Prive sauna Almere

Privé sauna Almere

In de buurt van Almere in de provincie Flevoland heb je aardig wat keus uit verschillende privé-sauna’s, maar er is er maar een waar je ook kunt overnachten. Als je niet uit de buurt komt, het laat wilt maken en geen zin hebt om ‘s nachts naar huis te rijden of er een stedentripje met een tikkeltje wellness van wilt maken, moet je je heil zoeken bij een hotel of B&B en voor het diner moet je ook de deur uit. Dat zal in Almere niet moeilijk zijn, want er zijn genoeg B&B’s en hotels waar je terecht kunt en het is ook leuk om even de stad in te gaan. Er is genoeg te doen op het gebied van cultuur, lekker eten, uitgaan, winkelen en stappen. Almere is een bijzondere stad, allereerst omdat hij pas in 1976 gesticht is en ten tweede omdat de bevolking zeer gemengd en gemiddeld heel jong is. Maar liefst een derde van de inwoners komt uit Amsterdam en nog een derde uit Suriname, Turkije en Marokko, dus er zijn relatief weinig mensen die in Almere geboren zijn en de gemiddelde leeftijd ligt onder de veertig. Archeologische vondsten tonen aan dat dit gebied al na de laatste ijstijd bewoond werd, maar gaandeweg overstroomd raakte door de Zuiderzee, zodat het een waterplas werd, die we nu het IJsselmeer noemen. Pas aan het begin van de vorige eeuw zijn delen van deze binnenzee ontpolderd en tot landbouwgebied gemaakt. De stedenbouw in de nieuwe zogenaamde Flevopolder kwam pas na de jaren zestig op gang, de eerste bewoners kwamen in 1976 en in 1986 werd het gebied officieel een provincie. Tussen de maisvelden en weilanden werden toen twee steden gebouwd, de hoofdstad Lelystad en het meer westelijk gelegen Almere. De reden was dat de regio’s Amsterdam en het Gooi overbevolkt dreigden te raken en Almere een zogenaamde “overloopfunctie” voor de grote steden kreeg.

Spa Angie Almere

Spa Angie

Bij Spa Angie is het snel volgeboekt, want hij is enorm populair en je moet er snel bij zijn, want het loopt iedere maand storm. Het is dus raadzaam om op tijd te reserveren! Het is in ieder geval wel de moeite waard, want bij Spa Angie heb je de beschikking over fantastische faciliteiten en het duizelt je van de extra’s en arrangementen, dus we kunnen wel stellen dat Spa Angie de beste privé-sauna in Almere is. De sauna is zeer centraal gelegen en makkelijk te bereiken, ook met het OV, en je auto parkeer je gratis voor de deur. De prijzen zijn all-in, afgezien van het gebruik van de minibar, dus je hebt geen gedoe met het meenemen van handdoeken, badjassen en slippers, want die krijg je van het huis! De sauna is ingericht met veel stijl en sfeer en er is een heerlijke lounge met een open haard. De grote jacuzzi staat hier in het midden van de ruimte, en verder beschik je over een Finse sauna, een stoombad, een sunshower, een stoombad, een regendouche en een loungebed, allemaal verlicht met kleuren die je zelf bepaalt. Je hebt een eigen ingang, dus het is uiterst discreet, en je mag ook zelf je muziekkeuze bepalen.

Spa Angie bevindt zich hier:

Lees over Almere

Restaurants

Op culinair gebied kun je je ook lekker uitleven in Almere. Er is weliswaar geen sterrenrestaurant, maar er zijn wel vierhonderd eetgelegenheden in alle soorten, maten en prijzen en uit talloze culturen, wat niet gek is,  gezien dat Almere 170 verschillende nationaliteiten huisvest. Verder zijn er veel eetcafés in het centrum met grote terrassen, waar je voor weinig geld een heerlijke daghap kunt nuttigen, zoals Eetcafé ‘t Lieverdje, Grand Café De Compagnie, de grillroom Luxor en het Nederlands georiënteerde Eetcafé de Herberg. Bij het restaurant Spotlight kun je ook genieten van de echte Hollandse hap en er zijn twee wereldrestaurants, waar je onbeperkt kunt eten voor een prikje, namelijk restaurant Breed en restaurant Jeruzalem.

