Project Description

Privé-sauna Boerderij de Westerlinden is een monumentale gerestaureerde boerderij uit de achttiende eeuw. Het pand heeft ook een plaats op de lijst van historisch erfgoed. Hij is gebouwd op een terp in de kern van Ten Boer op een historische plek. Hier stond vroeger een klooster met een groentetuin, die bewaard is gebleven. Van het klooster is niets meer over, maar het kerkje staat er nog wel. De boerderij is van alle moderne gemakken voorzien, maar heeft toch een typisch ouderwets karakter, wat de sfeer heel bijzonder maakt. Er zijn vier appartementen in gebouwd, waarin samen plaats is voor acht tot tien personen.

Wat kan je verwachten van de privé sauna?

Los van de stijlvolle ambiance zijn de faciliteiten bij Boerderij de Westerlinden uitstekend en er zijn veel speciale arrangementen, of je nu romantisch met zijn tweetjes komt of met een hele groep. Natuurlijk is er een Finse sauna, maar je kunt ook gebruik maken van een infrarood-sauna, de zonnebank, een massagestoel, een sfeervolle lounge en een besloten tuin met een whirlpool. Je wordt ontvangen met een smoothie van het huis, verder is het niet mogelijk om drinken of eten te bestellen. Wel is het toegestaan om je eigen drankjes en hapjes mee te nemen en klaar te maken, dus voor je verjaardag kun je er nog een taart bakken ook, want de keukens zijn van alles voorzien. Het hele complex is rookvrij, inclusief de omringende tuin, en handdoeken, badjassen en slippers moet je zelf meebrengen, want die zijn niet bij de prijs inbegrepen. De arrangementen zijn altijd met overnachting, maar de sauna is op iedere gelegenheid voorbereid. Je kunt hier je trouwfeest geven of je huwelijksnacht doorbrengen. Er is een cultureel arrangement, een sportief arrangement, een speciaal wellness-arrangement, een culinair arrangement en ook voor je verjaardagsfeest of je jubileum kun je met een aardig gezelschap terecht. Dat wordt nog moeilijk kiezen!  Culinair, toeristisch of cultureel advies kun je krijgen als je bijvoorbeeld de stad in wilt of zin hebt om iets anders buiten de sauna te doen. Wil je dat niet, dan hoef je in principe nergens heen, want je hebt bij deze sauna alles wat je nodig hebt om een aantal dagen te blijven, zolang je maar zelf voor eten en drinken zorgt.

Ten Boer

Ten Boer is een levendig dorpje met niet meer dan 5000 inwoners, wat in de middeleeuwen is ontstaan rond een nonnenklooster met een romanogotische kerk, die goed bewaard gebleven zijn, net als de vele molens in de omgeving. Het landschap hier is een oud cultuurlandschap met slingerende zandweggetjes, wierden, en restanten van borgen en waterlopen. Het plaatsje ligt tien kilometer ten noordoosten van Groningen en hoort ook bij de gemeente. Privé-sauna De Westerlinden is gevestigd in een monumentale boerderij uit de achttiende eeuw, met alle gemakken van nu, en ligt pal in de oude dorpskern in een wierde. Hier heb je echt het buitenleven-gevoel en je bent zo in de stad, met al haar verlokkingen. De sauna bestaat uit vijf appartementen en kan twee tot tien mensen herbergen. Je kunt hier overnachten, dus ook deze sauna is een prima uitvalsbasis voor een stedentripje, een weekendje weg of een korte vakantie. Als je alle units tegelijk boekt, kun je er een feestje met tien mensen van maken, hoewel deze sauna daar geen speciaal arrangement met decoratie en dergelijke voor heeft. Je kunt hier dus prima feesten, maar de ballonnen moet je zelf meenemen en opblazen!

prive-sauna-boerderij-de-westerlinden-ter-boer-nederland-groningen-3
  • Altijd met overnachting!

  • Prachtige monumentale boerderij!

  • Meerdere arrangementen beschikbaar

Boek nu

Zelf koken of toch uiteten?

Let op, deze sauna boek je altijd met overnachting, je kunt er niet terecht voor een paar uur. Je zult wel heerlijk slapen op de grote boxsprings en een boerenontbijt is ook niet te versmaden. De lunch en het diner kunnen ook verzorgd worden, maar je kunt ook zelf gaan kokkerellen in de grote keuken, die van alles voorzien is. Of je zoekt je heil zoeken in Groningen, waar je omkomt in de à la carte restaurants, lunchrooms, Grand Café’s en eethuisjes.

prive-sauna-boerderij-de-westerlinden-ter-boer-nederland-groningen-4
prive-sauna-boerderij-de-westerlinden-ter-boer-nederland-groningen-2
prive-sauna-boerderij-de-westerlinden-ter-boer-nederland-groningen-1