Prive sauna Zaandam

Privé sauna Zaandam

In de stad Zaandam heeft men een groot scala aan prive sauna's waaaruit gekozen kan worden. Op deze pagina zetten wij ze voor je op een rijtje met een uitlichting van onze favoriet. Ook wordt er op deze pagina informatie over de stad Zaandam en haar geschiedenis gepresenteerd. 
Mocht je besluiten een prive-sauna in Zaandam of in de regio te gaan bezoeken, kan het leuk en handig zijn om deze informatie door te lezen. 
Ten slotte vind je onderaan de pagina meer informatie over wellness en prive-sauna's. 

Spa 1001 Amsterdam

Spa 1001

Spa 1001 ligt bij het water van de Sloterplas, een groene oase in de stad, en het motto is: Ontspan, droom weg en geniet! Dat zal ook wel lukken, want de faciliteiten zijn uitstekend,  het aantal extra’s en arrangementen is verbluffend en het interieur is heel bijzonder, want alles is sfeervol ingericht in Oosterse stijl. Een gewone boeking hier is voor maximaal 2,5 uur, maar als je voor een arrangement kiest, kun je er vijf uur verblijven. Je kunt hier terecht met twee personen, maar ook met een gezelschap van zes tot tien mensen, want bij Spa 1001 houden ze wel van een feestje!


Spa 1001 bevindt zich hier:

Lees over Zaandam

Ontstaan

Zaandam is een middelgrote stad met bijna 80.000 inwoners in de provincie Noord-Holland, die westelijk in het land aan de kust van de Noordzee ligt. Dit gebied is zeer dicht bevolkt en sterk verstedelijkt, hoewel er her en der nog wel wat mooie stukjes natuur verspreid zijn tussen de bebouwing. De stad ligt in de Zaanstreek, die vanouds bekend is door de hier opgerichte koekjesfabriek Verkade, het levensmiddelenconcern Albert Heijn, het houthandel bedrijf Bruynzeel, de fabricatie van en handel in kaas en de vele windmolens. Het landschap is hier vlak, met vooral in het oosten weidegebieden en sloten, die bezaaid zijn met pittoreske dorpjes, kerkjes, weggetjes en bruggetjes uit de zeventiende en achttiende eeuw. In die periode was de welvaart in Nederland heel groot was door de overzeese handel en het exploiteren van de grondstoffen en landbouw uit de voormalige kolonies. Verder draaide in deze periode de bedrijvigheid in Zaandam om de scheepsbouw en de walvisvaart. De stad was tot die tijd niet veel meer dan een gehucht aan weerszijden van de rivier de Zaan, wat gebouwd was op twee parallelle dijken met de voor dit gebied typische houten huizen, en pas in de negentiende eeuw zou er centrumvorming ontstaan, rond de plek die nu de Gedempte Gracht heet. Tot de stichting van de stad Zaandam werd er namelijk gesproken van de Oostzaan en de Westzaan als twee aparte plaatsen, die in 1811 samengevoegd zouden worden tot een echte stad. In dezelfde eeuw kwam de industrialisatie in de stad op gang, met de productie van levensmiddelen en verfchemie. Het eerste stenen huis in Zaandam is gebouwd in 1730 en heeft de tand des tijds doorstaan en er staan ook nog vier intacte zeventiende-eeuwse kerken In de twintigste eeuw zouden de inmiddels welgestelde burgers bijdragen aan het huidige stadsgezicht door de bouw van villa’s in allerlei stijlen ten oosten van het centrum. Een stadswandeling hier is dan ook zeer de moeite waard!

