Project Description

Deze sauna behoort tot de toppers in Nederland! Je kan er ook overnachten, in de zogenaamde Love Suite, maar met maximaal twee personen. Als je er alleen een dagdeel boekt, kun je met zijn vieren terecht in deze wellness-boerderij. Het ligt aan de rand van Steenwijk, niet ver van het idyllische waterdorpje Giethoorn. Dit is dé plek om je geliefde eens lekker te verwennen, je trouwdag te vieren, lekker te chillen met je partner of een romantisch rendez-vous te hebben en de omgeving is zeer de moeite waard voor een dagje of weekendje weg.

Prachtige ambiance!

Privé-sauna Hoeve Butterfly is gevestigd in een monumentale boerderij, die verscholen ligt in een prachtige tuin. Verder barst de boerderij  van de goede wellness-faciliteiten. Er is een Finse sauna en een overdekte jacuzzi voor vijf personen in de tuin. Binnen vind je een infrarood-sauna, een stoombad, een watermassagebed, een hydrojet, een ruime douche, een zonnebank, een massageruimte, een meditatieruimte en een luxe lounge, waar je in alle comfort kunt uitrusten en onthaasten tussen de saunarondes door. Ook is er een keukentje met een goed gevulde koelkast.  

Badjassen, handdoeken en slippers liggen voor je klaar en de drankjes zijn ook inbegrepen. Om 09.30 staat er een uitgebreid ontbijt. Alleen voor de lunch en het diner moet je zelf wat maken. Je kan natuurlijk ook altijd je heil zoeken in Steenwijk, waar keuze te over is. Bij aankomst krijg je een belevingskaart, zodat je precies weet wat er op dat moment in de buurt te doen is. Verder word je helemaal rondgeleid en krijg je alle uitleg die je nodig hebt. Let op, het dragen van badkleding is niet toegestaan! Bijzonder is het Ladies Day arrangment. Hiermee ben je met maximaal drie van je vriendinnen welkom om lekker te badderen. Je krijgt er nog een fles bubbels bij ook!

wellness-hoeve-butterfly-zuidveen-overijssel-2
  • Overnachten mogelijk voor 2 personen!

  • Ladies day arrangement voor 4 personen!

  • Badjassen, etc. en drankjes inbegrepen!

Boek nu
wellness-hoeve-butterfly-zuidveen-overijssel-3
wellness-hoeve-butterfly-zuidveen-overijssel-4

Het dorpje

Zuidveen is een piepklein dorpje met maar 610 inwoners en valt binnen de bebouwde kom van Steenwijk, precies in het midden tussen te natuur en de stad. Het landschap hier wordt bepaald door de rijke natuur en Zuidveen ligt aan de rand van het nationale park De Weerribben-Wieden. Dit reservaat is een moerassig laagveen-gebied, wat is ontstaan door de winning van turf  in een nog niet nog niet zo lang verleden. De flora kenmerkt zich niet alleen door akkerland, maar ook door grachten, meren, plassen, moerasbossen, veel riet, loofbossen en hooiland. Hier bloeit de waterlelie uitbundig in de zomer en je ziet er bijzondere insecten, zoals de vuurvlinder en de libelle, en de bermen van het akkerland kleuren van de bloemenpracht. Dit landelijke schoon alleen al is de perfecte manier om al je kopzorgen los te laten!

Steenwijk

Maar ook de stad Steenwijk heeft een hoop te bieden en een bezoekje aan het waterdorpje Giethoorn, zo’n twintig kilometer verderop, is een ervaring die je eigenlijk niet mag missen. Steenwijk is een redelijk grote stad met 200.000 inwoners en is oorspronkelijk een vesting geweest, met grachten en wallen die nog steeds te bewonderen zijn. De eerste bron die de stad noemt, is uit het jaar 1141 en in 1255 kreeg Steenwijk stadsrechten. Het heeft dan ook een prachtig historisch centrum, wat doorsneden wordt door het riviertje de Drentse Aa. De oude stuwwallen zijn begroeid met bos en in het westen van de stad ligt een majestueus Engels landschapspark, wat Park Rams Woerthe genoemd wordt en waar ook het gelijknamige landgoed uit 1899 te bewonderen is.

Verder is Steenwijk bekend door de motorclub van de stad, die zowel beroemd als berucht is. Het uitgaansleven is bescheiden, met een vijftiental kroegen en café’s, zes restaurants, een theater-annex-bioscoop genaamd het Rabotheater, een danscafé en twee discotheken.