Project Description

Dit is misschien de enige privé-sauna in heel Friesland, maar waarschijnlijk wel de grootste van Nederland, want hij bestaat uit drie vakantiehuizen voor elk zes personen met alles erop en eraan, dus als je ze allemaal tegelijk boekt, kun je er met maar liefst achttien mensen terecht. Hier kun je echt een sauna-feest vieren en je hoeft niet op tijd weg, want je kunt ook een of meer keer overnachten.

Snikzwaag

Snikzwaag is een heel klein dorpje met maar zeventig inwoners, wat bestaat uit losstaande huizen en boerderijen. Het ligt middenin de natuur in de regio de friese meren, wat een populaire vakantiebestemming is, en in een uitloper van het nationale park De Alde Faenen. Dit is het jongste nationale park in Nederland, wat bestaat uit een groot aantal ongerepte eilandjes omringd door water.

Het hart van dit mysterieuze natuurgebied  is alleen te bereiken over het water en het is een walhalla voor watersporters, want je kunt erop uit met een kano, een sloep, een rondvaartboot en een zeilschip, en in de grote, koude meren meren kun je in de zomer heerlijk zwemmen om even af te koelen. Verder zie je hier bijzondere dieren, vooral libellen, maar ook otters, reeën, roerdompen, aalscholvers en ooievaars. De perfecte plek dus om te onthaasten in de rust van het groen.

prive-sauna-luxe-snikzwaag-friesland-1
  • Veel plek!

  • Langer verblijf!

  • Vakantiehuis

Boek nu

Toch de stad in?

Wil je toch de stad in, bijvoorbeeld om te eten, of wat cultuur en nachtleven op te snuiven, dan ben je in een kwartier in de omliggende plaatsen Heerenveen en Sneek, waar ook van alles te beleven is. Heerenveen heeft de omvang van een stad, en is een belangrijk regionaal dienstencentrum met veel voorzieningen, maar het is nog steeds officieel een dorp. De plaats is ontstaan in 1934 en de economie draait niet alleen om diensten, maar er is ook veel industrie. Je vindt hier bijna dertig restaurants, negen kroegen, een heleboel terrasjes aan het water, een discotheek, een bioscoop en een theater, genaamd ‘t Posthuis.

De wat grotere stad Sneek is echter nog levendiger, want behalve zeilstad is Sneek ook het regionale uitgaanscentrum en winkelparadijs. Het historische centrum is gebouwd op een terp en kenmerkt zich door grachten met bruggetjes en de imposante Grote Kerk op de centraal gelegen Markt. Hier vind je alle mogelijke winkels en winkeltjes, ruim zestig restaurants, waarvan sommige met ster, twaalf café’s,  een Ierse Pub, een discotheek, twee theaters, een bioscoop en een aantal musea, waaronder het Scheepsmuseum. Jaarlijks in augustus vindt hier de Sneekweek plaats, een beroemd evenement met zeilraces op het uitgestrekte Sneekermeer en allerlei festiviteiten in de stad, wat veel bezoekers uit binnen- en buitenland trekt.

Wat kan je verwachten?

Privé-sauna Snikzwaag ligt middenin al dit moois en is ideaal voor een weekendje of weekje weg. Je kunt deze sauna alleen boeken met overnachting, dus niet zoals gewoonlijk voor een paar uur of een dagdeel. De drie moderne bungalows zijn ingericht met een luxe badkamer met ligbad, een Finse sauna, douches, een infrarood-sauna en een jacuzzi. Verder is er een comfortabele woonkamer met audio en flatscreen, waar je lekker uit kunt rusten, en twee slaapkamers met superdeluxe tweepersoons boxspring-bedden.

Dineren of lunchen?

Er is hier geen catering, maar je kunt wel tegen betaling een ontbijt geserveerd krijgen en de keukens zijn van alles voorzien. Als je wilt lunchen en dineren, zul je dus zelf moeten koken, iets bestellen of je heil zoeken in Heerenveen en Steenwijk, want daar heb je het voor het kiezen, van biologisch tot haute cuisine en van een hamburger tot een driegangendiner.

Plek genoeg!

Er is op het terrein van de sauna ruimschoots discrete parkeerruimte en je kunt ook gebruik maken van de aanwezige fietsen, bijvoorbeeld voor een ritje door de natuur of een bezoekje aan het aangrenzende dorpje Joure, waar je veel terrasjes vindt en een klein, knus restaurantje. Het grootste voordeel van deze sauna is echter dat je er met zoveel mensen terecht kan en dat je er relatief goedkoop ook een vakantie van kunt maken. Ideaal dus als je op stap wilt met familie, een vakantie door wilt brengen met een club vrienden of eens lekker wilt relaxen met je hele voetbalteam!

prive-sauna-luxe-snikzwaag-friesland-3
prive-sauna-luxe-snikzwaag-friesland-4
prive-sauna-luxe-snikzwaag-friesland-2