Bekijk hier andere prive sauna's in de regio Zaandam

Relax Center Zaanstad

Relax Center Zaanstad in Wormerveer

Het dorpje Wormerveer in Noord-Holland heeft zo’n 12.000 inwoners en ligt op nog geen tien minuten rijden van Zaandam, zelfs als het verkeer tegenzit! Bij Relax Center kun je met twee tot tien mensen terecht, dus je kunt hier een feestje bouwen of je gezin meenemen. Er is zelfs een speciaal kinderbad met waterspeeltjes en een box, en kinderen tot elf jaar hebben gratis toegang! Je kunt er alleen geen vakantie vieren, want overnachten is niet mogelijk en je boekt hier in tijdsblokken van 2,5 uur. De sauna heeft alle gemakken, luxe en comfort die je mag verwachten en staat bekend om de uitstekende hygiëne en de klantvriendelijke service. De inrichting bij Relax Center is heel fraai vormgegeven met aqua-kleuren en de sauna springt er ook uit omdat er een groot, verwarmd zwembad is! Verder kun je gebruik maken van de Finse sauna, de jacuzzi, de moderne doucheruimte en een comfortabele lounge met minibar. Let op, de hapjes en drankjes zijn niet gratis, dus je moet een beetje uitkijken met wat je consumeert, anders kom je misschien bij vertrek voor een financiële verrassing te staan! Erg veel extra’s zijn er niet, behalve een heel wel heel uitgebreide romantische special met versiering, sfeerkaarsen en gebakjes! Je kunt bij deze privé-sauna dus overal voor terecht, of je nu een feest wilt geven, met je gezin op stap wilt of heel intiem met zijn tweeën wilt komen genieten!

Meer over Zaandam...

Zaandam van nu

Zaandam anno nu is een gezellige stad met nog veel typische oude houten huisjes, die het centrum een pittoresk aanzien geven, en er is op cultureel gebied en wat betreft uitgaan, winkelen en lekker eten aardig wat te doen. De stad heeft twee musea van formaat met een collectie lokaal en historisch erfgoed, namelijk het Zaans Museum en het Verkade-Paviljoen. Verder is er een stadsschouwburg, het Zaantheater, wat een breed aanbod heeft van toneel, dans, muziek, opera, film, musical, show, cabaret, komedie en kindervoorstellingen. Daarnaast is er nog een theater, De Speeldoos, wat de thuisbasis is van het toneelgezelschap Doek en vooral komedie, cabaret en concerten op de agenda heeft staan. Er is een Pathé bioscoop met grote producties en een bijzonder filmhuis, De Fabriek, wat naast een podiumzaal ook een gezellig bruin stadscafé is waar je kunt borrelen en lekker eten.


Restaurant en verblijf

Wat culinair Zaandam betreft zijn er opvallend veel van dit soort eetcafés. In hartje centrum vind je bijvoorbeeld Café Restaurant De Koperen bel, wat een begrip is in Zaandam, en als motto heeft: “lekker gewoon en gewoon lekker.” Maar ook Manzo’s Bar-bistro is een kruising van een kroeg en een eethuis en verder kun je voor zowel voor een gezellige bar als een driegangen-daghap terecht bij Grand café De Mail Company, waar je ook een High Lunch en een High Tea kunt bestellen. De Franse keuken wordt vertegenwoordigd door onder andere restaurant Het Pakhuis en voor een Nederlandse en Europese kaart is restaurant Kook aan de Zaan een aanrader, alleen al door de oud-hollandse ambiance en de charmante ligging aan het water. Voor een goede steak moet je bij het Argentijnse Casa Maria zijn en verder kun je in Zaandam goed terecht voor een betaalbare bourgondische, Griekse, Italiaanse of Chinese maaltijd. Ook de restaurants van de hotels in de regio zijn de moeite waard, zeker als je wilt overnachten. In Zaandam zelf vind je eigenlijk weinig luxehotels, afgezien van het Bastion Hotel, wat pal in de binnenstad ligt. Maar als je in een exclusieve sfeer wilt blijven slapen, kun je ook uitwijken naar Wormer of Wijk aan Zee. Een exclusief,, maar landelijk hotel is Boerderij de Watervliet in Wormer en als je voor echte luxe gaat, moet in Wijk aan Zee zijn, waar je onder andere het stijlvolle, klassieke hotel Badhotel Zeecroft vindt.


Club & kroeg?