Eten uit alle winstreken

Voor de Franse keuken moet je bij restaurant Bordeaux en Brasserie Le Maison zijn en de beste Italiaan in de stad is restaurant Woodstone. Bij restaurant Tapas Burca kun je onbeperkt tapas eten of een à la carte gangendiner bestellen, voor sushi en andere Japanse lekkernijen moet je bij Sushi Point zijn en hét favoriete Thaise restaurant in het centrum is Thai Go Als je gaat voor echte luxe en wat meer te besteden hebt, heb je het ook voor het kiezen, bijvoorbeeld bij de exclusieve restaurants Het Indisch Veerhuys, De Salaslounge, waar veel vis en vegetarisch op het menu staan en het Engelse restaurant Posh Tea Time.

Almere nu

Anno nu is Almere een stad van formaat met zo’n 200.000 inwoners, die oorspronkelijk heel ongewoon drie stadskernen had in plaats van één centrum. Inmiddels zijn deze kernen aan elkaar vastgegroeid, waardoor er centrumvorming is ontstaan in het midden van de bebouwde kom, namelijk de wijk Almere-Stad. Dit stadsdeel kenmerkt zich door zeer vooruitstrevende en moderne architectuur, met als hoogtepunt het gebouw De Citadel, wat centraal in het stadscentrum staat. Er is hier veel te doen, zien en beleven en Almere heeft alles in huis wat een dergelijke forse stad hoort te hebben, of het nu cultuur is, shoppen, eten of uitgaan. Dan ligt aan de oostrand van de stad ook nog een natuurmonument, de Oostvaardersplassen, een oorspronkelijk moerasgebied met natte en droge delen, waardoor het landschap zeer afwisselend is. Dit natuurpareltje is vlak na de oorlog aangelegd rond een grote kunstmatige waterplas en gaat aan de zijde van Almere over in het Oostvaardersbos. In dit ruige gebied vind je polderland met plassen, wilgen, slikken, weiden, rietlanden, meidoorns, vlierstruiken en struwelen. Er leven talloze diersoorten, met op de natte plekken allerlei watervogels, zoals eenden, ganzen, lepelaars, kiekendieven, aalscholvers en reigers. Op de droge plekken zijn zogenaamde grote grazers uitgezet, zoals zeldzame runderen, paarden en edelherten. Het gebied is deels een reservaat, maar ook voor een heel stuk toegankelijk voor bezoekers, dus als je zin hebt in een wandeling, kun je hier je hart ophalen!

Cultuur

Wat musea betreft is Almere een beetje onderbedeeld, maar er zijn wel twee cultuurcentra en theaters die kunst aan de muur en kunst op de planken combineren, namelijk De Kunstlinie Almere en het Corrosia Theater, wat in Almere Haven ligt. Beiden hebben regelmatige expo’s van vooral moderne en hedendaagse kunst en in de stad zitten ook nog een paar galeries.Als het om  theater, muziek en film gaat heeft Almere wel een indrukwekkend aanbod, met maar liefst drie theaters in de stad, een bioscoop en een filmhuis. De Kunstlinie Almere-Lelystad functioneert eigenlijk als stadsschouwburg en heeft drie zalen, met een totale capaciteit van 1500 mensen. Dit theater presenteert toneel, cabaret, shows, musical en dans en is hét cultuurcentrum in Almere, wat is uitgevoerd naar een ontwerp van een Japanse architect en bijna helemaal uit glas bestaat. Bij Theater Corrosia kun je genieten van toneel, dans en muziek en Theater de Glasbak vormt ook een cultureel centrum en brengt alle podiumkunsten op de planken, zowel van bekende namen als lokale en beginnende artiesten. Verder is er een Kinepolis bioscoop in de stad en  voor arti en kleinere producties kun je goed terecht in het filmhuis, genaamd De Bibliotheekfilm.  


Bekijk hier andere prive sauna's in de regio Almere

Byonz Wellness Groningen

Sauna Privé Almere in Almere

Sauna Privé Almere in Flevoland is voornamelijk gericht op mensen die even een paar uur helemaal weg willen zijn uit de dagelijkse sleur en de stress van de stad. Je kunt hier dus niet overnachten, want het maximale wat je kunt boeken is een bezoek van drie uur. De faciliteiten zijn wel goed, met een Finse sauna, een infrarood-sauna, een tweepersoons stoombad met kleurentherapie, een dito whirlpool, douches en voetenbaden. Je kunt een professionele sportmassage bijboeken en natuurlijk is er een relaxruimte met heerlijke ligstoelen. Het gebruik van alcohol is bij Sauna Privé Almere niet toegestaan en er wordt alleen maar gewerkt met natuurlijke verzorgingsproducten, die helemaal gratis zijn. Voor een feestje is de sauna wel in en de jarige job of de vrijgezel krijgt een speciale verrassing!

