelt, en al helemaal als je vervolgens een duik neemt in de jacuzzi of het zwembad! Regelmatig saunabezoek is dus heel goed voor je gezondheid, want het is niet alleen de ultieme stress-killer, maar verbetert ook je doorbloeding, houdt je luchtwegen schoon, is goed voor je huid, houdt je spieren ontspannen en maakt je minder vatbaar voor infecties en virussen. En het is nog lekker ook!


Hot en trendy


Je wist het misschien nog niet, maar privé-sauna’s zijn de hit op het moment als het gaat om lifestyle en vrijetijdsbesteding! In Nederland is het nog niet zo doorgedrongen, maar in de ons omringende landen zijn er inmiddels talloze  privé-sauna’s te vinden en alleen al in vlaanderen zijn er inmiddels bijna driehonderd van.Wat een privé-sauna is? Dat kun je samenvatten in drie woorden, namelijk de ultieme vorm van ontspanning, luxe en comfort. Dan weet je ook nog niet zoveel, maar het is wel de kern van ieder bezoek aan een privé-sauna, want dit is echt genieten en ontspannen in absolute weelde. Het woord slaat simpelweg op een sauna- en wellnesscomplex wat je alleen voor jezelf en je eigen-gekozen gezelschap afhuurt, in perfecte privacy en discretie en zonder andere mensen erbij. De faciliteiten zijn beslist niet minder dan in een openbare sauna, juist niet, want privé-sauna’s zijn meestal zeer compleet en vooral luxueus ingericht, in een bijzondere ambiance, zoals een design-villa, een monumentale boerderij of een speciale wellness-suite in een exclusief hotel.

Talloze mogelijkheden


In een goede, hedendaagse  sauna, privé of niet, vind je dus naast de ook wel wat oneerbiedig genoemde Finse “zweethut” een scala aan andere voorzieningen, zoals een infrarood-sauna, een stoombad, een jacuzzi, een whirlpool, voetenbaden, dompelbaden, kruidenbaden, stortdouches, regendouches, massagedouches, zonnebanken, relaxruimtes, massagestoelen, een zonnetuin, een massage, pakking of scrubbing en soms zelfs een (verwarmd) zwembad! Zeg nou zelf, wat is er heerlijker dan dat allemaal korte of langere tijd helemaal voor jezelf en je eigen gezelschap te hebben? .Je komt gegarandeerd als herboren thuis en het is nog gezellig ook! Boek nu een privé sauna in Apeldoorn vanaf €99,-.Voor ieder wat wils!

Je kunt natuurlijk heel intiem met zijn tweeën komen genieten, maar sommige privé-sauna’s zijn zo groot dat je er een feest kunt geven, met soms meer dan twintig personenen. De sauna wordt dan vaak helemaal aangekleed met decoratie, hapjes en drankjes die bij de gelegenheid horen, zoals een bijzondere verjaardag, een aparte vrijgezellenavond of eens een keer een heel ander afstudeerfeest. Wat de gelegenheid ook is, je kunt erop rekenen dat er over jouw sauna-feest nog lang gepraat zal worden! Verder kun je bij vrij veel privé-sauna’s blijven overnachten, zodat je niet meteen na je rondje sauna en wellness meteen weer het drukke verkeer in hoeft, maar lekker uit kan slapen. Dat lukt ook wel na je sauna-beleving en je kunt erop rekenen dat je slaapt als een roos. Bij de meeste privé-sauna’s met overnachting hoef je pas aan het eind van de ochtend uit te checken, dus je kunt het zo laat maken als je wilt en toch lekker uitgerust de reis naar huis aanvaarden. Je kunt er zelfs een weekendje weg in de natuur of een stedentrip van maken, want het overgrote deel van de privé-sauna’s ligt aan de rand van de grote steden, omringd door prachtige, vaak monumentale natuur en toch maar een steenworp verwijderd van het urbane leven. Dus of je nu alleen maar rust zoekt in een stil bos of toch wat stedelijke cultuur, historie en nachtleven wilt opsnuiven, in een privé-sauna heb je van beide het beste en het ligt allemaal binnen handbereik!


Gratis naar de sauna?

Doe mee aan onze maandelijkse acties. Deze maand win je een gratis saunabezoek voor 2 personen naar keuze uit meer dan 100+ privé sauna's op onze website!