Het nachtleven in Zaandam liegt er ook niet om, met tientallen bruine cafés, trendy barretjes, muziek-cafés, nachtclubs, discotheken en een poppodium. Als je wilt feesten, ben je in Zaandam op je plek en het gaat tot in de kleine uurtjes door! Een van de oudste echt bruine kroegen in Zaandam is Café Dam 10, wat hartje centrum ligt en wat ee lokale ontmoetingsplaats is voor mensen in alle soorten en maten en van jong tot oud. Andere populaire kroegen zijn café Het Pand, wat nog niet zo lang bestaat, en het stadscafé De Clown. Verder is het café van De Fabriek een gewilde bruine gelegenheid. Aan clubs en discotheken is ook geen gebrek, met de nachtclubs The Palm Lounge en The Black Smith en drie grote disco’s. Las Vegas trekt een gemengd publiek en laat alle muziekstijlen aan bod komen, bij de Beach Club, waar ook veel feesten worden gegeven, kun je lekker dansen en dan is er ook nog het enorme North Sea Venue, een underground- en hardcoredisco waar je ook live optredens kunt bijwonen. Zaandam is zowiezo een goede plek voor live muziek, met de muziekcafés JINX en De Grote Weiver en het poppodium De Flux, die samen vrijwel alle stijlen en genres presenteren. Je hebt het hier echt voor het kiezen: Jazz, pop, rock, blues, reggae, funk, soul, R&B, ska, punk, metal, hiphop, pscyhobilly, singer/songwriters, jamsessies van lokale artiesten en vooral bij de Flux ook bekende Nederlandse artiesten en bands. Zaandam muziekstad? Wij denken van wel, en dan zijn er ook nog zoveel privé-sauna’s in de buurt!


Wat is een privé-sauna?

De meeste mensen weten wel wat een sauna is, maar hoe zit dat dan met het woordje privé? Slaat het op een verkapt bordeel, een ontmoetingsplaats voor gays of een cabine die je in je huis kan installeren? Nee, niets van dat al, een privé-sauna is eenvoudigweg een sauna- en wellnesscomplex wat je helemaal voor jezelf alleen, met je zelfgekozen gezelschap, kunt afhuren. Dat kan voor een paar uur zijn of zelfs een paar dagen, want bij veel privé-sauna’s kun je ook de nacht doorbrengen. De voordelen zijn legio: je hoeft  niet in je blootje tussen de vreemde mensen te zitten, je hoeft niet te wachten tot je van een bepaalde faciliteit gebruik kunt maken en echt ontspannen, wat toch de eerste bedoeling van een sauna is, valt ook niet mee in de massa. Steeds meer mensen ontdekken deze nieuwe vorm van lifestyle en vrijetijdsbesteding en in België is het inmiddels een rage, met alleen in Vlaanderen al honderden van dit soort wellness-paradijsjes. In Nederland zijn we op dit moment nogal onderbedeeld, want wij halen de honderd niet eens, maar deze hype begint ook hier door te dringen en je hoeft er niet meer voor het land uit. De meeste Nederlandse privé-sauna’s liggen aan de rand van de grote steden, met concentraties in Noord-Brabant en Limburg, maar in Noord-Holland is het een beetje anders, want hier liggen de sauna’s voornamelijk in de stad. Als je in Zaandam woont, heb je mazzel als het om privé-wellness gaat, want er is er één in de stad zelf en dan zijn er nog eens drie op minder dan een klein halfuurtje rijden! Je bent er dus bijna zeker van dat je er eentje vindt die bij jouw wensen past, want je hebt het in Zaandam werkelijk voor het kiezen!

Wat kan ik verwachten?