Nog meer over Almere

Avondje uit in Almere

Ten slotte het nachtleven in  Almere, want ook voor stappen, drinken en dansen zijn volop mogelijkheden. De echte bruine kroegen vind je in het centrum, zoals het lokaal populaire café Cheers, waar een echte Hollandse, Amsterdamse sfeer hangt, en het café Den Engel, waar je overigens ook kunt eten en wat de specialist van de stad is voor bijzondere bieren. In Grand café Seventies Eighties is het altijd druk met een wat ouder publiek, er is een feestcafé, De 1e Rang, en een danscafé, genaamd Eindelijk.

De clubs

Meer in de buurt van de Grote Markt vind je de clubs en discotheken, want daar houden ze in Almere nogal van en je hebt het voor het kiezen. Een leuke lounge club is Club Yasmin,  bij de nachtclub Marrakech gaat het feest to 05.00 door en een andere populaire locatie is Club Cell, wat in een voormalige bioscoop is gevestigd en een beetje doet denken aan de voormalige beroemde Amsterdamse club de Roxy. Een echte discotheek, waar vooral veel jongeren op afkomen, is het enorme Club2Venue, waar duizend mensen in kunnen. Muziekcafés zijn echter schaars in Almere, maar er is wel het poppodium De Meester, wat twee zalen en een oefenruimte heeft en waar zowel grote Nederlandse of buitenlandse artiesten en bands optreden als lokaal en beginnend muziektalent. Op het programma hier kom je van alles tegen, van metal tot folk en van dansfeest tot rock, dus houd de agenda in de gaten!Overnachting

Mocht je in een exclusieve stijl willen overnachten, dan zijn de suites van het Apollo Hotel en Hotel Almere de aanraders, want die liggen pal in het centrum. Een klein maar knus hotelletje is Hotel en B&B FINN, waar je ook lekker kunt eten en als je een mooi uitzicht op de stad wilt tijdens je verblijf, moet je bij het Best Western Plus zijn, wat in een torenhoog gebouw zit. Dan kun je ook nog kiezen voor een luxe appartement, bijvoorbeeld Plaza Residence, wat net als voornoemde hotels in hartje centrum ligtWaarom een privé-sauna?

Je wist het misschien nog niet, maar privé-sauna’s zijn het nieuwste van het nieuwste op het gebied van lifestyle en vrijetijdsbesteding en het begint een ware hype te worden! Vooral in België schieten de privé-sauna’s en welnesscomplexen als paddenstoelen uit de grond en er zijn er inmiddels honderden! Je moet daarbij niet meteen denken aan een stiekeme erotische bedoeling, een ontmoetingsplaats voor gays of een cabine die je in je huis installeert, hoewel dat allemaal ook bestaat.

Wat dan wel?

Wij hebben het hier over sauna- en wellness-complexen die je af kunt huren voor alleen jezelf en de mensen die jij uitzoekt. De voordelen boven een openbare sauna zijn groot. Ten eerste hoef je je niet in je blootje tussen de wildvreemde mensen te begeven, ten tweede hoef je nooit te wachten tot je van een bepaalde faciliteit gebruik kunt maken en ten derde is het de bedoeling dat je in een sauna een paar uur helemaal ontspant, wat ook niet iedereen lukt met een hele massa om zich heen. Bij sommige privé-sauna’s kun je zelfs blijven slapen, zodat je niet meteen na je sauna-beleving weer het drukke verkeer in moet, want dan ben je meteen weer gestresst, en daar was je nu net vanaf. Ook als je een eind uit de buurt komt, is dit handig, want je kunt het zo laat maken als je wilt en toch lekker uitslapen, want na een sauna- en welness-bezoek slaap je gegarandeerd als een roos!

Waar vind ik ze?

De meeste privé-sauna’s liggen aan de rand van de grote steden, in de rust en de stilte van de vaak prachtige natuur, en toch dichtbij alle urbane genoegens van een stad. In Almere is dat allemaal een beetje anders, want hier zijn twee privé-sauna’s middenin in de stad en je bent ook zó in Amsterdam, waar twee sauna’s vlakbij het centrum liggen. Dit zijn stuk voor stuk oases van rust en comfort in de jachtige hectiek van het stadsleven, waar je even totaal weg bent uit de sleur en de stress van je dagelijkse leven en waar de tijd even stil lijkt te staan. Zo kun je jezelf even helemaal opladen en vol energie weer thuiskomen!


Wat is wellness?

Maar wat bedoelen we met het woord wellness en hoe gaat het eraan toe in een sauna? Wellness, om te beginnen, is een badcultuur uit het Amerika van de jaren zestig en zeventig, en de uitdrukking is een samentrekking van de woorden “fitness” en “wellbeing,” wat in het Nederlands zoiets genoemd wordt als welzijn of welbevinden. Oorspronkelijk hoorden hier ook vormen van sport bij, zoals Tai Chi en yoga, maar tegenwoordig is de nadruk komen te liggen op een groot aantal bad-mogelijkheden, die soms duizenden jaren oud zijn en uit alle hoeken van de wereld komen. De kern en de bedoeling hiervan is pure ontspanning, iets wat geen luxe meer is is in onze drukke levens en met al onze verantwoordelijkheden. Een sauna is een onmisbaar element van wellness, maar het begrip houdt nog veel meer in, zoals een infrarood-sauna, een stoombad, voetenbaden, een jacuzzi, een whirlpool, een zonnebank, allerlei soorten douches en soms zelfs een (verwarmd!) binnen- of buitenzwembad. Stel je voor dat je dat een paar uur – of misschien wel een paar dagen – helemaal voor jezelf hebt! Dat is toch het ultieme genieten? En dan zijn privé-sauna’s ook nog bijna zonder uitzondering fraai ingericht, zeer compleet en bieden ze ongelooflijk veel luxe en comfort!

Hoe werkt het?

Onze bekende houten sauna bestaat al duizend jaar en en het principe ervan is uitgevonden in het ijskoude Finland. Aangezien saunabezoek de stress-killer bij uitstek is, staat dit in het middelpunt van wat we wellness noemen. Het is eigenlijk heel simpel; een afgesloten ruimte met houten bankjes langs de muren, die tot hoge temperaturen wordt opgestookt met stenen. De bankjes lopen meestal in hoogte op, en aangezien hitte naar boven stijgt, is het op de onderste bankjes niet extreem warm, maar aan het plafond kan de temperatuur oplopen tot meer dan honderd graden. Het is de bedoeling dat je er naakt in gaat zitten, met een handdoek onder je, zodat je enorm gaat zweten.

Enorm gezond!

Op deze manier gaat je lichaam in hoog tempo afvalstoffen afvoeren, dus een regelmatige sauna is heel goed voor je gezondheid en je gaat je er lekker fit bij voelen. Maar dat is nog niet alles; een regelmatige sauna is ook goed voor je huid, je doorbloeding, je luchtwegen, je spieren en maakt je minder vatbaar voor virussen en infecties. Je kunt zo’n kwartiertje in de sauna blijven, daarna moet je je lichaam weer afkoelen onder een koude douche, een kantelemmer met ijskoud water of in een zogenaamd dompelbad, wat traditioneel bestaat uit een ook met ijskoud water gevulde houten ton. Daarna neem je even rust, ongeveer een half uur tot een uur, en dan kun je naar de volgende ronde, want dit ritueel kun je een aantal keren herhalen voor een optimale werking. Het effect merk je meteen: je ademt vrijer, je spieren zijn los, je huid is zacht en schoon en het kan zijn dat je hele lichaam ervan gaat tintelen. Kortom, je voelt je als herboren! Spring dan in de jacuzzi of het zwembad en je wellness-beleving is compleet!

Dus..

Tot besluit, als je in de omgeving van Almere woont, is er ruime keuze aan privé-sauna’s, waar je niet ver voor hoeft te reizen en die alledrie goed voorzien zijn. Een grote sauna voor feesten is er (nog) niet, daarvoor moet je uitwijken naar Amsterdam. Maar als het gaat om een intiem wellness-uitje, zit je hier letterlijk en figuurlijk gebakken!


Gratis naar de sauna?

Doe mee aan onze maandelijkse acties. Deze maand win je een gratis saunabezoek voor 2 personen naar keuze uit meer dan 100+ privé sauna's op onze website!