Maar wat bedoelen we met wellness en hoe gaat het er in een sauna – privé of niet – eigenlijk aan toe? Wellness is een idee wat is ontstaan in Amerika in de jaren zeventig en de kern en het hoofddoel ervan is totale ontspanning en onthaasting, wat geen luxe meer in ons drukke urbane bestaan en een wereld die steeds jachtiger wordt. Een zogenaamde Finse sauna, zoals wij die kennen, is daar een essentieel onderdeel van, maar welness ontleent ook elementen van soms eeuwenoude badrituelen uit de hele wereld, die zelfs teruggaan tot de Maya-cultuur. Dat is dus vierduizend jaar geleden! Onze eigen bekende sauna wordt ook wel eens wat oneerbiedig “zweethut”genoemd, en is zo’n duizend jaar geleden uitgevonden in het ijskoude Finland. Het is eigenlijk een heel simpel principe, maar het effect ervan is verbluffend. Een Finse sauna bestaat uit niets meer dan een afgesloten ruimte, met houten bankjes langs de muren, die tot hoge temperaturen wordt opgestookt, zodat je enorm gaat transpireren als je er in gaat zitten of liggen.. De bankjes lopen in hoogte op, dus op de vloer is het nog wel uit te houden, maar aan het plafond kan de hitte oplopen tot meer dan honderd graden! Je kunt ook niet lang in een sauna blijven, een kwartiertje is wel het maximum, daarna moet je je lichaam weer afkoelen met een ijskoude douche, een dompelbad of een echt finse stortdouche, die bestaat uit een kantelemmer met koud water.

Kies jouw eigen verblijf

Daar komt nog bij dat vrijwel iedere privé-sauna enorm veel luxe, comfort en hygiëne biedt. Meestal zijn ze ook gevestigd in een bijzondere ambiance, zoals een monumentale boerderij, een knusse cottage, een design-villa of een suite in een exclusief hotel, met een vaak zeer fraai ontworpen inrichting die een  ontspannen sfeer uitstraalt. Je hebt kleine, intieme privé-sauna’s, waar je bijvoorbeeld lekker kunt chillen met je partner, je trouwdag vieren of misschien wel een avontuurlijke date uitnodigen! Er zijn ook hele grote sauna’s, waar wel meer dan twintig mensen in kunnen, zodat je er een feest kunt geven, bijvoorbeeld voor een aparte verjaardag,  een relaxte babyshower, een onvergetelijk vrijgezellenavond of een spraakmakend afstudeerfeest. De sauna wordt dan helemaal aangekleed met decoratie die bij de gelegenheid past en de verkrijgbare consumpties zijn ook in stijl en volgens je eigen wensen. Je kunt er in ieder geval zeker van zijn dat over jouw sauna-feest nog lang gepraat zal worden! Bij grofweg de helft van de privé-sauna’s in Nederland kun je overnachten, zodat je niet meteen na je sauna-beleving weer het drukke verkeer in hoeft en lekker uit kan slapen, want dat lukt wel na een rondje sauna en wellness! Verder kun je er zo ook een weekendje wellness, een stedentripje of een korte vakantie van maken en gezien de ongelooflijke exclusiviteit en weelde die een privé-sauna biedt, is het nog niet eens zo duur ook!


Ritueel

Je kunt dit ritueel een aantal keer herhalen, met rustpauzes van zo’n half uur, want dan werkt het het beste. Het effect merk je meteen, want je luchtwegen komen erdoor vrij, het verbetert je doorbloeding, het ontspant stijve spieren en verder voert je lichaam met het zweet in versneld tempo afvalstoffen af. Regelmatig saunabezoek is dus heel gezond, want het is niet alleen de ultieme stress-killer, maar het reinigt je lichaam door en door, houdt je longen in conditie en maakt je ook minder bevattelijk voor spierklachten, infecties en virussen. Dit is dus de basis, maar een zichzelf respecterend modern saunacomplex heeft nog veel meer badmogelijkheden ter ontspanning van lichaam en geest, die we onder wellness scharen. Je moet dan denken aan een jacuzzi, een whirlpool, een kruidenbad, een stoombad, ook wel Turks bad genoemd, allerlei soorten douches, een zonnebank, een rustruimte met een relax-sofa of ligstoelen en soms een open haard, een beschutte tuin waar je heerlijk kunt zonnen zonder dat iemand je ziet en zelfs een (verwarmd) binnen- of buitenzwembad! Stel je voor dat je dat allemaal voor jezelf hebt, zonder vreemden of anderen erbij en alleen in het gezelschap van de mensen die je zelf uitkiest! Dat is toch gewoon het walhalla?

Gratis naar de sauna?

Doe mee aan onze maandelijkse acties. Deze maand win je een gratis saunabezoek voor 2 personen naar keuze uit meer dan 100+ privé sauna's op onze website!